Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Särkynyt rakkaus 2018-07-08 09:22:25 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    July 08, 2018
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka auringonkukka!!!

Kirjoitat hyvin. Tämä on selkeä ja mukaansatempaava teksti. Tarina on johdonmukainen ja miellyttävä. En puutu niinkään kirjoitukseen, sillä pilkut ja systeemit osaat. Ehkä ainoana sanoisin, että nuo kaksoispisteet kerronnassa ovat mielestäni tarpeettomat, sillä ne voidaan korvata pillkulla ja konjunktiolla.

Kirjoita asiat mahdollisimman yksinkertaisesti. Esimerkiksi tuo alku, jossa käytät muun muassa jo-sanaa. Mielestäni se on hitusen tarpeetonta. Ajatukseni tuohon alkuun.
”Makuuhuone kylpi aamuauringon valossa, kun...” tai ”Makuuhuoneeseen tulvi aamuauringon valo, kun...”.
Eli tuo ajatus aamuauringosta ja sen lämmöstä on kaunis, mutta ajalla ei niinkään ole tuossa väliä, sillä se selviää myöhemmin. Tunnelmalla on väliä. Sen luot hyvin, mutta ainakin minua kaikki tarpeeton hyvässä tilannekuvassa häiritsee.

Mainitsin noista kaksoispisteistä. Mielestäni kolmoispisteet menevät kaunokirjallisessa kerronnassa samaan kastiin, eli ei tarvita. Dialogiin ne sopivat, mutta ei kerrontaan. Sama koskee sulkeita, jotka tosin eivät sovi kuin johonkin työjargoniin ja matemaattisiin kaavoihin :)

Itse tarinasta vielä pari asiaa. Sanni heräsi puhellimen soittoon, ja epäili, että se olisi Joonas. Vaikka he asuivat yhdessä? Tätä en ymmärtänyt. Puhuit muutoinkin puhelinkeskusteluista, ja mielestäni olisit voinut selkeästi erottaa ne esimerkiksi parin alkuaikoihin. Herääminen olisi voinut tapahtua ovikellon tai ovisummerin soittoon, jolloin Sanni olisi pelännyt Joonaksen kännissä hukanneen avaimen. Keskustelu kaverin kanssa ovella, ja muuten kuten teitkin.
Taustoja olisi vielä voinut hieman ”tunteittaa” lisää. Eli miksi keskustelut olivat alkaneet johtaa riitaan, ja riitaan mistä? Miksi kuukausi sitten?
Tämä olisi syventänyt välejä paljon, ja luoneet vielä vahvemman kokemuksen lukijalle.

Joonaksen ”anteeksipyyntö” oli mahtava! Isot, valtavat pisteet siitä!!! :)

Kokonaisuutena tämä oli erinomainen novelli, joskin tuosta pienestä ”oikomisesta” rokotin pisteitä :)

Hyvää työtä! Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
50
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS