Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kuoleman kaupat 2023-02-18 10:24:56 Oriodion
Arvosana 
 
2.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    February 18, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Sanoisin että tässä on oikein hyvä idea tällaiseksi saduksi, mutta teksti vaatii vielä paljon hiomista.

Heti ensimmäinen lause "Olipa kerran hyvin hyvin kauan sitten, kun maailma oli vielä nuori eli muuan haltianeito Lilieth." on kieliopillisesti väärin, mikä ei anna parasta mahdollista ensivaikutelmaa. :D Mutta kun luin pitemmälle niin aloin kyllä pitää tästä tarinasta.

Sinänsä lasten satuun sopii asioiden hyvin suora ja tiivistetty esittämistapa. Esimerkiksi alussa on Liliethin ja sisarusten kuvailua tyyliin: Hän sitä. Hän tätä. Hänestä tulisi tuota. Aikuisille tarkoitetussa tekstissä tuo olisi aika ärsyttävää, mutta lapsille voi toimia. Voisikohan muillakin sisaruksilla olla jotain roolia tarinassa? Nyt heidän kuvailuunsa käytetään aika paljon aikaa, vaikkeivät he tee sadussa yhtään mitään. Sinänsähän tuo sisarusasetelma on saduille aika klassinen, mutta kuitenkin. Erikoinen ratkaisu muuten, että sekä keskimmäisen että nuorimmaisen siskon erityispiirre on aika sama, kauneus.

Mutta myöhemmin, kun Lilieth kohtaa kauniin nuorukaisen (josta voisi muuten heti mainita että kyseessä on nimenomaan IHMISnuorukainen) niin voisi kyllä olla aika paljon enemmän tapahtumien kuvailua. Nyt en yhtään pääse sisälle tapahtumiin, en edes lastensadun tasolla. Miksi nuorukainen kulkee samaa polkua uudestaan ja uudestaan? Ja miten sota vaikuttaa asioihin? (No okei, niin että nuorukainen saa osuman nuolesta, mutta vähän tylsää vain sanoa lyhyesti että siellä on muuten sota, sitten tulee yksi nuoli, ja that's it.) Ja vähän enemmän tunnetta saisi sadussakin olla rakastumisessa.

Kuoleman kohtaaminen oli paras osa tarinaa. Kuoleman valtakunta on siisti! Loppu oli kuitenkin vähän vaisu, sitä voisi ehkä vielä kehitellä. Itselläni tuli ajatus, että jos Kuolema pitää Liliethin sielun, niin tarkoittaako se että Lilieth ei pääse poistumaan Kuoleman valtakunnasta? Siellähän hän sitten voisi saada nuorukaisensa takaisin, jolloin Kuolema pitäisi oman osansa sopimuksesta. Nyt en itse asiassa tiedä miten tämä loppuu, Lilieth herää jossain, mutta en tiedä missä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 
Almiel
February 20, 2023
Report this comment
Kiitos Oriodion!
Tämä tarina on todella pahasti kesken. Mietin hetken sen laittamista tällaisena tänne. Ajattelin kuitenkin katsoa millaisen vastaanoton itse idea edes saa.
Omat ajatukset myös pyörivät jo niin sumussa tämän (kuten koko tarinan suhteen) jonka alku tekstiksi tätä suunnittelin.

Kyllä juuri tuo nuorten kohtaaminen on tarkoitus kirjoittaa uudelleen, nythän se on lähinnä sellainen punainen lanka vain.

Hienoa on kuulla, että pidät Kuolemasta. Olen jo pitkään halunnut rikkoa tiettyjä rajoja ja yleistyksiä. Onhan nykyään lähes mahdotonta kirjoittaa jotain, mitä ei ole vielä kirjoitettu.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS