Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kultanokkainen korppi 2022-04-24 14:46:25 Oriodion
Arvosana 
 
1.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    April 24, 2022
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä sadussa oli mielenkiintoisia elementtejä, mutta niiden muodostama kokonaisuus oli mielestäni aika sekava. Tämä vaatisi lisää tekstiä, joka selittäisi näitä asioita, miten ne liittyvät toisiinsa, ja mikä niiden merkitys on. Uskon että tästä saisi kehitettyä hyvän sadun, mutta tällaisenaan tämä ei jätä lukijalle hirveän paljon käteen.

Esimerkki alusta: "Isännällä oli neljä poikaa. Heidän naapurimaassaan asui velho, joka oli vanginnut salaman. Se riippui hiilisenä hänen kaulaketjussaan. Kun he kasvoivat tarpeeksi isoiksi, kukin heistä alkoi elämään omaa elämäänsä."

Teksti aloitetaan isännän pojilla, sitten mainitaan velho, ja sitten ollaan ilmeisesti taas pojissa. Tässä on vähän vaikea pysyä mukana, että mistä teksti kertoo milloinkin. Velho astuu tarinaan mukaan vasta myöhemmin, niin onko hänet todella tarpeen mainita jo tuossa kohtaa? Myöskään tuo velhon vangitsema salama ei oikein auennut, että mikäs ihme juttu se oli. Lopussa se varisee tuhkaksi joen pohjaan, mutta mitäs se nyt sitten tarkoittaa?

Tuo oli vain yksi esimerkki, vastaavanlaisia vaikeaselkoisia kohtia on paljon muitakin. Eli selkeyttämällä kerrontaa ja avaamalla enemmän asioiden merkitystä, saisi tekstiä mielestäni parannettua.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS