Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Yhdenyön rakkautta kuoleman siivillä
QR-Code dieser Seite

Yhdenyön rakkautta kuoleman siivillä Hot


Olen yksi ja sama yöllisen maailma kanssa. Ympärilläni heiluu, ihmiset tanssivat. Minäkin tanssin. Käteni ovat katossa, mieleni muualla. Basso hakkaa lattiaa, enkä voi lopettaa liikkumista, en, ennekuin kaikki on täysin pimeää. Ennen kuin pääni on tarpeeksi sekaisin. Seinät sulavat neonvaloihin ja minä sulan juomiini. Katson lasin läpi maailmaa, jossa ei ole huomista, ei kelloa, ei lakeja. Jossa ei tunteita, aamua tai sydänsuruja. Juoma juomalta vajoan rytmin sisällöttömään hakkaukseen. Olen yhtä ihmisten vartaloiden kanssa. Liikun keskellä ihmisten verkostoa. Minun täytyy pysyä koossa, mutta olet poissa. En voi mennä kotiin yksin, tarvitsen jonkun parantamaan kivun. Kenet tahansa. Katson ihmismassan läpi. Yritän löytää jonkun, ihan sama kenet, pelastajan. Katseeni lipuu pois tanssilattiasta ja käännän pääni kohti tiskiä. Ei ketään. Olen yksin. Vankina kehossa, joka ei ole minun.
Tartun kiinni lasiin. Pieni, mutta tarpeeksi vahva. Yksi sellainen, toinen, kolmaskin. Pääni on painava, kun roikotan sitä tiskiin katsoen. Musiikki on vain hyväksi, ei tarvitse ajatella. Joku istuu viereeni, enkä vaivaudu edes katsomaan tulijaa. Baarimikko painaa lasin pöytään. Tulija juo lasin yhdellä kulauksella alas kurkustaan. Käännyn hänestä pois. Käsi koskettaa hartiaani. Vilkaisen häntä. Mies. Minussa syttyy jokin selittämätön, jokin hirveän vahva. Katson häntä hetken suu auki, silmät isoina ja ymmärtämättöminä. Elimistössäni syttyy liekki, jota ihmisyytenikään ei voi sammuttaa. Näen silmieni eteen ilmestyvän ruutuja. Ne kertovat kaiken hänestä. Kaikista isoin, ja punainen teksti on kuitenkin oudoin. Hän on kohteeni. Minun täytyy tehdä se.
”Noin kaunis tyttö, noin yksin. Huh, no... Onneksi minä olen täällä pelastamassa sinut!” Mies huutaa melun yli.
”Mitä?!” tiuskaisen hänelle ja irrottaudun hänen otteestaan. En osaa viedä ajatuksiani eteenpäin, enkä toteuttaa työtäni.
”Aloitimme kai väärällä jalalla. Mutta siis joo… Olen Gage.” Hän tarjoaa minulle kättään. Näytä että sinulla on tunteita, tee jokin ilme! Ravistan hieman päätäni, ja hymyilen hänelle viettelevästi. Tartun käteen, jonka voima yllättää minut. Yökerhon valot vilkkuvat Gagen ympärillä. En erota piirteitä noilla kasvoilla, mutta hymy ulottuu kasvojen halki.
”Nimi on Vivian. Ja saat pelastaa minut. Juuri sitä mitä etsinkin. Minne mennään?” Kuuntelen valheiden laskeutuvan yökerhon ilmapiiriin. Onneksi Gage ei tajua mitään. Hänen äänensä rentoutuu, kun hän tajuaa minun olevan muutakin kuin tuiskiva, yksinäinen tyttö.
”Tanssitaan!” Hän huutaa. Uusi kappale alkaa raikumaan koko kehossani. Siinä on nopea rytmi, paljon koneellisia elementtejä. Sopiva tanssimiseen. Tartun hänen käteensä ja hyppäämme tuoleilta alas.
Vedän hänet lähelle itseäni. Annan mieleni hukkua jonnekin kauas pois, jonnekin ihmisiin joilla ei ole muuta kuin tämä hetki. Hypin koko ajan, ylhäältä alas, enkä välittä hiestä. En erota ihmisiä toisistaan, mutta Gage pysyy vieressäni vaikka tapahtuisi mitä. Musiikki on niin kovalla että se sattuu. Hän on kietonut kätensä vyötärölleni, minä pidän käsiäni hänen niskansa takana. Me lähestymme toisiamme. Nousen varpailleni. En erota missä hänen suunsa on. Gage tarttuu leuastani kiinni, ja vetää kasvoni suulleen. Hänen huulensa, jokainen liikkeensä on tottunut. Hän tietää mitä tekee. Joudun nieleskelemään kyyneleitäni, sillä suudelma ei ole aito. En rakasta häntä. Juuri nyt, juuri täällä, juuri itseni takia, en kuitenkaan halua suudelman koskaan loppuvan. Ihmiskontakti on pelastavaa, kokoaa tätä murrettua lasta. Se kestää vain hetken, sekunnin. Me olemme lähekkäin, alati liikkuvien ihmisten keskellä. Paikoillaan, yhdessä.
Kappaleet jatkuvat pitkään, aika lipuu läpi liikkeidemme. En tiedä mitä kello on, ja jossakin vaiheessa Gage vetää minua pois ihmisten pakkautumasta. Kuljen hänen mukanaan kieltämättä mitään. Hän kuljettaa minut ulos yökerhosta. Ovella hän pysähtyy.
”Jatkoille sitten vaan! Mennäänkö vaikka teille?” Gage vetää minut lähelleen. Tajuan, etten voi viedä häntä meille.
”Mennään yhteen motelliin tässä lähellä.” sanon ja nojaan hänen vartaloaan vasten.
”O-okei… Mennään sitten!” Gage taluttaa meidät ulos. Tuuli ja tihkusade saavat minut hytisemään. Musiikki ei enää kuulu järjettömän kovana, nyt sen pystyy enää tuntemaan. Seinässä oleva lamppu valaisee Gagen kasvoille valojuovan. Huomaan hänen olevan juuri niin hyvän näköinen kuin olin kuvitellutkin. Ei komea, mutta erittäin vetävä, leikkisä, melkeinpä veitikkamainen. Hän lähtee juoksuun, juoksee aina kaduille asti, pois yökerhoalueelta. Seuraan häntä, mutta aina pari askelta jäljessä. Tunnen olevani pitkästä aikaa elossa. Tunnen, että voin vihdoin hengittää. Voin tuntea. Pysähdyn. Gage jatkaa hetken. Hän kuitenkin kääntyy katsomaan minua, pysähtyy itsekin. Käteni harovat hiuksiani, hengitykseni nopeutuu. Minä joudun oikeasti tekemään sen. Mitä hän on tehnyt, jotta ansaitsisi tuomionsa?! Hän ei ole henkilö, joka tekisi kenellekään pahaa! Käännyn hänestä pois. Ajatus on kireä, se kiertää piikkinauhaa pääni ympärille. En ehkä sittenkään halua tuntea mitään, ehkä se on parempi. Kun ei tunne mitään, ei voi pelätä, ei surea.
”Kaikki hyvin?” Gage tarttuu olkapäähäni. Teen sen taas. Käännän vaihdetta, en tunne. Se antaa minulle luvan valehdella.
”Kaikki hyvin. Jatketaan. Kaikki hyvin. Minua vain hengästytti.” tokaisen kuin kaikki olisi todellakin hyvin. Hengähdän syvään. Käännyn, levitän käteni sivuille, kuin esittelisin itseäni hänelle. Hymy nousee takaisin Gagen kasvoille. Minäkin hymyilen. Kipitän hänen luokseen. Gage viittoo minua kävelemään. Minä en tottele, vaan painan suudelman hänen poskelleen. Me jatkamme matkaamme, kuljemme pitkin ihmistäytteisiä katuja. Siinä on hyvä olla, hänen luonaan, enkä haluaisi koskaan lähteä hänen käsistään.
Hän avaa oven motellin aulaan. Pysähdyn heti.Vastaanotto tiskillä on nainen, jonka hiukset ovat korvamittaiset ja kiharat.
”Kiitos.” Ääneni tärinää on vaikea hillitä. Hymyilen hänelle mahdollisimman tosissani. Kävelemme tiskille, jossa nainen ei edes huomaa meitä.
”Yksi huone, kiitos, yhdeksi yöksi.” Gage sanoo painaen kätensä marmoriselle tiskille. Katson aivan muualle. Katson tilaa, ja sen kamaluutta. Nainen kääntyy, ja samalla hyvin riipivä tunne iskee kyntensä minuun. Naisen tumma iho on sileä, täydellisen virheetön, epäinhimillinen. Pysyn pakoillani, pidätän hengitystäni, olen niin paikoillani, että unohdan räpäyttää. Naisen liikkeet ovat jäykkiä, kun hän kumartuu tiskin alle. Sieltä hän nostaa jonkin valkoisen, pienen laitteen. Siirrän katseeni hänen silmiinsä, vaikka inho täyttääkin minut kokonaan. Noissa silmissä ei ole elämää. Jokainen räpäytys tuo silmille sinisen kalvon joka poistuu heti tultuaan. Nainen asettaa laitteen tiskille, ja jää tuijottamaan meitä ilmeettömänä. Gage hymyilee naiselle hieman hämmästynyttä hymyä. Katson häneen, ylös. ”Olkaa hyvä, 44 euroa, kiitos.” Nainen sanoo, eikä katso meihin. Gage kaivaa taskujaan ja ojentaa hänelle setelin.
”Paina sormesi laitteeseen ja….”
Sanat muodostuvat tahtomattani, sylkäisen ne naisen päälle tahtomattani:
”Ne ovat tehneet sen sinullekin. Oletko kunnossa, oletko jonkinlainen hybridi tai jotain?” Hän vilkaisee tyynesti minua, ja kääntää päänsä sitten pois. Gage kääntyy minuun. Hänen otsaansa muodostuu ryppyjä ja päänsä kääntyy vinoon. En välitä siitä, en juuri nyt kun olen sen pienen ihmisen halussa, sen joka asuu yhä tuolla jossakin sisälläni.
”Vastaa! Vastaa nyt tai minä… Minä… Oletko nyt kunnossa, vastaa? Mikä ihme sinä olet?! Vastaa nyt Moira!” Muistoni Moirasta ovat sakean sumun peitossa, niin kuin melkein kaikki muutkin ihmismuistoni. Muistan kuitenkin Moiran olevan se iloinen, nauravainen tyttö. Muistan kuinka hänelle oli liikaa edes elättää itseään, ja silti hän selvisi viimeiseen vaiheeseen asti.
”Näkemiin.” Moira sanoo tasaisella, kylmällä, kamalan robottimaisella äänellä. Ymmärrän sen. Hän on ei ole hybridi, hänestä tehtiin robotti.
Gage tarttuu minua kiinni hartioista ja ravistaa hieman. Rimpuilen hänen otteestaan irti.
”Oletko sekoamaisillasi, tai joitain. Puhuit äsken ihan hulluja!” Gage sanoo samalla kun perääntyy askeleen verran. Hymyilen epäiloista hymyä. Piiskaan itseäni sanomisistani.
”Ei, en sekoa. Olen ihan kunnossa, itse asiassa tuo oli vain huono vitsi. Naurattaako?” Naurahdan hermostuneesti. Gage katsoo minuun mietteliäästi, punniten sanojani, miettien ovatko ne totta. Lopulta Gagen hartiat kuitenkin painuvat alas. Hän heittää minut kainaloonsa ja lähdemme kävelemään kohti hissiä. Kengistäni kuuluva narina peittyy puheeseemme. Keskustelemme mitä mieleen tuleekaan, kunnne hän yht’äkkiä lopettaa p. Hän jatkaa vasta kun katson häneen, katson kohti kattoa. Pituusero tuntuu huomattavalta ollessamme hiljaa.
”Sitä vain, että… Olet surkein vitsailija koskaan.” Hän naurahtaa hiljaisuuteen.
”Oikeasti.” Hän lisää. Nauran hiljaa, ja hän yhtyy siihen. Hissin ovet aukeavat ja me astumme sisään. Kuljemme ylimpään kerrokseen asti vierekkäin, hiljaa, yhdessä. Pieni hetkikin hänen kanssaan kaksin, tuntuu loputtoman tärkeältä. Olen siinä hetken. Hetken joka kestää ikuisuuden, hetken jona minun on helppo hengittää, hetken jona olen ihminen.

Motellin haju, desinfiointi aineen katku peittyy, kun Gagen tuoksu täyttää huoneen. Painaudun vasten tuota kuumaa vartaloa. Suutelen hänen huuliaan, maistan huumaa, ja tiedän olevani sen aiheuttaja. Mieleeni piirtyy tarkat tiedot hänen ihonlaadustaan, toimin kuten tällaisen koneen kuuluukin. Hän vastaa suudelmaan hieman liiankin kiihkeästi. Tiedostan hänestä asioita, joita kukaan ihminen ei voisi koskaan edes ymmärtää. Näen hänen historiansa, kaiken. Hänellä on harvinainen verityyppi, eronnut kymmeniä kertoja, yksi sisarus... Näen niin paljon kaikkea, mutta silti minusta tuntuu kuin olisin sokea tiedosta. Gagen kädet liikkuvat selässäni, minun käteni ovat hänen poskillaan. Suudelma on pitkä, intohimoinen, vahva ja tulinen. Tunnen eräänlaista rakkautta Gagea kohtaan. Tunnen häntä kohtaan erilaista rakkautta, tai tunnen siihen kuvaan mikä minulla on hänestä tässä ja nyt. Hän on kiltti, puhdas, hänen olemuksestaan huokuu välittäminen. Toisaalta, tajuan, että hänen historiansa on jättänyt arvet, joita ei saa pois. Kihelmöin tunteesta, jonka me yhdessä luomme. Hänen kätensä riisuvat paitani pois. Vedän yhdellä, sokealla liikkeellä hameeni pois, ja palaan alkuperäiseen asentooni. Gage kuiskaa jotakin, joka menee suunnilleen näin:
”Olet mahdottoman seksikäs!” Hänen tummat, tuuheat kulmakarvat nousevat ylös otsalle, kun hän näkee minut, vartaloni, minut kokonaisuudessaan. Gage riuhtaisee minut rinnalleen. Antaudun hänelle kokonaan. En pelkää yhtään mitään. Hänen sormensa siirtävät hiukseni pois edestä ja hän suutelee kaulaani. Suljen silmäni. Siitä lähtien vain tunnen, siirrän mieleni vain mielihyvään ja aistimuksiin. Pulssiini sekoittuu adrenaliinia. Gage on hellävarainen, kuin olisin hajoavaa materiaalia. Niitä liikkeitä ei ohjaa intohimon valta, vaan hellyys. Sitä kestää liian pienen hetken ja kun hän lopettaa jään katsomaan hänen silmiään, peloissani tulevasta. Annan itselleni vallan, ja Gage peittyy kuumana, minua vasten, tummansiniseen hiusverhoon.
Kun hän nukkuu, hänen piirteensä rentoutuvat. Haluisin nähdä hänen unensa juuri nyt. Nousen seisomaan sängyltäni. Nyt on aika. Hengitän nopeasti sisään ja ulos. Hiivin mahdollisimman hiljaa, äänettömästi laukulleni. Avaan vetoketjun niin hiljaa kuin vain pystyn, kädet täristen, hengitys taukoillen. Ase on pieni pyssy. Sormeni ovat heikot, niin kovin voimattomat kun otan sen käsiini. Odotan murhanhimon hiipivän jostakin syvältä minusta, sillä sellaiseksi minut on rakennettu. Murhaajaksi. Palkkamurhaajaksi. Silti en voi tuntea muuta, kuin pohjatonta surua. Katson nukkuvaa poikaa, ei edes miestä. Hänestä ei edes ehtinyt tulla miestä! Hengitykseni muistuttaa itkevän ihmisen hengitystä. Hengitän nopeasti, vatsastani asti. Käteni tärisevät, en pysty, en osaa tehdä sitä. Käteni liikkuvat osoittavaan asentoon vaivoin. Suljen silmäni, puren huultani, valmistaudun tekemään mahdottoman. Pääni kääntyy automaattisesti pois hänestä. Sormeni painaa hieman liipaisinta. Ase on ladattu, olen valmis. Hengähdän syvään. Minun on pakko tehdä se! Pulssini nopea, kouristeleva, se sattuu. Kyyneleet kirvelevät silmissäni. Minä…
”Ei! En vain voi!” huudan ilmaan. Ase lentää pois kädestäni, ja polvet pettävät altani. Osun lattiaan. Silloin tiedän, että hän heräsi.
”Häh? Mitä tapahtuu, missä olet, mitääh?” Gage venyttää unisena lauseen loppua. Jos sanon sanankin, itken. Jos en puhu, kuolen.
”Täällä.” kuiskaan kireästi.
”Miksi?” Gage nousee ylös sängystään. Automaattisesti tartun aseeseeni, joka lojuu muutaman metrin päässä minusta. Nousen seisomaan, ennekuin hän on luonani.
”Tuohan on… Pyssy?!” Katson Gagen silmien syttyvän pelon liekkeihin, katson kuinka hän perääntyy seinään. Kurkkuani kiristävät kyyneleet.
”Anna anteeksi. Olen… Olen kamalan pahoillani. Mutta minun on pakko tehdä tämä.” Kyyneleet valuvat kasvoilleni, käteni osoittavat häneen, ase niissä tärisevissä käsissä. Kun painan liipaisimesta, tunnen sen voiman kaikkialla kehossani. Katson sen, näen kaiken. Luoti halkoo ilmaa, se on nopea, kivuton. Toivo niin. Se uppoaa syvälle sydämeen. Tuijotan noita pelästyneitä kasvoja, en osaa irrottaa katsettani hänestä. Itken itkua jollaista en ole ennen kokenut, se itku on hiljaista, äänetöntä, mutta sattuu pahemmin kuin mikään. Kyyneleet poskillani sattuvat, ne polttavat. Sisimmässäni riehuvat liekit syövät kaiken minusta. Pahinta ei ole se kun hän kaatuu, ei veri. Kaikista pahinta on nähdä elämän sammuvan hän silmistään. Silloin kyyneleitä ei voi enää hallita. Vihansekaisen pelon ensimmäinen osa. Tuntee kaikki kerrallaan. Tunnen, tunnen sen kaiken. Se on tavallaan kaunista. Kuljen hänen luokseen, luokse veren, luokse kuoleman.
Ethän pelkää pimeää?” Kysyn häneltä, kosketan häntä. Kasvoiltani laskeutuu nopeasti kyyneleitä, ne muodostavat uria poskilleni, ne viiltävät. En koskaan saa vastausta. Se lämpö joka hänessä majaili on poissa, se ilo ja tunne on huuhtoutunut kuoleman mukana. Käteni tahriintuu vereen, mutta en välitä. Elämääni tahriintuu verinen, syvä viilto, mutta en välitä. Olen elossa, mutta en välitä.
”Minä rakastan sinua.” lausun painottaen jokaista sanaa. Hellästi, minä painan huuleni hänen huulilleen, se ei ole edes suudelma, vain kevyt kosketus. Hyvästit. Kyyneleet ovat tyrehtyneet, olen taas oma itseni, olen tyhjä. Olen ontto, en ihminen. Seinä pitää minut pystyssä, vaikka hitaasti, voimattomasti, heikosti, minä laskeudun seinää pitkin maahan.

Ylläpidon palaute

 
Yhdenyön rakkautta kuoleman siivillä 2015-03-09 11:14:16 Alapo80
Arvosana 
 
4.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 09, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka taas Petraa010!

Jo pelkästään nimi luo sellaista mielenkiintoa novellia kohti, että sen on parempi olla hyvä! :D Ja täytyy sanoa, että en pettynyt!!! :D Todella hyvää työtä!

Nyt oli hyvä aloitus! Ainoastaan yksi pikku juttu kalvoi. Ja se liittyy pilkkuihin. Tarkkana niiden kanssa.
"Basso hakkaa lattiaa, enkä voi lopettaa liikkumista, en, ennekuin kaikki on täysin pimeää.".
Ajatukseni.
"Basso hakkaa lattiaa, enkä voi lopettaa liikkumista. En ennen, kuin kaikki on täysin pimeää.".

Hyvää dialogia ja mahtavaa tunnelmaa! En osaa sanoa juuri mitään muuta! Kuvailut, tapahtumat, hämyinen tunnelma, miljöö, sekavuus. Kaikki on mainiota!
Ja nyt kuljetit tarinan loppuun, vaikkakaan et paljastanut taustoja tai sitä, mitä seuraavaksi tapahtuu, niin kuitenkin enemmän kuin aikaisemmissa novelleissasi!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Yhdenyön rakkautta kuoleman siivillä 2015-03-05 21:41:51 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    March 05, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pidin tästä, vaikka hieman vaikeaselkoinen tämä oli. Taruh jo omissa kommenteissaan toi aikalailla samoja ajatuksia, kuin mitä minullekin heräsi. Tarina on jälleen sinänsä hyvin kirjoitettua, osaat hyvin kuvata tunnelman ja luot uskottavia henkilöhahmoja. Käsittelet tekstiä, sanoja ja lauseita hyvin ja osaat hienosti kuljettaa tarinaa eteenpäin. Alun baarikohtaus ei minusta ollut liian hidastempoinen vaan ihan sopiva. Kappalejakokin oli minun mielestäni ihan ok, kuten se nyt on. Oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä löytyy, joten oikolukua lisää.

Juonellisesti tässä sitten on hieman minusta haasteita. Tarinan alku ei täysin tue ajatusta, että nainen on palkkamurhaaja. Alku viittaa siihen, että mies sattumalta löytää naisen baarista, mutta yhtäkkiä naisella onkin tehtävänä tappaa tämä mies? Siinä on minusta jonkinlainen ristiriita. Samoin välillä oleva kuvaus, missä nainen puhuu yhtäkkiä hybrideistä, toi minullekin mieleen, että onko tämä sittenkin scifi tarina, mutta mikään muu tarinassa ei kuitenkaan sellaiseen viittaa, joten tämä kohtaus tarinasta jää irralliseksi. Ehkä päähenkilö on, kuten Taruh epäili, sekaisin päästään ja siksi toimii kuten toimii. Juonta kannattaisi ehkä vielä hioa.

Mielenkiintoinen teksti kaiken kaikkiaan ja pidin kyllä tästä. Tässä oli imua... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Yhdenyön rakkautta kuoleman siivillä 2015-03-05 20:59:38 Taruh
Arvosana 
 
3.0
Taruh Arvostellut: Taruh    March 05, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä ja mielenkiintoinen novelli. Alkupuolisko voisi olla hitusen ripeämpää tempoa, mutta henkilöiden lähdettyä yökerhosta, tarina pitää jälleen melko hyvin otteessaan loppuun asti. Tunnelmallinen ja herkkäkin kerronta on enimmäkseen lyhytlauseista ja tunteellista.

Menen arvostelussani suoraan asiaan. Toivoisin, että kappalejako olisi selvempi ja että sitä olisi enemmän. Nyt kappaleisiin pakkautuu liikaa tavaraa. Tämä tekisi lukemisesta nautinnollisempaa. Muuten teksti onkin selvää ja helpposelkoista (paitsi että jonkin verran siellä oli kirjoitusvirheitä, kuten meillä kaikilla).

Luin kirjoitelman aluksi yhden kerran läpi ja sitten jäin vielä tutkailemaan tekstiä uudemman kierroksen verran. Jos kertomuksen päähenkilönainen on harhainen ja mielenvikainen, teksti toimii. Jos tämä ei ollut kuitenkaan tarkoituksena, kannattaa hioa muutamia paikkoja tarinassa.

Aluksikin, tarinan loppupuoli tuntuu (minun mielestäni) vähän kummalliselta alkupuoleen verrattuna. Ensin nainen ei tunne Gagea ja aavistaa tämän olevan auervaara, mutta lopussa saa yhtäkkiä sellaisen vaikutelman, että nainen tuntisi Gagen melko hyvin. Illassa ei ole kuitenkaan sellaista väliä, jossa nämä kaksi olisivat ehtineet tutustua toisiinsa paremmin. Ja itse olen sen verran kyyninen, etten usko että keheenkään voisi sananmukaisesti rakastua yhden illan aikana, ihastua siis voi totta kai, mutta rakkaus vaatii jo pidemmän aikavälin tuntemista.

Myös muuan motellikohtaus ihmetytti. Aluksi päähenkilö ei tunne vastaanottotiskin naista, mutta yhtäkkiä alkaa kuitenkin puhuttelemaan tätä etunimellä "Moira". Hybrideistä ja roboteistakin tulee puhetta, jolloin rupesin miettimään, että onko kertomus ehkä sittenkin enemmän scifiä? Tämä juttu jää turhan hämäräksi nyt.

Ja muutenkin koko asetelma, vaikka tykkäsinkin tarinan ideasta, jää turhan ylimalkaiseksi. Tyttö on palkkamurhaaja. Tämä kuitenkin valitsee uhrinsa miten sattuu (tai ainakin tuntuu valitsevan)? Kenen tahdosta? Miksi? Miljöötä ja syitä olisi voinut kertoa enemmän, vaikka tietty onhan tässä nyt sellainen tietynlainen, salamyhkäinen tunnelma.

Tai jos tarinan idea olikin se, että päähenkilön vintti on pimeänä, niin sitten se on eri juttu.

Selkeyttä ja hieman suoraviivaisempaa tekstiä, niin avot!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS