Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Noutaja ja suojelija osa-2 2020-07-12 09:58:51 Oriodion
Arvosana 
 
2.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    July 12, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tässä on ihan omaperäinen ja kiinnostava idea, mutta toteutuksessa löytyy paljon parannettavaa. Lukemista häiritsee kirjoitusvirheet, etenkin pilkkuja löytyy paljon sieltä täältä, niitä käytetään mielestäni paljon enemmän kuin olisi tarpeen. Myös outoja väliviivoja on paljon, jotka ehkä johtuu siitä että olet kopioinut tekstin kirjoitettuasi sen ensin jonnekin missä sanoja tavutetaan useammalle riville, ja sitten tavuviiva kopioituu mukaan? Kannattaisi tarkistaa nämä ja poistaa tänne tulevasta tekstistä. Ensimmäisessä osassa myös kappalejakoja saisi olla enemmän, lukemista helpottamiseksi. Ainakin eri lukujen välillä. Toisessa osassa tämä oli tehty paremmin.

Tarinassa ei ole mitään selkeää "pääjuonta". Lähinnä esitellään millaista tuo noutajan/suojelijan työ on. Ei siinä, voihan tarina tähänkin rakentua, mutta silloin se käy pitemmän päälle vähän tylsäksi, ja tämä alkaa olla jo sen verran pitkä että ollaan siinä rajalla. Hahmot eivät ole kovin mielenkiintoisia, niin lukija ei saa heistä juuri syytä pysyä mukana tarinassa. Alex (jota ekassa osassa jossain kohtaa myös jostain syystä kutsutaan Aleksiksi?) tekee työtään tuonpuoleisessa. Nojoo, entä sitten? Yksi poikkeus tähän kuitenkin oli. Sandie Nelsonin viimeisiä hetkiä kuvattiin hyvin, ja tähän teloitettavaan vankiin lukija oikeasti samaistui. Tällä tavalla kun avaisit muitakin hahmoja, niin olisi heti paljon mielenkiintoisempaa luettavaa. (Missä tämä muuten tapahtui? Sain sen käsityksen että Alex olisi suomalainen, mutta onko Sandie amerikkalainen, kun joutuu sähkötuolilla teloitettavaksi?)

Joitain asioita joita jäin miettimään. Alexille sanotaan että he eivät enää voi vaikuttaa elävien maailman tapahtumiin, mutta kyllähän vaikka rekan pysäyttäminen ja siten liikenteen jumittaminen on aika vahvaa vaikuttamista, eli poikkeuksia on. Kukaan ei erityisemmin tunnu valvovan Alexin tekemisiä, niin voisiko Alex halutessaan väärinkäyttää näitä voimiaan, vai estääkö joku suurempi voima sen? Tai jos alex vain jättäisi tekemättä työnsä? Myöskin kiinnostaisi mitä olisi tapahtunut jos Klaus ei lähtisi Alexin mukaan areenalle venäläistä rulettia pelaamaan, niin kuin oli tarkoitus, vaan juoksisi pakoon? Usein toistettiin sitä että kaikella on tarkoituksensa. Mutta mitä jos tosiaan yrittäisi rikkoa sitä tarkoitusta?

Tuonpuoleinen jäi myös hyvin epämääräiseksi paikaksi. Siellä on joku neuvosto, mutta hirveästi enempää ei asioita avata. Mainittiin myös että Alex voisi käydä muissa galakseissa, ja näin hän sanoikin tekevänsä. Miksei tästä kerrottu sen enempää? Tuntuisi ihan mainitsemisen arvoiselta asialta, että vähän kuvailtaisi sitä minkälainen paikka se toinen galaksi on, jos Alex tosiaan siellä käy. :P

Ja oliko tämä tarina muuten tässä, vai onko lisää osia vielä tulossa? Kun ei tosiaan ole mitään varsinaista "pääjuonta" niin on vaikea sanoa loppuiko tämä nyt tähän.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS