Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ikuinen Aikakausi - 00 Syvennys 2014-11-01 16:40:34 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    November 01, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi N.P.Aldery!

Huoli pois! Kaikki meistä on aloittelijoita :D

Alkusanat luovat jotenkin vaikeaselkoisen mielikuvan...ainakin siis minulle :D Mielestäni olet jättänyt hieman liikaa välejä, sillä alkusanat olisivat hyvin voineet olla yksi ainoa kappale. Nyt tyhjät rivivälit jotenkin hämärtävät alkusanojen yhtenäisyyttä. Hyvää ajatuksenjuoksua kuitenkin!

Kenties voisit miettiä sanajärjestystä ja sitä, onko tapasi kirjoittaa selkeä.
Kirjoitat: "Sydänkaamoksen iltapimeässä, himmeästi valaistussa huoneessa, istuin ja pidin päivän päätteeksi järjestettyä keskustelua katse terävänä ja kuulo keskitettynä vastapäätä istuvaan Ilariin.".
Ajatukseni: "Istuin sydänkaamoksen pimeässä, himmeästi valaistussa huoneessa, kuunnellen tarkkaavaisesti vastapäätä istuvaa Ilaria. Pitkän päivänkin päätteeksi katseeni oli terävä ja keskittymiseni tiukasti keskustelussa.".
Tosin jos kirjoittamani ei vastaa ajatustasi, niin sitten ymmärsin tilanteen väärin. Eli muokkasin hieman lauseiden sisältöä ja katkaisin virkkeen pisteellä. En tiedä oletko tuosta mitä mieltä, mutta mielestäni asiat täytyisi kirjoittaa mahdollisimman selkeästi ja yksiselitteisesti.

Ja samaan, kuin yllä, liittyen.
Kirjoitat: "Mutta silti hän yritti, asia koski jotain tärkeää, liian tärkeää olla yrittämättä, luovuttaa jo nyt.".
Ajatukseni: "Ilari ei kuitenkaan luovuttanut, sillä asia oli liian tärkeä.".

Leipätekstissäkin voisi tarkemmin miettiä kappalejakoa ja mielestäni liiallista enterin käyttöä, sillä ainakin minua nuo tyhjät rivit häiritsevät.

Dialogin kuvailusta ja turhasta sisällöstä.
"”Olen pitkään miettinyt, ilta illan jälkeen...” Hän jätti lauseensa kesken. Hän oli liian hermostunut jatkaakseen.".
Tämä on todella hyvä dialogi! :D Kuitenkin muuttaisin sitä seuraavasti:
"”Olen pitkään miettinyt, ilta illan jälkeen...” Ilari pyyhkäisi hermostuneena otsaansa ja veti syvään henkeä rohkaisten itseään. - Tiedän, ettei se...".
Eli anna lukijan luoda mielikuvat tilanteesta, älä pidä lukijaa tyhmänä.
Monet kirjoittajat näkevät tilanteet niin voimakkaina mielessään, että haluat välittää juuri tuon saman mielikuvan lukijalle...se on ikävä kyllä mahdotonta. Ja jos lukija ei ymmärrä miksi joku on liian hermostunut jatkamaan, et voi luoda sellaista mielikuvaa. Eli kuvaile tilanne ja eleet siten, että lukija saa mahdollisimman hyvän kuvan keskustelijoiden ilmeistä, eleistä, hikipisaroista jne.
Tuo, mitä dialogissa sanotaan, on uskottavaa ja hyvää. Älä turhaan pilaa sitä työntämällä lukijalle ajatusta, josta tämä ei kenties pidä :D

Kitisen aina sitten - sanasta, sillä mielestäni se kuuluu ala-asteelle :D
"Sitten nousin, laiton tyhjän lasin viereiselle...".
"Nousin, laiton tyhjän lasin viereiselle...".
Eli jos katsot ylläolevaa, niin pystytkö vastaamaan itsellesi kysymykseen, miksi kummassa käytin sitten - sanaa? :D

Maailma ja miljöö on mielenkiintoinen! Jonkin verran olisin toivonut infrastruktuurin tarkempaa kuvailua ja maailman muiden olentojen, kuin ihmisten avaamista.

Kuitenkin alku on lupaava ja mielenkiinnon herättävä :D Selkeä scifi ympäristö ja sotaisa maailmankuva luovat puitteet vaikka mihin! Hyvä!

Kiitos!

Ps. Mieti sanavalintoja. Pelinappi on pelinappula :D

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS