Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kesäkuu 1720. 2015-05-26 09:39:17 Alapo80
Arvosana 
 
2.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 26, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka matilda!

Miellyttävä, mutta kovin kesken jäävä tarina. Luot hyviä jännitteitä, mutta jätä käännekohdan, laskevan jännityksen ja loppuratkaisun lukijan vastuulle. Se on yli puolet tarinasta. Mitä nuorille tapahtui? Mitä Mäkelässä tapahtui? Tuliko nuorten välillä ikävää, kaipausta, riitaa, surua tai jotain muuta? Ja jos tuli, niin mistä se johtui? Taistelivatko vanhemmat? Oliko ilmassa pakkonaittamisen uhkaa? Halusiko Mäkelän nuorimies Matildaa?
Niin paljon avoimia kysymyksiä, mutta ei vastauksia.

Miksi käytät niin paljon enteriä? Miksi ei ensimmäinen kappale voisi olla seuraavanlainen:
"Matias valjasti Suvin kärryjen eteen. Suvi oli kookas liinakkotamma, vaaleaharjainen ja hyväluonteinen. Se hamusi turvallaan Matiaksen hihaa ja kerjäsi porkkananpalaa. Matias pörrötti Suvin otsaharjaa ja kuiskasi sen korvaan, " Nyt me otetaankin Matilda kyytiin." Matias tiesi, että Matildan piti käydä muutaman kilometrin päässä asuvalla tädillään hakemassa äitinsä uusi hame.".
Samaa ideaa, samaa kuvailua ja samaa ajatusta. Mielestäni ei aihetta muotoilla kappaletta. Sama juttu noissa muissa dialogittomissa kappaleissa. Mielestäni tuo sopii runoihin, mutta ei kaunokirjallisuuteen.

Vaikka noista entereistä urputinkin, niin mielestäni keskeneräisyys on tämän tarinan isoin puute. Mielestäni on valtava virhe jättää näin paljon lukijan vastuulle. Tästä saa olla eri mieltä, mutta lukijana haluan valmiiksi johdateltuja tarinoita, joilla on myös käännekohta ja loppuratkaisu. Molemmat puuttuivat.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
01
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Alapo80
May 26, 2015
Report this comment
Perskules! Kiireessä kun tekee, niin jälki on sen mukaista!

Tämähän olikin katkelma tuota isompaa kokonaisuutta! Hahaa! Eli pidän kiinni enää tuosta enterin käytöstä!

Arvosana 4! :D

Kiitos!
matilda
May 26, 2015
Report this comment
Olen aloittanut tämän tarinan blogina,joten tuo muoto johtuu siitä. Nyt kirjoitan tarinan jatkoa ilman tuota enteriä.
" Petetty " on jatkotarina ja nyt työstän siitä kirjan käsikirjoitusta. Nämä ovat siis pätkiä pidemmästä kokonaisuudesta.
Tiedän että niitä voi olla haastavaa lukea, kun ei tiedä mitä kokonaisuudessa tapahtuu, mutta halusin kokeilla mitä näistä sanotaan.
Minusta on ihanaa luoda tuokiokuvia ja siinä haluaisin kehittyä niin hyväksi että Lukija "näkee" mitä tekstissä tapahtuu.
Kiitos kriittisestä palautteestasi.
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS