Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Kuinka kadottaa omaisuus
QR-Code dieser Seite

Kuinka kadottaa omaisuus Hot

Kiara nosti hätkähtäen katseensa pienestä näytöstä napatakseen kiväärin jonka hänen pomonsa Leyla heitti hänelle. Kiara sai aseen juuri ja juuri kiinni ja loi katseen Leylaan.

"Veljeni jäi fenialaisten poliisin haaviin Zaveadissa. Minun pitää lähteä sinne heti. Vahdi vankiamme, jos hän pakenee tapan sinut. Tajuatko?"

Kiara nyökkäsi. Leyla juoksi hissiin. Kiara katsoi alas kadulle ja näki hänen ajavan ilma-autollaan kapeaa katua reippaalla ylinopeudella jalankulkijoiden hyppiessä pois alta, epäilemättä matkalla fenialaisten hallinnoimaan naapurikaupunki Zaveadiin.

Kiara nosti kädessään olevan kiväärin ampuma-asentoon ja tähtäili kokeeksi seinää. Hän toivoi ettei joutuisi käyttämään asetta. Hän käveli portaita yläkertaan, hissiä ei sinne mennyt. Yläkerrassa oli vain yksi karu huone, siellä oli tuoli, keinotekoista seinää säätelevä paneeli sekä läpinäkyvä, generaattorin ylläpitämä keinotekoinen poiskytkettävä seinä, jonka takana makasi mies. Kiara ei tiennyt hänestä muuta kuin sen että hän oli akarialainen fyysikko, ja että Havan ryhmittymä maksoi hänestä Leylalle 20 miljoonaa. Josta Kiara saisi 5%, miljoonan.

"Hei", fyysikko tervehti värittömällä äänellä.

Kiara ei ollut odottanut miehen sanovan mitään ja hätkähti. Hän sai vain vastatuksi: "Hei"

"Onko minulla edes oikeutta kysyä miksi minut on tuotu tänne ja missä olen?", mies jatkoi.'

Kiara pohti ettei siitä kai olisi haittaakaan jos hän vastaisi kysymykseen.

"Olet Sakan kaupungissa, Daer-planeetalla. Tiedät sen toki?"

Mies nyökkäsi. "Tiedän. Olin sitten varmaan tajuton aika kauan, en odottanut herääväni toiselta puolelta galaksia"

Kiara katseli miestä. Hän oli ihmeellisen tyyni hänen tilanteensa huomioon ottaen. Tummanruskeat hiukset oli leikattu lyhyeksi, iho oli kalpea ja vihreät silmät tuijottivat vastapäistä seinää. Mies ei edes vilkaissut Kiaraan. Kiaralle tuli äkkiä syyllinen olo. Oli helppo ajatella vain 20 miljoonan kauppatavaraa, joka välitettiin osapuolelta toiselle Havan ja Fenian liittoumien välisen sodan repimässä galaksissa, mutta kun kyseessä oli elävä olento ei tekoa ollutkaan niin helppo perustella itselle. Akaria oli teknisesti erittäin edistynyt, Fenian liittoumaan kuuluva planeetta, joten fyysikko sellissä oli määrä myydä Havan liittoumalle. 20 miljoonaa oli kylläkin erittäin paljon. Kyse ei tainnut olla mistään rivitiedemiehestä. Kiara ei äkkiä enää halunnut olla miehen seurassa.

Hän päätti haukata hieman raitista ilmaa ja käveli ulos kadulle. Vanki ei voisi paeta, sillä selli oli pomminkestävä. Kiaran askelet ajautuivat torille. Eri lajeihin kuuluvat kauppiaat myivät mitä erinäisempiä tavaroita. Jotkut lajeista muistuttivat ihmisiä paljonkin, sillä eri planeetoille aikoinaan päätyneet pioneerit olivat ajan kuluessa evoluution seurauksena kehittyneet omiksi lajeikseen, toiset eivät lainkaan. Kiara osti hedelmän hymyilevältä kauppiaalta, ja istui kojun viereen tuoliin syömään sitä. Kauppias tuntui jostakin syystä tutulta Kiaralle. Kauppias oli "Daerin ihmisiä", lyhyemmin sanottuna daerilaisia, kuten myös Kiara. Kauppiaalla oli violetit silmät, jotka muistuttivat hieman Kiaran omia vaaleanvioletteja silmiä. Väri johtui suoja-aineesta jota heidän silmiinsä oli kehittynyt suojaamaan aurinkokunnan tähden säteilyltä. Kiara ei saanut päähänsä missä oli nähnyt torikauppiaan aiemmin, ja suuntasi askelensa takaisin Leylan talolle. Hän suuntasi taas yläkertaan, aikeenaan antaa toinen ostamansa hedelmä fyysikolle, mutta katsoessaan selliin hänen polvensa valahtivat. Hänen 20 miljoonan fyysikkoaan ei näkynyt missään.

Ylläpidon palaute

 
Kuinka kadottaa omaisuus 2015-09-16 06:59:17 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    September 16, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Nadia!

Hyvää ald school scifiä! :D Mahtavaa! Hyvä miljöö ja kiinnostava pätkä!

Täytesanoista ja pilkuista.
"Kiara nosti hätkähtäen katseensa pienestä näytöstä napatakseen kiväärin jonka hänen pomonsa Leyla heitti hänelle.".
Ajatukseni:
"Kiara nosti hätkähtäen katseensa näytöstä napatakseen kiväärin, jonka hänen pomonsa Leyla heitti hänelle.".
Eli onko väliä onko näyttö iso vai pieni? Jos tuo pieni näyttö on esimerkiksi kämmentietokoneessa, niin kuvaile se jotenkin.
Ennen konjunktioita, jotka erottavat lauseet toisistaan, tulee pilkku.

Ilmaisusta.
"...loi katseen Leylaan.".
Mielestäni tuo on perustilanteessa turhaa hienostelua. Ehkä pelkkä katsoi Leylaa olisi parempi.

Mitä tarvitsee kertoa.
"...jalankulkijoiden hyppiessä pois alta, epäilemättä matkalla fenialaisten hallinnoimaan naapurikaupunki Zaveadiin.".
Tuosta epäilemättä kohdasta lähtien on materiaalia, jonka jo kerroit. Toisaalta taas täsmensit tuota Zaveadia, mutta sen olisi voinut tehdä myös seuraavasti:
""Veljeni jäi fenialaisten poliisin haaviin Zaveadissa, Leyla selvitti hätäisesti viitaten feinialaisten hallinnoimaan naapurikaupunkiin. - Minun pitää lähteä sinne heti. Vahdi vankiamme, jos hän pakenee tapan sinut. Tajuatko?"".
Silloin tuo seuraavan kappaleen viimeinen lause jää tarpeettomaksi, koska kaupungin kuvailu on sisällytetty dialogiin.

Hän sanan käytöstä ja turhasta sisällöstä.
"Hän toivoi ettei joutuisi käyttämään asetta. Hän käveli portaita yläkertaan, hissiä ei sinne mennyt.".
Ajatukseni:
"Noustessaan portaita yläkertaan, hän toivoi, että ei joutuisi käyttämään asetta.".
Eli kaksi lausetta alkaa sanalla hän, joka tuntuu kankealta. Mietin myös, onko tarpeen kertoa hissistä, sillä et ole kuvaillut rakennusta erityisen matalaksi tai korkeaksi, joten en näe tarkoitusta tuolla hissiasialla. Jos talo olisi poikkeuksellisen korkea, nin siinä tapauksessa kenties seuraavasti:
"Noustessaan portaita kahdeksanteen kerrokseen, jonne ei hissi kulkenut, hän toivoi että ei joutuisi käyttämään asetta.".

Ole tarkka mihin viittaat.
"Kiara katseli miestä. Hän oli ihmeellisen tyyni hänen tilanteensa huomioon ottaen.".
Ajatukseni:
"Kiara katseli miestä, joka oli ihmeellisen tyyni siihen nähden, missä tilanteessa oli.".
Eli tuossa jonka kirjoitit, tuo hän viittaa Kiaraan.

Kaunokirjallisuudessa on tapana kirjoittaa numerot, eli 20 miljoonaa on kaksikymmentä miljoonaa.

Käytät lainausmerkkejä. Miksi?
"Kauppias oli "Daerin ihmisiä", lyhyemmin sanottuna daerilaisia, kuten myös Kiara.".
Ajatukseni:
"Kauppias oli Daerin ihmisiä, daerilaisia, kuten myös Kiara.".

Kiinnitä huomiota selkeisiin lauseisiin ja oikeisiin viittauksiin. Itse juonessa ei ole huomautettavaa. Luot jännitteitä ja konflikteja sekä lisäksi tuon juonenkäänteen loppuun! Hyvää työtä!

Odotan innolla jatkoa!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kuinka kadottaa omaisuus 2015-09-15 09:27:44 Arska
Arvosana 
 
N/A
Arska Arvostellut: Arska    September 15, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielenkiintoinen kertomuksen aloitus. Tästähän saattaa kehittyä todella kiinnostava tarina. En halua arvostella keskeneräistä, ja tämä on vasta hyvä aloitus. Siksi ei tähtiä vielä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS