Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Yhdenyön rakkautta kuoleman siivillä 2015-03-05 20:59:38 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    March 05, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä ja mielenkiintoinen novelli. Alkupuolisko voisi olla hitusen ripeämpää tempoa, mutta henkilöiden lähdettyä yökerhosta, tarina pitää jälleen melko hyvin otteessaan loppuun asti. Tunnelmallinen ja herkkäkin kerronta on enimmäkseen lyhytlauseista ja tunteellista.

Menen arvostelussani suoraan asiaan. Toivoisin, että kappalejako olisi selvempi ja että sitä olisi enemmän. Nyt kappaleisiin pakkautuu liikaa tavaraa. Tämä tekisi lukemisesta nautinnollisempaa. Muuten teksti onkin selvää ja helpposelkoista (paitsi että jonkin verran siellä oli kirjoitusvirheitä, kuten meillä kaikilla).

Luin kirjoitelman aluksi yhden kerran läpi ja sitten jäin vielä tutkailemaan tekstiä uudemman kierroksen verran. Jos kertomuksen päähenkilönainen on harhainen ja mielenvikainen, teksti toimii. Jos tämä ei ollut kuitenkaan tarkoituksena, kannattaa hioa muutamia paikkoja tarinassa.

Aluksikin, tarinan loppupuoli tuntuu (minun mielestäni) vähän kummalliselta alkupuoleen verrattuna. Ensin nainen ei tunne Gagea ja aavistaa tämän olevan auervaara, mutta lopussa saa yhtäkkiä sellaisen vaikutelman, että nainen tuntisi Gagen melko hyvin. Illassa ei ole kuitenkaan sellaista väliä, jossa nämä kaksi olisivat ehtineet tutustua toisiinsa paremmin. Ja itse olen sen verran kyyninen, etten usko että keheenkään voisi sananmukaisesti rakastua yhden illan aikana, ihastua siis voi totta kai, mutta rakkaus vaatii jo pidemmän aikavälin tuntemista.

Myös muuan motellikohtaus ihmetytti. Aluksi päähenkilö ei tunne vastaanottotiskin naista, mutta yhtäkkiä alkaa kuitenkin puhuttelemaan tätä etunimellä "Moira". Hybrideistä ja roboteistakin tulee puhetta, jolloin rupesin miettimään, että onko kertomus ehkä sittenkin enemmän scifiä? Tämä juttu jää turhan hämäräksi nyt.

Ja muutenkin koko asetelma, vaikka tykkäsinkin tarinan ideasta, jää turhan ylimalkaiseksi. Tyttö on palkkamurhaaja. Tämä kuitenkin valitsee uhrinsa miten sattuu (tai ainakin tuntuu valitsevan)? Kenen tahdosta? Miksi? Miljöötä ja syitä olisi voinut kertoa enemmän, vaikka tietty onhan tässä nyt sellainen tietynlainen, salamyhkäinen tunnelma.

Tai jos tarinan idea olikin se, että päähenkilön vintti on pimeänä, niin sitten se on eri juttu.

Selkeyttä ja hieman suoraviivaisempaa tekstiä, niin avot!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS