Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Runoilijan aika 2023-08-30 16:51:01 Oriodion
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    August 30, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä runo. Mitä aika on? Siinäpä kysymys, mihin kuka tahansa osaa vastata jotain, mutta tarkkaa vastausta ei osaakaan kukaan antaa. Siitä voi sitten runoilla.

Ainoa mitä muuttaisin runosta, on kun sana "retki" toistuu samassa riimissä kahdesti. Toinen voisi olla vaikkapa "hetki", se toimisi mielestäni kumman vain retken paikalla.

haavanlehden tavoin tykkäsin viimeisistä riveistä, jotka lopettivat runon hienosti. Aina ei riimit lennä. Ehkä sekin vaatii aikaa, ja silloin voi olla runoilijankin jo aika mennä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Järjestys 
Arska
September 01, 2023
Report this comment
Kiitos antamastasi kannustavasta palautteesta Oriodion.

Niin, ehkä riimittelyni kaipaa vielä harjoitusta. Havaintosi tuon Retki/ retki riimiparin käytöstä on osoitus siitä, että runo on luettu ja koettu ajatuksella. Se on aina kirjoittajaa kannustava havainto.

Runon rakennetta rikkova riimirikko on aivan selkeä, ja selkeä siinäkin mielessä, että sopiva riimipari on helposti löydettävissä. Siis, tahallinen teko, jolla oli tarkoitus korostaa viimeisen säkeen sisältöä, " kun riimit ei lennä, joutaa runoilijakin jo muihin hommiin.

Oli ehkä minulta ajattelematon yritys rakentaa runon sanomaan sivuraidetta.

Kiitos palautteesta.
Oriodion
September 02, 2023
Report this comment
Ahaa, tuplaretki olikin noin tarkoituksellinen asia. Nojoo, nyt kun sanot, niin tajuan sen pointin kyllä. Riimit ennen vikoja värssyjä ei siis tarkoituksella lentäneet ihan niin hyvin. Mutta joo, ehkä se ei tule niin selkeästi esiin ensi kertaa runoa lukiessa, en tiedä, voisiko sitä ajatusta saada jotenkin selkeämminkin esiin. Kiitos ajatuksen avaamisesta, se antoi joka tapauksessa runoon vielä ylimääräisen tason.
2 kohdetta - näytetään 1 - 2
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS