Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Se tuli telkkarista!
QR-Code dieser Seite

Se tuli telkkarista! Hot

”Mitäs sä siellä niin makeasti naurat?” huikkasi Viktoria miehelleen Urho Tursasjoelle tämän hekotellessa televisiota katsoessaan kuin heikkomielinen.

Eihän se Urho yleensä ymmärtänyt mitään vitsejä nykyajan viihdeohjelmista. Maalta kaupunkiin muuttanut urpo kun oli.

”Tämä Härveli-Heikkisen lainaama video on vain niin saamarin typerä”, Urho kajautti vaimolleen. ”Joku pikkutyttö nousee kaivosta mustavalkoisessa filmissä ja sillä on otsatukka naaman edessä. Kohta se varmaan kompastuu ja lyö päänsä!”

Mutta pikkutyttö lähestyi ruutua. Se luovi lähemmäs ja lähemmäs, kunnes sen naamavärkin saattoi erottaa. Nassu oli ihan norsunvitulla. Sitten se piru tuli ulos televisiosta! Työnsi päänsä sähköä ritisevän kuvaruudun läpi ja asetti märän jalkansa olohuoneen lattialle. ”Jumalauta!” Urholta pääsi. ”Kyllä mulle kolmedeet kelpaa mutta sitten kun muija näkee olohuoneen maton niin on piru irti!”

Tyttö lähestyi pitäen jotain vitun ihme sihinää. Sehän tuli päälle, perskuta! Urho loikasi sohvan taakse turvaan juuri, kun tyttö oli nappaamassa tämän. Silloin puhelin soi. Urho kiirehti vastaamaan.

”Täällä on nyt vähän tilanne päällä”, tämä puuskutti luuriin.

”Seitsemän päivää”, kuului sihisevä ääni luurista.

”Joo ei tilata Seiskaa tähän taloon!” Urho sanoi ja löi luurin korvaan, kuten isoisänsä oli opettanut tekemään kun Seiskaa tarjottaisiin siellä kaupungissa.

Sihisevä tyttö lähestyi sitä paitsi taas kädet ojossa. Halusiko se syliin? ”Viktoria!” Tursasjoki huusi. ”Heitä isoisän yksipiippuinen tänne!”

”Miksi?”

”Se viteo taisi olla joku taide-elokuva...”

Viktoria kiirehti komerolle lautasta putsaten ja palasi haulikko käsissään. Hän heitti sen miehelleen, joka tähtäsi sillä sihisevää tsirppaa.

”Leikitääs vähän sotaa”, Urho sanoi, sillä tässä tilanteessa kuului kai sanoa jotakin iskevää.

Haulikon laukaus lennätti tuota pikaa aavemimmin aivot seinän koristeeksi. Urhon koko kroppa tärisi hänen rojahtaessaan takaisin sohvalle haulikon piipun savuttaessa. Hän puhalsi piippuun. Silloin ovikello soi. Urho katsoi parhaaksi mennä ihan itse avaamaan. Vaimolta saisi joka tapauksessa huudot tuosta olohuoneen seinän uudesta taideteoksesta. Ovella seisoi Härveli-Heikkinen korjaamonsa rasvaiset haalarit yllään poistamassa likaisia hanskoja käsiään suojaamasta.

”Tulin sitä viteota hakeen”, Heikkinen sanoi. ”Mä annoin sulla väärän videon. Toi piti antaa jollekin toimittaja-muijalle. Tekee kummitusjuttua johonkin hömppälehteen. Tässä on tää sun viteos. Mut sen sä taisitkin jo tajuta, että sait väärän kasetin”.

Heikkinen kurkkasi Urhon olan yli lattialla makaavaa tyttöä. Tai sitä mitä tytöstä oli jäljellä.

”Joo, ootas hetki niin mä haen sen sun videos.”

Samalla Urho tutki Heikkisen antamaa videokasettia, jonka kannessa luki punaisella tussilla; ”Kynttiläpoukama. Ensimmäinen tuotantokausi.”

Ylläpidon palaute

 
Se tuli telkkarista! 2018-07-09 11:52:35 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 09, 2018
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Van Helsing-91!!!

Tämä on...no ainakin tämä on erikoinen :) Sopivasti absurdi ja jollain erikoisella tavalla letkeän lupsakka :) Mistä mahdoitkaan saada ajatuksen :)

Jos tätä ei kirjoittaisi näin kieli poskella, niin tässä olisi uuden aaveiden Walking Deadin pilotin avaus valmiina. Tähän taustoja, lisää hahmoja ja juoni, kuinka maailman järjestys alkaa vähän kerrassaan rapautumaan, niin eeppinen saaga on valmis.

Sen verran täytyy sanoa, että olisit vielä enemmän lisätä säätämistä siihen, kun haulikkoa odotettiin. Tyynyllä pieksemistä, miltä aave tuntui, mitä se teki jne. Eli Sinulla oli hyvä tilanne käsillä, mutta jätit sen hieman raapaisuksi.

Olet hyvä kirjoittaja! Tämä oli kuitenkin minun makuuni liian lyhyt ja suppea.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Se tuli telkkarista! 2018-11-06 01:35:21 vic
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: vic    November 06, 2018

Tarvitsetko kiireellistä lainaa maksaa laskuja, ostaa talon, refinansiota tai rakentaa uuden yrityksen, henkilökohtaisen lainan, ostaa auton? jne.
ota yhteyttä tunnettuun lainanantajaan pelkäämättä menetettyä. Tarjoamme lainaa lainoille, jotka tarvitsevat rahoitusta 3%: n korolla. ota meihin yhteyttä tänään laina-palvelun nopeasta ja kätevästä lainaamisesta.
  ota yhteyttä jompaankumpaan seuraavista yksityiskohdista.
Sähköposti: financial_creditloan@outlook.com

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
02
Report this review
Se tuli telkkarista! 2018-07-15 10:41:31 iBOB
Arvosana 
 
1.5
iBOB Arvostellut: iBOB    July 15, 2018
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kirjoituksellisilta elementeiltään ihan jees, mutta ei kovin omaperäinen. Aika lyhyt kokonaisuus joka toistaa liikaa esikuvaansa The Ring- kauhuelokuvaa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
30
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS