Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Ihan vammpia osa.3
QR-Code dieser Seite

Ihan vammpia osa.3 Hot4.
Paikka on täynnä basson jytkettä ja toisiinsa liimaantuneita ihmisiä. Ei sillä, että olisin muita parempi. Minulle tärkeä ihminen oli kadoksissa, mutta silti nuokuin jo toisen pojan kaulassa. Oloni oli turta ja halusin unohtaa. ’’Mitä sinä jäit haaveilemaan?’’ Sinihiuksinen poika kysyy naurahtaen. ’’Ajattelin sinua.’’ Vastaan kiusoittelevasti ja poika jatka nauruaan. ’’Mikä sinun nimesi olikaan?’’ Kysyn ja takerrun toiseen poikaan tiukemmin. ’’Edmund.’’ Poika vastaa kehräten. Vedän pojan lähemmäksi ja suutelen häntä syvään. Hän on poissa, Edmund on nykyisyyttä. Äkkiä Edmund lopettaa suudelman ja katselee tarkkaavaisena ympärilleen. ’’Mitä nyt?’’ Kysyn hämilläni ja Edmund pörröttää tukkaani. ’’Hankaluuksia, muttei sellaisia mistä en selviäisi.’’ Hän mumisee lähes anteeksipyytävästi. ’’Älä lähde mihinkään etsin sinut käsiini, kun on turvallista.’’ Edmund sanoo ja iskee silmää. Samassa hän katoaa ihmismassojen sekaan ja jään yksin. Kunnes näen hänet. Cain seisoo yksinäisen näköisenä väkijoukossa. Sydämmeni lähtee laukkaan van hänen näkemisestään. Samassa hän aistii jonkun tuijottavan ja kääntyy minua kohti. ’’Samuel.’’ Cain lausuu yhden sanan äänettömästi ja se riittää. Kiirehdin hänen luokseen.Cain

Samuel kiirehtii luokseni ja kapsahtaa kaulaani. ’’Missä sinä olet ollut?’’ Olen ollut niin huolissani.’’ Samuel sanoo huolestuneena. ’’Sam olen pahoissa vaikeuksissa.’’ Sanon. Käytän hänen lempinimeään vain äärimäisessä ahdingossa. Samuelin iloine ilme muuttuu säikähtäneen ja kauhuissaan olevan välimaastoon. ’’Millaisissa? Tiedäthän, että voit kertoa minulle kaiken.’’ Samuel kysyy huolestuneena ja kietoo kätensä ympärilleni. ’’Cain kuka hän on?’’ Kuuluu liiankin tuttu ääni takaantani ja käännyn ympäri. Alex seisoo uteliaana selkäni takana. Samalla hän mittailee Samuelia katseellaan. ’’Kuka tuo on?’’ Samuel kysyy ja irrottautuu minusta. ’’Olen Alex, Cainin tuttuja. Entä itse?’’ Alex kysyy ärtyneenä. ’’Olen Samuel Cainin poikaystävä.’’ Samuel sanoo ja vilkuilee Alexsia kulmiensa alta. Alexsin ilme synkkenee näiden sanojen myötä ja hetken kuluttua Luca ilmestyy hänen viereensä. ’’Nikolas ei tule pitämään tästä.’’ Luca mumisee ja silmäilee meitä vuorotellen. Äkkiä paikalle ilmestyy vielä kolmas poika, jolla on neon siniset hiukset ja naama täynnä lävistyksiä. ’’Anteeksi, että jouduit odottamaan.’’ Poika sanoo ja suutelee Samuelia röyhkeästi suulle. Katson kauhuissani tilannetta ja jähmetyn paikoilleni. ’’Cain tämä ei ole sitä miltä näyttää...’’ Samuel yrittää, mutta olen jo valmiiksi astunut kaksi askelta taaksepäin. ’’Kappas Edmund. Etsimmekin sinua.’’ Luca sanoo tyytyväisenä. ’’No nyt löysitte.’’ Edmund toteaa. Hän ei näytä lainkaan olevan kiusaantunut tilanteesta. Tuijotan yhä järkyttyneenä Samuelia, joka taas tuijottaa kenkiensä kärkiä. En voi jäädä paikalle vaan juoksen pois paikalta. Lähden juoksemaan kohti vessoja. Minulla on suunnitelma, kaikki on lopussa. Lukittaudun vapaaseen vessakoppiin ja vedän partaveitsen eteeni. Pyörittelen sitä hetken käsissäni ja katselen kuinka valo heijastuu sen pinnasta. Hetkeäkään epäröimättä viillän ranteeni auki. Kaikki on ohi, minulla ei ole enää mitään. Tahdon pois täältä. Ajatukset virtaavat samaa tahtia vereni mukana ja lopulta menetän tajuntani.
NikolasKesken Edmundin höykyttämisen aistin sen. Elämä on pakenemassa Cainista. Missä, missä hän on? Alex ja Luca aistivat jonkin olevan vialla ja katselevat ympärilleen levottomina. ’’Pitäkää huoli Edmundista.’’ Sanon ja lähden kohti vessoja. Olen viimein paikallistanut Cainin. Etuilen vessajonossa ja rynnistän sisään. Välittömästi veren haju iskeytyy sieraimiini. Se on Cainin verta. S oven auki ja suuntaan viimeiselle vessakopille ja näen veren valuvan. Hetkeäkään epäröimättä riuhtaisen kopin auki. Cain lojuu tajuttomana partaterä vieressään. Suljen kopin perässäni kauhistuneena. Näen äkkiä Cainin käsivarsissa olevat syvät arvet. Miksen huomannut niitä aikaisemmin? Minun on toimittava pian, jos aion pelastaa hänet. Teen hampaillani ranteeseeni viillon ja laitan haavan Cainin suulle. Valutan häneen vertani, kun juon sitä vähää hänen verestään mitä on jäljellä. Ainoa keino pelastaa hänet on muuttaa hänet kaltaisekseni.

Ylläpidon palaute

 
Ihan vammpia osa.3 2013-08-27 07:11:37 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 27, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka taas tindenius!

Jos et olisi ensimmäisessä osassa maininnut lukihäiriöstä, ei siitä olisi kyllä mitään merkkejä :D Tarina on erinomaisen mielenkiintoinen, ja erityisesti nostan hattua sille, että otit Samuelin uudestaan mukaan!

Kirjoitat: "En voi jäädä paikalle vaan juoksen pois paikalta. Lähden juoksemaan kohti vessoja.".
Lempiaiheeni...eli toisto, ja kenties turhaan monimutkaistettu tapa kirjoittaa.
Ajatukseni: "En voi jäädä paikalle vaan juoksen pois paikalta, kohti vessoja.".
Eli tuosta otin pois tuon toisen "juosta" - sanan.

Hieman oli mielestäni kankea tuo ratkaisu vetää ranteet auki ihan suorilta. Se olisi kenties vaatinut jonkin hieman tarkemman epätoivon selvityksen, sillä Samuelin suutelu toisen miehen kanssa ei yksinään mielestäni kanna aivan noin radikaaliin ratkaisuun. Eli kenties hieman taustaa aikaisemmista kärsimyksistä olisi varmasti avannut syitä itsemurhaan.

Toinen asia on se, että Cainin vetäessä ranteet auki ei se ainakaan minua lukijana juuri vaivannut. Eli tarkoitan tällä sitä, että henkilöiden taustat ovat sen verran avoimia, että niihin ei juuri ehdi samaistua ja kiintyä. Se on tosin yleinen ongelma novelleissa, ja vaatii tarkkaa pohtimista siitä, mitä haluaa henkilöistä kertoa, ja mihin lukijan on helppo samaistua.

Kiitos hyvästä jatko-osasta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS