Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Uusi aika 2023-09-07 20:23:37 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    September 07, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jännä juttu tosiaan tuo aika. Tässä vähän humoristisempi, etten sanoisi "arskamainen" lähestymistapa tuollaisiin pohdintoihin. Se aika-runo oli myös aika hyvä runo, tämä taas on enemmän tältä sivustolta tuttua perus-arskaa.

Jänniä pohdintoja tosiaan Pauli Raasulla, joihin ehkä vaikutti säännöllisyys jolla oli lääkkeensä ottanut, ehkä ei. Kuten lukeva sanoi, niin vähän Havukka-ahon ajattelijamaista. Toisin kuin lukeva, väittäisin, että aika on ehdottomasti olemassa. Ilman aikaa ei olisi kuin yksi hetki. Vaikka aikaa ei täysin ymmärrä edes tohtori Vasenius (joskin hyvin ymmärsi antaa Raasulle kuukauden lisäaikaa, kumpi herroista tästä sitten lie hyötynytkään enemmän), niin vähintäänkin tunne ajan kulumisesta on olemassa, ja se on jo varmasti jotain.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Arska
September 10, 2023
Report this comment
Kiitos palautteestasi Oriodion.
Niin, aika on jännä juttu, sanoisin aika jännä. Näin ainakin Pauli Raasun maailmassa.

Mainitsit jotain kuivasta tieteellisestä kuvailusta tuossa toisen kommentin yhteydessä. En sanoisi kuivaksi, minusta nuo asiat ovat kiinnostavia, vaikka en niistä juurikaan ymmärrä.
Kävi itteenikin kiinnostamaan tuo lukevan maininta ajan olemattomuudesta. Kaiketi on niin, että ihmiset ovat keksineet ajalle määritteen, mutta itse aika on ja tulee aina olemaan, kuten Vasenius Paulille sanoi.

Aika on kai tapahtumien kronologinen järjestys ja -etäisyys toisistaan. Jollei aikaa olisi, tapahtuisivat kaikki asiat samanaikaisesti, vai voiko sanoa samanaikaisesti. Käytännössä kai niin, ettei koskaan tapahtuisi mitään.
Parempi kai ettei käy hirveesti edes pohtimaan....
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS