Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
77 Kynttilää 2015-04-07 07:18:45 Taruh
Arvosana 
 
3.5
Taruh Arvostellut: Taruh    April 07, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pidin tästä novellista. Tunnelmointi on hyvää ja dialogi tarinan ratkaisevassa asemassa. Tarinakaan ei ollut kovinkaan perinteinen, josta tulee ehdottomasti plussaa. 77 Kynttilää on novelli, josta löytyy moniakin mielenkiintoisia piirteitä.

Aluksi Touko. Annat vinkkejä siitä, minkä ikäinen hahmo voisi olla. Jos kumppanina on Helga, niin oletettavasti Touko on vähän vanhempi herra. Minusta oli siksi vaan jännä ratkaisu, että Touko pelaa videopelejä ja käy joogassa (stereotyyppisesti nuorempien ihmisten hommaa). Mutta mikäs siinä, ilmeisesti haluat antaa Toukosta nuorekkaan vaikutelman/ kuvan, että tämä haluaisi olla nuorempi.

Helgan hahmossa yllätyin loppuratkaisusta. Erikoista, että lähes kahdeksankymppinen ihminen haluaa eroa - mutta eihän sekään mitään mahdotonta ole.
Mietin vähän vaan Helgan repliikkien aksenttia. Naisen avausrepliikki on: "Min vituttaa toi sin joogahippelyi" mutta myöhemmin "sin"-muoto muuttuu "sinuksi" ("...sinua ymmärtämään", "muistaakseni sinut"). Jokin siinä töksähtää. Helgan puhetapaa voisi siis vielä vähän hioa.

Kerronta on selväpiirteistä ja ytimekästä. Tykkäsin ensimmäisestä kappaleesta, se oli jännä ratkaisu. Kuvailet hienosti Mustan Ritarin matsia lohikäärmeen kanssa. Olisin kaivannut pikkuisen lisää tunnelmointia sekä hyvien hahmojen avaamista, mutta menee se tarina näinkin.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Repi
April 07, 2015
Report this comment
Kiitos palautteesta Taruh!

Juttelin suurimmalta osin tuohon Jästipään kommenttiosioon tarinan pääkohtia.

Mutta tuosta dialogista sen verran, niin mulla oli erilailla tuo "sinuksi", mutta se tuntui oudolta ja jätin sen tuohon muotoon. Näillä näkymin menee tuo Helgan dialogityyli vaihtoon.

Niin, ja tuossa Jästipäälle sanoin kirjoituskisasta, jonka sivumäärä oli max 3. Joten senkin takia melko lyhyt. Tosiaan omasta mielestänikin tarina seisoo hyvin noinkin lyhyenä.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS