Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Scifi Vihdoinkin ensimmäinen yhteys
QR-Code dieser Seite

Vihdoinkin ensimmäinen yhteys

"Hei ja tervehdys te kaikki asukkaat siellä maapallolla. Olemme keskeyttäneet kaiken ohjelman näistä teidän kuvaa ja sekä myös ääntä lähettävistä laitteistanne, ja siellä te kuulettekin nyt tietysti minun ääneni aivan kaikkialta ja kaikilta kanavilta. Kaikissa sijainneissa planeetallanne."

Tuo oudolla korostuksella puhuva ääni, särisevä ja sähköisen persoonaton, keskeytti kaikkien maapallolla olevien televisioiden, radioiden ja muiden sähköisten viestimien ohjelmat. Ääni kuului kaikilla kielillä ja mahdollisilla murteilla joita oli olemassa.

Ja ihmiset kuuntelivat, pakosta. Jotkut ärtyneinä kun heidän rakkaat aamupäivä-, iltapäivä-, tai yöohjelmansa näin julmasti ja lupaakin kysymättä keskeytettiin.

"Me olemme tulleet toiselta planeetalta jälleen teidän luoksenne hakemaan jotain," ääni jatkoi, ja ihmiset hymähtelivät eri puolilla maapalloa olohuoneissaan, autoissaan, toimistoissaan ja monissa basaareissaan. Kaikissa paikoissa joissa he kuuntelivat radioitaan ja katselivat televisioitaan kuten joka päivä ennenkin.

"Meidän planeettamme liikerata tässä galaksissa, tuo sen tänne teidän lähellenne noin viidentuhannen vuotenne välein, ja nyt on jälleen sen aika," ääni paasasi.
"Näiden muutaman vuoden aikana jolloin planeettamme saapuvat riittävän lähelle toisiaan, pystymme matkustamaan tänne ja hakemaan teiltä sitä mitä tarvitsemme. Nyt olemme tarkkailleet teitä jonkin aikaa ennen tätä yhteydenottoa, ja huomaamme että olette kehittyneet paljon. Edellisen kerran kun esi-isämme kävivät täällä, kolmas kerta se oli, täällä vasta osattiin valmistaa joistain metalliseoksista jonkinlaisia työkaluja ja lyömäaseita."

Ääni vaikeni, piti taukoa, ja jotkut ihmiset alkoivat räplätä laitteitansa voidakseen taas jatkaa suosikkiohjelmiensa parissa. Kaikissa maissa tärkeät tahot, asevoimat etenkin, etsivät kuumeisesti jotain keinoa palauttaa kommunikaatiokanavansa toimintaan. Se kaikki oli turhaa, miltään kanavalta ei kuulunut yhtään mitään, ennenkuin ääni jälleen puhui.

"Ikävä kyllä teidän kehityksenne on näköjään johtanut täällä siihen, että tuhoatte näin ainoan paikan jossa voitte elää. Ja samalla myös paikan joka on meidänkin elämiselle välttämättömän tärkeä. Sillä se mitä haemme täältä on kasvit, pensaat, metsää,kaikkea mikä tuottaa happea ilmakehään ja uusiutuu meillä huonosti. Olemme siis käyneet jo kolme kertaa hakemassa niitä, alueilta jotka täällä nykyään tunnetaan hyvin nimillä kuten Sahara, Gobi ja Mojave."

Eri maissa monet ihmiset tuumivat kuuntelevansa outoa kuunnelmaa, tai piraattiasema oli saattanut tunkeutua yleisille kanaville sekoilemaan. Jotkut yrittivät kytkeä virran pois laitteestaan, mutta sekään ei auttanut, ääni vain jatkoi selostustaan.

"Teistä on kehittynyt saastuttava, itsekeskeinen ja vielä hyvin sotainen rotu täällä. Ja kun me ihan kohta aloitamme keräyksen, emme halua teidän yrittävän millään tavalla estää meitä. Joten turva-aluksemme ovat juuri tuhonneet kaikki teidän ydin- atomi- ja mitä kaikkia niitä onkaan ohjuksenne. Ne vain sulatettiin olemattomiin niiden omiin paikkkoihinsa, ja niistä ei ole mitään vaaraa ympäristölleen koskaan enää, älkää tehkö uusia."

Tämän järisyttävän uutisen kuuleminen aiheutti melkoisen sekasorron ja paniikin kaikissa valtioissa joilla oli näitä aseita. Käskyjä karjuttiin ja yhteyksiä yritettiin saada aseiden sijoituspaikkoihin, siinä kuitenkaan onnistumatta. Ja pian he kuulivat ääneltä jotain vielä pahempaa.

"Kuunnelkaa ihmiset minua, koska teillä on kuitenkin valtavasti kaikenlaista muuta sotilastavaraa joilla voisitte hyökätä kimppuumme, olemme päättäneet antaa kunnon varoituksen teille että niin ei kannata tehdä. Tuhoamme muutaman suuren kaupungin planeetaltanne jotta uskoisitte meitä. Kaikki tapahtuu niin nopeasti että kukaan ei ehdi kärsiä millään tavalla, eikä edes tajuta mitään, älkää pelätkö."

Suurin osa ihmisistä naureskeli tämän yllättäen hivenen kiinnostavaksi tulleen äänen uudesta ilmoituksesta, ja osa taas ei noteerannut sitä askareidensa keskellä ollenkaan. Sitten he kuulivat äänen sanovan jotain oudolla raakkuvalla kielellä, ja hetken päästä taas kaikkien omilla kielillä.

"Noin, hävitimme nyt sellaiset paikat kuin Moskoova, Piettar, Vashinkton, Lonton, Pekkink, Losangelees, Mumpai, Pongjangk, Teheraan ja BuenosAirees. Tuhosimme myös aika paljon joitain suuria tehtaita joista näytti tulevan teidän ilmaan runsaastikin pahoja aineita jotka ovat kasveille vaaraksi. Noilta alueilta ette nyt löydä muuta kuin mustaa maata ja hiukan sulanutta metallia. Samalla väheni hiukan asukkaitakin tältä planeetalta, sillä huolestuttava liikakansoituskin täällä uhkaa luontoa. Aloitamme nyt keräyksemme, ja uskomme saavamme olla rauhassa. Poistumme kun planeettanne on pyörinyt ympäri noin kymmenen kertaa, ja kun planeettamme taas lähestyvät toisiaan niin palaamme. Ehkä meillä on silloin aikaa tutustua toisiimme paremmin."

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Vihdoinkin ensimmäinen yhteys 2023-01-24 10:56:33 Arska
Arvosana 
 
3.0
Arska Arvostellut: Arska    January 24, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Todella jännä perusajatus tarinassa. Tykkäsin kertomuksen rakenteesta, vaikka tämä on jätetty tunnelmaltaan tavallaan keskeneräiseksi, kuten Oriodion toteaa.

Räiskyvät tapahtumat ja suuri seikkailu on jätetty ulos kerronnassa, ja silti tai ehkä juuri siksi kerronnassa on jotain joka suuresti viehättää ja luo omaperäistä tunnelmää. Mitä tästä olisikaan voinut saada mikäli tarina olisi rakennettu pidemmän kaavan mukaan, ja sama tunnelma olisi onnistuttu pitämään yllä.

Siis jännällä tavalla ja ilman suurta jännitystä tarinassa edetään.
Muukalaiset vain tulevat ja ilmoittavat: "terve vaan. Viemme teiltä jonkin verran mehtiä, kuten olemme aiemminkin vieneet. Ai niin, rikoimme teidän pyssynne ja laittelimme malliksi joitakin suurkaupunkejanne muroiksi. Jotta silleen. Se on moro taas ja nähdään ensikerralla."

Tässä on muukalaisten ylivertaisuus osattu tuoda esiin ja tehty se jännällä tavalla ilman isompaa jännitettä. TykkäsinOliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Vihdoinkin ensimmäinen yhteys 2023-01-23 18:29:19 Oriodion
Arvosana 
 
3.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    January 23, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jännä ajatus. Mutta tuntuu kuin tätä ideaa olisi voinut kehitellä vähän pitemmällekin. Luulen, että tästä olisi saanut rakennettua hyvän vähän pitemmänkin tarinan. Nyt loppui vähän kesken, ja jäin vain miettimään, että millaisiakohan olioita nuo oikeastaan oli, ja mitä ihmiskunnalle sitten tämän jälkeen mahtoikaan tapahtua.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS