Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Elä kuin tämä olisi viimeinen päiväsi osa 8
QR-Code dieser Seite

Elä kuin tämä olisi viimeinen päiväsi osa 8 Hot

Kokeiltuaan uutta työtään William nimesi sen taudin analysoija versio 2.0. Versio 2.0 oli nykyaikaisempi versio 1.0:sta, mutta periaate oli tietenkin aivan sama. Se oli laatikko, joka muistutti kylmälaukkua ilman kahvaa kuin siitä olisi revitty se. Se oli valkoinen ja sen päällä olevan kannen vieressä oli ohjelmointinäyttö, jossa olivat käynnistys -ja sammutus painike, analysointi painike ja vastaus painike. William testasi kojettaan ja huomasi, että koneen mikrofoni toimi täydellisesti ilman häiriöääntä, joka kuuluu mikrofonista, joka asetetaan kaiuttimen tai megafonin viereen. Mutta miksi siitä kuuluisi sellainen ääni, jos edes Williamin talossa ei ollut mikrofonia?

Vastaus kuului mikrofonista noin 10 minuutin kuluttua siitä, kun tautinen eläin tai ihminen oli asetettu laukun sisään. Kuitenkaan kokonainen ihminen ei mahdu Williamin taudin analysoijaan, vaan hänestä pitää irrottaa pieni palanen. Sisäpuolella on kädet, jotka tutkivat taudin aiheuttajan. Mahdolliset parannusohjeet tulevat mikrofonista. Kone myös tulostaa ja äänittää kaiken, mitä on sanonut. Keksijä kilpailu on Williamilla edessä, ja tällä työllä hän on aikonut osallistua siihen.

Hän ei huomannut mitään vikaa versiossa 2.0 (toisin kuin versiossa 1.0) ja tyytyväisyyden tunne täytti hänen päänsä. Hetken aikaa hän tunsi itsensä sisällä sellaista tyytyväisyyttä ja hyvää iloa kuin olisi vetänyt huumeita tai polttanut hirveän määrän Marlboroa, joka on hänen suosikki tupakkamerkki.

"En tule koskaan ikinä koskemaan tupakkaan tai huumeisin," hän oli todennut lapsena vanhemmilleen.

"tällaista tyytyväisyyttä ja hyvää oloa en saisi varmaan edes perkele huumeista tai tupakista," hän totesi nyt päänsä sisällä.

"en tule koskaan olemaan nisti, tupakoitsija tai alkoholisti," hän oli myös jatkanut toteamisiaan äidilleen.

Hän muisti nyt tuon heinäkuun päivän viisikymmentä vuotta sitten 22.7.1990.

"Mutta William, sinä olet jo alkoholisti," hän tajusi ja kuuli sanovansa ääneen.

Ja hän olikin.

Ylläpidon palaute

 
Elä kuin tämä olisi viimeinen päiväsi osa 8 2015-07-13 06:58:39 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 13, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka StephenKing1!

No nyt alkaa olla jo jotain järjellistä, jonka voi liittää johonkin. Jäin vain miettimään, että miten tämä liittyy avaruuteen ja siihen, että kaikki ei ollut kunnossa.

Toistosta.
"...että koneen mikrofoni toimi täydellisesti ilman häiriöääntä, joka kuuluu mikrofonista, joka asetetaan kaiuttimen tai megafonin viereen.".
Ajatukseni:
"...että koneen mikrofoni toimi täydellisesti ilman vinkuvaa häiriöääntä, jollainen kuului kaiuttimen tai megafonin vieressä.".

Vielä toistosta, sulkeista ja kankeudesta. Ja hitunen sijapäätteistä.
"Hän ei huomannut mitään vikaa versiossa 2.0 (toisin kuin versiossa 1.0) ja tyytyväisyyden tunne täytti hänen päänsä. Hetken aikaa hän tunsi itsensä sisällä sellaista tyytyväisyyttä ja hyvää iloa kuin olisi vetänyt huumeita tai polttanut hirveän määrän Marlboroa, joka on hänen suosikki tupakkamerkki.".
Ajatukseni:
"Hän ei huomannut mitään vikaa versiossa 2.0, toisin kuin versiossa 1.0, ja tyytyväisyyden tunne täytti hänet. Hetken hän tunsi sellaista mielihyvää ja iloa, kuin olisi vetänyt huumeita tai polttanut hirveän määrän Marlboroa, joka oli hänen suosikki tupakkamerkkinsä.".
Sulkeet voi korvata pilkuin, eikä samaa sanaa tule käyttää samassa kappaleessa, kuin silloin, kun on ehdoton pakko, eli ei koskaan.

Aika väljää dialogipohdintaa. Eikö sitä olisi voinut kirjoittaa putkeen?

Vielä pidempää olisin toivonut, mutta nyt tässä oli jo jonkinlainen punainen lanka.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS