Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
tiuhti ja viuhti 2014-04-05 07:29:21 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 05, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi muidenmies!

Todella kaunis ja toimiva rakenne novellissa! Hyvä! Kahden ihmisen aamu. Kahdella tavalla koettu, ja kaksi eri elämäntilannetta. Mahtavaa!

Tarkkuutta pikkujutuissa :) aamuaurinko on yhdyssana, ja sängyssä kirjoitetaan yhdellä g:llä.

Sano aina vain se, mikä on pakko sanoa. Kun puhut asunnon koosta, on kolmen huoneen ja keittiön sisältämä asunto mahdollista sanoa vain kolmen huoneen ja keittiön asunto. Ja kun ensin kuvailit että aurinko paistoi sisään kattohuoneistoon, ymmärtää lukija että asunnossa on ikkunat. Eli katsoessa merelle, ei ikkunaa välttämättä tarvitse mainita.

Virke joka alkaa sanalla Makuuhuoneesta ja päättyy läpi keittiöön, en saanut tolkkua. Mitä mahdoitkaan sillä tarkoittaa? Siitä puuttuu mielestäni jokin määre, joka tekee virkkeestä tolkullisen.

Ennen ja - sanaa tulee lähtökohtaisesti aina pilkku, jos kyseessä ei ole luettelo.

Vältä turhan taidokkaita kielikuvia, kuten ovi aukesi Bellan käsien toimesta. Ajatukseni on, että Bella aukaisi oven.
Ei Bellan kädet toimi itsenäisesti, ja jos Bella avaa oven, lukija olettää tämän tekevän se käsillään. Jos kuitenkin haluat elävöittää, niin Bella voi vaikka töytäistä oven auku polvellaan. Sitä lukija ei odota :)
Samanlainen juttu kun kerrot että ei liian kuuma eikä liian kylmä vesi. Tämä on siis juuri sopivan lämpöinen vesi.

Olisin halunnut antaa paremman arvosanan, ja kuitenkin kirjoituksesi voisi olla hieman yksinkertaisempaa. Lyhyempiä virkkeitä, selkeästi pilkuilla erotetut lauseet ja hieman vähemmän suihkukuvailua :)
Novellin teema ja aihe ovat suuremmoiset ja rakenne todella taitavasti mietitty! Hieman yksinkertaisempaan kokoonpanoon kun saat sen käärittyä, niin hyvä!

Olet hyvä kirjoittaja!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS