Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Tulevaisuuden silmät
QR-Code dieser Seite

Tulevaisuuden silmät Hot

Katsoin lasin läpi tyttöä. Hän nojasi tuolinsa selkänojaan, ja katsoi eteenpäin. Tytön ilme oli tyhjä, ei tunteita. Pehmustetut, valkoiset seinät piirittivät häntä. He olivat pukeneet hänet, kukaan sellainen ei pukeutuisi noin siististi. Vaatteet olivat kokonaan harmaat, vaaleat hiukset laitettu kiinni. Hän istui rauhallisena paikoillaan, ei näpertänyt vaatteitaan, tai haronut hiuksiaan, kuten muut täällä yleensä. Kokeilin hänen reaktioitaan vaihtamalla valaistusta. Aluksi valaistus oli melkein kuin äsken, kirkas, mutta vähitellen laskin sen tasoa. Ensin tyttö ei näyttänyt edes huomaavan. Huomattuaan valaistuksen olevan erilainen, hän vain kylmästi siirsi katseensa kattoon. Minua hän ei nähnyt, sellaiseksi lasi välillämme oli suunniteltu. Hän luuli katsovansa pehmustettua, normaalia seinää. Vaihdoin valaistuksen taas normaaliksi. Tyttö ei edes räpäyttänyt harmaita silmiään.

Minulle tuli puhelu tutkijoilta. He kysyivät mielipidettäni tytöstä, ja sitä onko hän vaarallinen. Halusin sanoa että tyttö täyttää kaikki meidän vaatimuksemme. Asia ei kuitenkaan ollut niin, tytön luonteesta ei näkynyt mitään. Tässä vaiheessa me yleensä tutkimme luonnetta, tutustumme. En kyllä itse nimittäisi sitä tutustumiseksi, sillä tutustuminen on ystävyyden ensimmäinen vaihe. Me täällä emme halua ystävystyä, oikeastaan emme saa ystävystyä heidän kanssaan. Me vain arvioimme, suoritamme erilaisia soveltuvuustestejä. Heidän tuleva työnsä määritellään heidän luonteensa kautta. Vastasin, että tyttö on ujo, vaikken aistinut hänestä mitään sellaista. En oikeastaan nähnyt hänestä mitään, kuin hän ei olisi paikalla muulla kuin vartalollaan. Hänellä oli oudot piirteet, jotenkin epäsuhtaiset. Isot silmät, harmaat sellaiset, jotka näyttivät juuri siltä, että niissä pitäisi näkyä elämänilo. Nyt kuin syvät kuopat, vain asetettu silmien kohdalle, tuijottaisivat minua.

Olen nähnyt kaikkea, jotkut ovat oksennelleet, jotkut kiljuneet, mutta kukaan ei ole onnistunut piiloutumaan omaan kehoonsa noin täydellisesti. Tutkijat sanoivat olevansa pian luonani, ja käskivät minun suorittamaan vielä joitakin testejä. Lopetin puhelun, ja kännyin taas katsomaan tyttöä. Kuin patsaana tyttö istui edessäni. Harmaat silmät levollisina tuijottivat eteenpäin, eivät tutkailleet ympäristöä, eivät harhailleet siitä yhdestä kohdasta, jota hän tuijotti jatkuvasti. Minua. Suoristin istuma-asentoani. Hapuilin sormenpäilläni käsiäni erilasilla painikkeilla. Käteni pysähtyi erään tietyn painikkeen kohdalle. Se hohti punaisena, oli hieman leveämpi ja korkeampi kuin muut. Tiesin mitä tapahtuisi, jos painaisin siitä. Huoneeseen leviäisi kaasua, joka tappaisi sekunneissa. mielikuvitukseni juoksi järkeäni edelle, kuvittelin kuinka tuo tuntematon tyttö kaatuisi tuoliltaan. Mielikuvituksessani painoin tuota painiketta. Kuvittelin kuinka tyttöön syttyisi elämä, kuinka hän yrittäisi hengittää, alistuisi täysin. Se oli mielikuvitukselleni sokeria, yhtä makeaa, yhtä herkullista. Melkein halusin tehdä sen. Vedin henkeä sisään, aivan kuin minun olisi ollut vaikea hengittää. Olinko minä pohjimmiltani tuollainen, olinko kuin osa tästä yhteiskunnasta, nautinko minä vallan tuomasta voimasta. Siirsin käteni pois tuon hirveyden luota. Hengitin nenäni kautta pari kertaa, rauhoittelin itseäni. Katsoin tyttöön kuin varmistaakseni, etten ollut satuttanut häntä. Tutkijat tulisivat pian, minun täytyisi vain rauhoittua, ja suorittaa pari koettaa. Helppo juttu, olin tehnyt tämän miljoona muutakin kertaa. Painoin näppäintä, joka sai aikaan äänen. Ääni muistuttaa sellaista ääntä, jonka rikkimenevä kone päästäisi. Se kirskahtaa hieman. Tyttö sulki hetkisen ajaksi silmänsä, kuvitellen, että näin saisi äänen loppumaan. Hän avasi ne äänen loputtua, ja näytti hetken ajan hieman vihaiselta, mutta sekin saattoi vain olla minun toiveajatteluani. Hänen ilmeensä tasaantui taas tylsän suoraksi. Minun teki mieli luovuttaa, heittää hanskat tiskiin. Katsoin tyttöä taukoamatta, koska jokin minussa kertoi, että hänellä olisi voimia haihtua ilmaan, kadota paikalta.

Ylläpidon palaute

 
Tulevaisuuden silmät 2015-03-10 07:40:11 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 10, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Petraa010!

Tämä jatkaa keskeneräisten novelliesi saagaa :D Kirjoitat hyvin, lukuun ottamatta muutamaa häpsyä, mutta ne eivät mielestäni ole kovinkaan merkittäviä. Yhden niistä huomasit jo itsekin.

Yksi poiminta.
"Käteni pysähtyi erään tietyn painikkeen kohdalle. Se hohti punaisena, oli hieman leveämpi ja korkeampi kuin muut. Tiesin mitä tapahtuisi, jos painaisin siitä.".
Tässä on mielestäni kohtuuttomasti selittelyä. Ei jännitettä luoda kuvailemalla nappia :D Ajatukseni:
"Käteni pysähtyi punaisena hohtavan, muita leveämmän ja korkeamman painikkeen kohdalle. Tiesin mitä tapahtuisi, jos painaisin siitä.".

Kerrot, että tyttö katsoi päähenkilöä, vaikka sen ei olisi pitänyt olla mahdollista huoneen suunnittelun takia. Luot tällä hyvän jännitteen, jota et kuitenkaan hyödynnä lainkaan.

Nyt on pakko sanoa, älä suutu, se ei ole tarkoitukseni, mutta Sinulla on taito kirjoittaa, mutta et hyödynnä sitä oikein. Luot miljöön, tarinan rungon ja henkilöt, mutta et silti anna lukijalle juuri mitään. Normaali juonirunko menee seuraavasti: nouseva jännitys, käännekohta, laskeva jännitys ja loppuratkaisu. Alussa voi olla jonkinlainen pohjustus tai aloitus, mutta miltei jokaisen novellisi olet aloittanut ja lopettanut nousevaan jännitykseen. Ja minun mielestäni se on, anteeksi ranskani, mutta ihan hanurista. Se on vähän sama, kuin menisi katsomaan nyrkkeilyä, ja siinä vaiheessa, kun nyrkkeilijät on esitelty, säännöt kerrottu ja hanskat lyöty yhteen, niin pitäisi lähteä kotiin.

Tarkoitan tällä sitä, että jos oikein mietit, niin mitä haluat antaa lukijalle tuolla kirjoittamallasi kuvailulla? Ja mitä lukija kenties haluaisi tietää? Minä voin kertoa omalta osaltani. Haluan tietää seuraavaa: miksi tyttö on huoneessa, miksi tutkijat ovat tulossa ja mitä ne tutkivat, miksi testejä tehdään, mistä tyttö on tullut, miten tyttö voi nähdä testaajan, mitä tytölle tapahtuu...pääseekö vapaaksi, onko testaajalla omatunto ja päästääkö tytön vapaaksi, rakastuuko jopa tyttöön, pakenevatko he yhdessä, miltä maailma näyttää huoneen ulkopuolella jne jne jne.

En kirjoittanut ylläolevaa siksi, että haluaisin moittia Sinua...tai siis pelkästään siksi. Haluaisin Sinun ymmärtävän seuraavan seikan: Olet Hyvä Kirjoittaja! Sinun täytyy vain suunnitella ja kirjoittaa myös juoni kunnolla, jotta myös kirjoituksesi ovat hyviä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.2  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tulevaisuuden silmät 2015-03-10 19:54:46 Unto Laaja
Arvosana 
 
3.5
Unto Laaja Arvostellut: Unto Laaja    March 10, 2015
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Novelli jää valitettavasti kesken. Luot vahvan, ehjän tunnelman ja jätät meidät lukijat tyhjän päälle. Ei niin saa tehdä! Mielenkiinto on herätetty, vie meitä minne haluat. Älä jätä kesken. Tutkijan sympaattisuus käy koko ajan selvemmäksi. Kerro lisää.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Tulevaisuuden silmät 2015-03-08 17:51:34 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    March 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mainitset kolmesti näin lyhyen tekstin aikana, että tytöllä on harmaat silmät. Se on liian monta kertaa. Karsi.

Tekstissä ja sinussa on selvästi paljon potentiaalia. Mukana on hienoja lauseita ja hyviä kuvailuja. Mutta itse tapahtumista ja taustoista jää vain kuiskaus, joka ei tavoita herkkiä kuuloluita muodostaakseen oikeita sanoja. Eli tämä on vain pätkä irtonaisena, siksi sitä on vaikea arvostella.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Tulevaisuuden silmät 2015-03-08 12:38:59 Petraa010
Arvosana 
 
N/A
Petraa010 Arvostellut: Petraa010    March 08, 2015
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Minua naurattaa typerät virheeni tuolla nyt kun luen jälkeenpäin. "Hapuilin sormenpäilläni käsiäni erilasilla painikkeilla." Siis... Mitä ihmettä? :D Olen tainnut olla vähän sekaisin ajatuksissani tuota kirjoittaessani!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Tulevaisuuden silmät 2015-03-07 22:26:04 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä tekstissä oli ahdistava tunnelma, mikä tietenkin oli tarkoituskin. Se toimi hyvin, kuvaukset olivat onnistuneita ja herätti lukijan kiinnostuksen jälleen mystisyydellään. Novelli tämä ei ollut vaan pikemminkin katkelma jostain laajemmasta kokonaisuudesta. Se mikä jäi vaivaamaan oli, että miksi tämä oli scifi kategoriassa? Minusta tämä katkelma olisi sopinut täysin nykyaikaankin sijoittuvaan tarinaan? Oikeinkirjoitus- ja kielioppihaasteita oli tässäkin eli jälleen oikoluku olisi tarpeen.

Muutama lause poimintoina...

"Hapuilin sormenpäilläni käsiäni erilasilla painikkeilla." -> tässä on ilmeisesti ajatus hieman karannut kirjoittaessa?

"Ääni muistuttaa sellaista ääntä, jonka rikkimenevä kone päästäisi." -> tämä on minusta hieman ontuva lause. Muuttaisin muotoon esim. "Ääni muistutti rikkoutuvaa konetta." Tekstissä oli muitakin lauseita, joissa oli ehkä ns. täytesanoja turhan paljon. Tekstiä voisi tiivistää jonkin verran.

Tunnelmaltaan kiinnostava teksti, joka herätti kysymyksiä... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS