Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuka sen kissan hännän nostaa 2017-02-08 10:46:02 Arska
Arvosana 
 
N/A
Arska Arvostellut: Arska    February 08, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Runosi on rakennettu vanhaan sananlaskuun, jonka sisältämä sanoma kertoo itsensä korostamisesta, ja siitä, kuinka ympäristö suhtautuu siihen.

Olet onnistunut laatimaan runosi säkeisiin tuon sanoman, ja kirjoittamaan noiden rivien väliin sen sanoman tarkoittaman viisauden. Jos hieman mukailen sananlaskuja minäkin, niin ehkä saan sisällytettyä jotain samaa tiivistettynä: Joka itsensä korottaa, se katajaan kapsahtaa.

En lähde tekemään arviointia runosi suhteen, koska olet saanut arvion, jota hämmästelet. En toki pelkää ilmaista omaa arvostustani, mutta aiheuttaisin ehkä ristiriiaa, enkä moista halua. Tuosta "lentokykysi" mielipiteestä mieleeni tulee ajatus, ettei hän kirjoita omalla äidinkielellään, ja siksi ilmaisukieli saattaa vaikuttaa epätarkalta. Siinä tapauksessa rivienvälien lukeminenkin voi osoittautua haasteellisksi.
Mikä siis minut saa arvelemaan tätä, on kommenttiin liittyvät yksityiskohdat, jotka vaikuttavat sananlaskumaisilta, mutta ovat ainakin minulle vieraita.

Kiitos runostasi

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Järjestys 
TuijaK
February 11, 2017
Report this comment
Kiitos arvioinnista. Et antanut numeerista palautetta, en tiennyt että se on mahdollista täällä. Jäin miettimään, piditkö runosta vai et? Sanomassahan tosiaan vanha sananlasku on nimenä. Sananlaskuhan menee kokonaisuudessaan kai niin, että: Kuka sen kissan hännän nostaa, jollei kissa itse. Runon hahmo on yrittänyt tuota samaa temppua kyllä, mutta koska häntä ei ole noussut automaattisesti (itsetunnossa on rikkoontumia, on salaista huonommuudentunnetta,pelkoja), on hän alkanut kummallisin keinoin nostaa häntäänsä. Ehkä hän on nostanut käsin häntäänsä jo lapsuudesta asti ja unohtanut sen myötä aidon itsetunnon ja itsensärakastamisen taidon. Niin, olit kyllä aika hyvin ymmärtänyt runon sanoman.:)

Juu, aiemman arvostelijan palaute jäi itselleni vähän vieraaksi, mutta toki arvostan sitäkin, vaikken ihan ollutkaan kartalla. :D
In reply to an earlier comment
Arska
February 11, 2017
Report this comment
Hei!

Palautten antaminen ilman arvosteluasteikon käyttöä onnistuu, kun klikkaa tuota pysäköintikieltomerkkiä. Hyvä työkalu, jos jostakin syystä haluaa itse jälkikäteen vielä huomioida omassa tekstissään olevia kohteita. Editointimahdollisuuttahan täällä ei ole. Tosin se ei jätä merkintää tehdystä aiheen käsittelystä.

Toki olisin voinut ilmaista arvostusta runoosi tähtisikermällä, mutta jo aiemmin saamasi kommentti mielestäni estää sen. Tähtisikermällä näen asettavani joko itseni, tai aiemmin kommentoineen henkilön esiin ei toivotulla tavalla. Uskon näin ottavani paremmin huomioon sen mahdollisuuden, jota aiemmassa kommentissanikin oletin. Ehkä sananlasku kissanhännästä on kirjoittajalle tuntematon, eikä runosi kielellinen rikkaus avautunut. Voisin jopa kuvitella tuon ilmaisun "miksi näin helistän kulkusia" tarkoittavan hieman samaa, kuin kissanhännän nostokin, eli itsensä julkituomista. Mitä runoosi tulee, pidin siitä kyllä. Olet saanut sisälle rakennettuna siihen sanoman ja lyyrisen kauniin ilmaisun.
In reply to an earlier comment
TuijaK
February 11, 2017
Report this comment
Kiitos vastauksesta! En edelleenkään ymmärrä, mitä tarkoitat tuolla, että "tähtisikermä" aiheuttaa "eitoivottua" esiintulemista? :) Saahan täällä arvioida ihan niin kuin haluaa, eikä kenenkään tarvitse kokea mitään sen suhteen, vaikka toinen antaisi yhden tähden teokselle ja seuraava arvioija viisi. Nehän ovat vain mielipidepisteitä. Ei mikään totuus.
3 kohdetta - näytetään 1 - 3
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS