Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Kokeilu Numero Seitsemän - Osa 3 2020-07-21 01:24:06 Oriodion
Arvosana 
 
4.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    July 21, 2020
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämä olikin mielenkiintoista luettavaa. Jatkuu ilmeisesti vielä? Toivottavasti saat kirjoitettua loputkin, olisi kyllä kiva lukea.

Vähän oli häiritseviä kirjoitusvirheitä ja joissain kohdissa vähän naiivin oloista kerrontaa, mutta itse sisältö oli täyttä asiaa.

Alku oli kuin Meduusan isku leffa, kun numero 7 herää Jason Bournen tapaan muistamatta mistään mitään, niin odotin jotain sen tapaista, mutta ihan eri juttuhan tämä on. Mutta hyvin sai lukijan kiinnostumaan tilanteesta, oli suorastaan pakko lukea lisää. Hyvää kamaa oli myös Äänen lausahdus että ei sellaista voi tappaa joka ei ole elävä, tms. Vaikkakin kai kloonit periaatteessa on ihan eläviä? Syntyneet vain eri tavalla.

Parasta antia oli ilman muuta moraaliset haasteet joita hahmoille tässä tuputettiin. Etenkin Alecin koetus kun joutui päättämään marjoilla kuka elää ja kuka kuolee. Tiukka päätös, ja täysin ymmärrettävä, vaikkakaan ei tosiaan kovin sankarillinen ratkaisu. Äänen toteamus tämän jälkeen oli myös loistava, siitä miten kasvava nuori mies tarvitsee vitamiineja. Karu opetus Thomasille. Tähän myöskin palattiin siististi kun Alec pelkäsi että kostaako Thomas tämän nyt kun hänen henkensä oli sen varassa että Thomas pitää nappia alhaalla.

Vaikka Thomas olikin alkuun aika ärsyttävä, niin sisäinen individualistini kuitenkin huusi hänen puolestaan, kun hän huomautti heidän olevan orjia vailla vapaata tahtoa. Tästä olisi ehkä voinut saada enemmänkin irti. Tai ehkä myöhemmin vielä saadaankin? Esimerkiksi nyt kun he ovat päässeet pois laitoksesta, niin estääkö mikään heitä pakenemasta? Thomas ainakin voisi hyvin ottaa hatkat nyt kun siihen on mahdollisuus. Aika helposti Ääni tuntui heihin luottavan. Vaikka totesikin sen itsekin, tavallaan ainakin. Tai ehkä Ääni voi yhä hallita niitä tatuointeja kaukaakin? Olisi kyllä kiva saada jatkoa.

Jännä ajatus että nämä kloonit ovat tosiaan syntyneet koeputkista sellaisina kuin ovat, ilman mitään omia muistoja mutta silti tiedostaen millainen maailma yleisesti on (tai oli). Ja pohdinnan arvoinen kysymys lukijalle, että onko tällainen miten oikeutettua, vaikka sitten olisikin isoja haasteita maailmassa joita varten nämä on kehitetty. Ei hirveästi voi moittia niitäkään versioita jotka päättivät ryhtyä terroristeiksi. Kloonaajien syyksi kaikki niiden teot mielestäni menee. Ja jännä ajatus lähteä ajamaan takaa toisia versioita itsestään. Tämä oli loistavasti sanottu: "Tai siis, kun he ovat me ja me emme ole mitään järjen jättiläisiä. Kuinka fiksuja he voivat olla?" :D

Hyvä konsepti tosiaan, joka herättää paljon ajatuksia vapaudesta, moraalista ja muusta!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS