Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
77 Kynttilää 2015-04-07 17:34:19 Jästipää
Arvosana 
 
3.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    April 07, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukavan piristävä tarina. Juoni on dramaattinen ja siinä on hyvä käänne keksitty loppuun. Varsin epätavallisia hahmoja iät huomioiden, mutta se tekeekin tästä juuri hyvän. Jonkin verran tarinassa on kuitenkin hiomistakin. Kuten Taruh jo omassa palautetteessaan viittaa, Helga ei dialogissa täysin pysy murteessaan kiinni, mikä rikkoo harmoniaa. Dialogi muuten on kyllä hyvin kirjoitettua. Toinen ongelma on mielestäni se, että aikamuodot vaihtuu kesken kaiken. Aluksi kirjoitetaan imperfektissä, mutta sitten kun tullaan Helgan luokse aikamuoto muuttuu preesenssiin. Kannattaa pysyä yhdessä aikamuodossa koko tekstin ajan. Mutta miksi annoin vain kolme tähteä johtuu siitä, että minun on hieman vaikea löytää tästä tarinasta sanomaa. Miksi tämä tarina on kirjoitettu? Tapahtuman, hahmot, juonen käsittely ja tarinan kuljettelu toimii hyvin, mutta ydin puuttuu tai en vain sitten ymmärtänyt, mikä ei sinänsä ole tavatonta sekään... :) Mutta mukava tarina kaikesta huolimatta.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

April 07, 2015
Report this comment
Kiitos arvostelusta Jästipää ja mukava kuulla rehellistä palautetta!

Jos avaan tarinan tarkoitusta, niin tarkoitus on osallistua kirjoituskilpailuun, jonka teema on rohkeus. Tässä oli siis rohkeus lähteä suhteesta noinkin vanhana.

Toinen oli Helgan dialogi. Se on kyllä totta ettei murre pysy koko ajan. Puhe oli ns. normaalia aiemmin. Ajattelin kokeilla tuota murretta, kun halusin Helgan puhuvan Päijät-Hämeen murretta. Mieluiten Hollolan murretta. Yritin pitää sen muutamassa sanassa tosin. Hyvä tietää että vaihdan sen näillä näkymin takaisin normipuheeksi.

Tuo preesensin käyttö... noh ehkä siinä oli ajatus, että tämä ero tapahtuu nyt ja mitä on ennen tapahtunut suhteessa, on tiivistetty Toukon ja Helgan aktiviteetteihin.

Hiotaan palautteen perusteella.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS