Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Aya (Luku 3)
QR-Code dieser Seite

Aya (Luku 3) Hot

Maankiertäjäjoukko leiriytyi Kirotulle Niitylle tietämättään, että aivan lähettyvillä Vhalleenmetsän sydämessä asui suuri, legendaarinen haltiakansa.
Illan tullen Sysi hakeutui kauemmas sytytettyjen nuotioiden, päreiden, soihtujen ja lyhtyjen valopiiristä karistaen kannoiltaan Sibin ja Oran, jotka roikkuivat koko ajan hänen kintereillään. Hän rakasti yksinoloa ja tiesi, ettei ketään maankiertäjäjoukon jäsentä varsinaisesti kiinnostanut, vaikka hän olisikin kadonnut kokonaan. Kukaan ei koskaan edes huomannut kunnolla hänen läsnäoloaan, mikä lohdutti orvoksi jäänyttä tyttöä omalla tavallaan. Mutta syvällä sisimmässään Sysi kaipasi läheisyyttä ja sydänystävää, jonka kanssa nauraa, jutella ja keskustella. Sib ja Ora eivät yksinkertaisesti olleet sellaisia henkilöitä, jotka olisivat sopineet tytön ystäviksi, joten hän piti parempana, että nämä pysyivät hänelle läheisinä ainoastaan sukulaissiteen ja tuttavuuden ansiosta.
Lohdullisessa yksinäisyyden tunteessaan Sysi nukahti pimeään ja kaipaukseensa todellisesta ystävyydestä.

Samaan aikaan haltialapsi Aya vaelsi kauas Vhalleenin läntisimmille, tutkimattomimmille laitamille tutkimaan seutua, jolla vain harvat uskaltautuivat liikkua, sillä huhujen mukaan siellä oli aina tapahtunut outoja, jopa pelottaviakin asioita. Lapsi ymmärsi ja kuuli heti, että luonnon viestittämä sanaton sanoma oli täällä erilainen - jotenkin paljon villimpi ja vieraampi kuin asutummilla alueilla.
Vasta sysipimeän tultua Aya kääntyi takaisin, sillä äiti ja isä huolestuisivat varmasti, jos saisivat tietää hänen olleen Kielletyllä Alueella, jonne hänen ei ollut lupa mennä. Tyttö tiesi, että teki väärin, mutta tajusi, että luonnon ymmärtäjänä hän voisi itse selvittää arvoituksen, joka kätkeytyi Kielletyn Alueen sydämeen. Täällä puut olivat paljon synkemmän ja pelottavamman näköisiä, eivät yhtään sellaisia kuin Vhalleenmetsässä. Vaikka tämäkin metsä kuului samaan alueeseen, oli se Ayan mielestä jotenkin vieras ja kutsumaton, kummallinen ja salaperäinen. Luonto viestitti hänelle vaarasta ja omituisuuksista, jotka kätkeytyivät puitten ja valtavien kallionjärkäleiden sekaan, jotka häämöttivät mustina, uhkaavina hahmoina hänen kummallakin sivullaan.
Ayaa puistatti. Ensi kertaa elämässään hän pelkäsi luonnossa, joka oli ollut häntä kohtaan aina lämmin ja ystävällinen. Vasta nyt hän tajusi, ettei niin ollut. Luonnon kiertokululla oli itse omat päämääränsä ja tavoitteensa ja sen hallitsijoilla oli siihen oikeus, ei hänellä, vaikka hän olikin luonnon ymmärtäjä. Kallaa, hänen äitiään ja Kara Kéliaa kohtaan se oli käyttäytynyt ystävällisesti, samoin häntä, mutta hän tiesi, ettei se aina ollut niin ystävällinen kuin hän oli luullut. Luonto oli paljon oikukkaampi kuin hän oli luullutkaan - luonnon lait määräsivät elämän väistämättömän kiertokulun; hyvien säitten ja muitten asioiden lisäksi myös ikävät säät ja muut asiat.
Kielletyn Alueen luonto oli epäystävällistä, sillä sen eläviä ja olevaisia oli loukattu jollain tapaa joskus kauan sitten. Ensi kertaa luonnon salaperäisimmät olennot kuitenkin vaikenivat Ayan ollessa läsnä, mikä hämmästytti häntä suunnattomasti, sillä hän oli tottunut, että nämä kertoivat hänelle kaiken luonnon salaisuuksista. Mutta tämän salaisuuden kohdalla ne vaikenivat kuin häpeillen ja kauhistellen. Siitä Aya ei pitänyt.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 4 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.9  (4)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Aya (Luku 3) 2015-08-22 10:12:24 Ritva
Arvosana 
 
3.0
Ritva Arvostellut: Ritva    August 22, 2015
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sysin tarina jatkuu mukavasti ja maalailee jo mahdollisuutta ystävän löytämisestä. Hyvin kirjoitettu.
Voisit syventyä enemmän Kiellettyn Alueeseen. Kerro miten sitä oli loukattu ja miten siitä oli tullut kielletty. Minkä uhalla?
Mietipä lausettasi "luonnon lait määräsivät elämän väistämättömän kiertokulun; hyvien säitten ja muitten asioiden lisäksi myös ikävät säät ja muut asiat." Hyvät säät/huonot säät, asiat/asiat. Mitkä asiat?
Juttu edistyy mukavasti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Aya (Luku 3) 2015-08-21 15:06:21 Miara
Arvosana 
 
3.0
Miara Arvostellut: Miara    August 21, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut
Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Aya (Luku 3) 2015-08-19 18:59:08 Liz
Arvosana 
 
3.5
Liz Arvostellut: Liz    August 19, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvää tekstii, mutta ei vie hirveesti tarinaa eteenpäin. Ja just vähän jos karsisit noit adjektiivei nii ois hyvä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Aya (Luku 3) 2015-08-17 17:38:45 peka
Arvosana 
 
2.0
peka Arvostellut: peka    August 17, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi.

"Vhalleenmetsän sydämessä asui suuri, legendaarinen haltiakansa."
Miksei voisi olla vain: "metsä jossa asui haltiakansa". Ylimitoitat adjektiiveillä tekstiä turhaan.

". Täällä puut olivat paljon synkemmän ja pelottavamman näköisiä, eivät yhtään sellaisia kuin Vhalleenmetsässä. Vaikka tämäkin metsä kuului samaan alueeseen, oli se Ayan mielestä jotenkin vieras ja kutsumaton, kummallinen ja salaperäinen. Luonto viestitti hänelle vaarasta ja omituisuuksista, jotka kätkeytyivät puitten ja valtavien kallionjärkäleiden sekaan, jotka häämöttivät mustina, uhkaavina hahmoina hänen kummallakin sivullaan."

Käytät tässä mielestäni taas adjektiiveja turhan useasti kuvailemaan lyhyessä ajassa.(synkemmän ja pelottavamman näköisiä, vieras ja kutsumaton, kummallinen ja salaperäinen, vaarasta ja omituisuuksista, mustina, uhkaavina, lämmin ja ystävällinen, häpeillen ja kauhistellen) Lukiessa tama tekstinpätkä kuulosti heti hassulta silmään. VArsinkin tuossa, onko se nyt kolmas kappale, jossa kuvailet hurjasti vähän joka lauseessa.

Tarina alkaa pikku hiljaa edetä.

Kiitos tekstistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS