Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Bermuda
QR-Code dieser Seite

Bermuda Hot

Karaistuneta merikarhuja kaikki. Seitsemän myrskyävää merta jokaisen muistissa ja olipa joukossa vielä pari, jotka rommikupin ääressä olivat äänekkäästi vannoneet reivannensa purjeet matkaten suoraan hurrikaani hirviön silmästä toiseen. Silti heistä yhdelläkään ei ollut selitystä laivaa ympäröiville oudoille tuulille.

Kukaan ei oikeastaan osannut sanoa kuinka kaikki alkoi, mutta yksi toisensa jälkeen he ihmetellen pysähtyivät kuuntelemaan vierasta tuulta, joka lakaisi laivan kantta edestakaisin. Keulasta ahteriin se puhalsi, takaisin ja taas takaisin, mutta täytti silti purjeet paremmin kuin minkään tunnetun puhurin koskaan oli nähty tekevän. Lempeästi se samalla vihelsi pois heidän kummastuksensa ja kuljetti heidän mieliinsä ennen näkemättömiä kuvia uusista reiteistä aivan heidän ulottuvillaan. Reiteistä, jotka eivät olleet auki kaikille. ”Ei kaikille, mutta teille, valituille.” tuuli kuiskaili. Nyökytellen he katsoivat toisiinsa, mitään sanomatta samaa mieltä. Valittuja he olivat, kaikki.

Ja tuntematon tuuli leikitteli lisää. Se puhalteli tyyrpuurista paapuuriin ja pyörähti takaisin tyyrpuuriin ja lakaisi kannen kiiltäväksi kentäksi oudolle tansilleen. Hitaasti hioen pois heidän muistonsa oletetusta matkasta, tarkoituksesta ja saapumisesta. Piirrellen houkuttelevia kuvia uudesta määränpäästä, suurista pilareista ja paratiisissta niiden välissä. ”Vain teille, valituille”, tuuli kuiski taas ja sommitteli kertomusta taianomaisista aallokoista, jotka hitaasti pyyhkivät puhtaaksi heidän muistiensa sopukat, pienintä yksityiskohtaa myöten, hävittäen minät. Hävittäen sinät ja heidätkin, jotka jossakin odottivat, mutta joita nyt ei enää heidän mielissään ollut. Oli vain puhtaaksi lakaistu laivan kansi ja joukko onnellisia valittuja, jotka hymyillen odottivat.

Kun lopullinen muutos viimein tuli, he olivat valmiita. Katsoivat tyyninä kuinka horisontti laski hiljentyvien aaltojen alle. Ottivat vastaan meren, jossa Etelää ei ollut Pohjoisen silmissä ja näkivät kuinka peilityyni vedenpinta hengitti ilmaan usvan, joka pyyhki pois eilisen ja huomisen. Hukutti suunnat ja teki tarkoituksettomaksi sieltä tai tuolta, tänne tai sinne. Ja jäljelle jäi vain Tässä ja Nyt.

Ja valitut ymmärsivät. He näkivät pilareiden nousevan tyynnen veden alta. Näkivät olevaisen repeävän ja halkeaman vetävän heitä puoleensa. Olotilaan jossa aikaa ja paikkaa ei toisistaan erottanut. Se ei heille ollut rajoite, se oli mahdollisuus. Sellainen johon oli tartuttava, koska muuta ei heille enää ollut. Heille, valituille.

Ylläpidon palaute

 
Bermuda 2015-08-23 05:03:45 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 23, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Ritva!

Kirjoitat kauniisti ja selkeästi. Kirjoituksesi aaltoilee miellyttävästi ja sen kyytiin helppo hypätä.

Juonellisesti tämä ei ollut novelli vaan lyhyt kuvaus. Kauniisti kirjoitettu kuvaus. Mielestäni kaunokirjallisessa teoksessa on kaksi todella ratkaisevaa osaa. Käännekohta ja loppuratkaisu. Näistä ensimmäinen on erittäin tärkeä. Jos jälkimmäinen on vajaa, se jättää lukijalle harmistumisen, mutta ei ehkä ole niin iso juttu. Kirjoituksestasi en löytänyt kumpaakaan.
Käännekohta vaatii sen, että kuvailet (kerrot) kuinka miehet seilaavat ja sitten alkaa tapahtua. Tuuli nousee, paniikki nousee, laivaa riepotellaan, mutta yhtäkkiä tuulet muuttuvat omituisiksi, kuten kuvailit. Loppuratkaisu voisi olla tuon kirjoittamasi jälkeen. Mitä kävi sitten? Nyt on jotain, mutta ei mitään konkreettista.

Kirjoitat hyvin, mutta satsaa juoneen ja kerronnan laajuuteen.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Bermuda 2015-08-23 11:02:29 peka
Arvosana 
 
2.5
peka Arvostellut: peka    August 23, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Moi.
Mietin aika pitkään tykkäsinkö tästä vai en. Kirjoitat kyllä sujuvasti ja parhaimmillaan todella luettavasti. Mutta tekstin lyhyt pituus jättää mieleeni kysymyksen siitä kuinka hyvin pystyt pitämään tarina yllä. Ilman viimeistä kappaletta olisin ehkä tykännyt tästä enemmän. Tuntuu että jotenkin horjahdat lopussa. Tyyli ja ajatus mielestäni muuttuu ja tulee tunne että kirjoittaja vaihtuu. Olisin halunnut alun kirjoittajan tekstiä ja heittää jälkipuolen kirjoittajan yli laidan. :)
Kiitos tekstistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS