Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Planeetta nimeltä Jatkumo 2023-03-03 02:28:15 Oriodion
Arvosana 
 
2.0
Oriodion Arvostellut: Oriodion    March 03, 2023
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tämän anti tuntuu olevan Robertin päätyminen tuohon kuplamaailmaan, ja tutustuminen Pieteriin, jonka kanssa he ilmeisesti tulevat hyvin juttuun ja ystävystyvät, jolloin ehkä elämä tuolla voi olla ihan hyvääkin. Mutta aika laihaksi tämä mielestäni jää. Kovin paljon scifiä tässä ei myöskään ole, jonkinlaiset puitteet toki, mutta niiden kuvailu jää aika vähäiseksi. On paljon tarkkoja termejä, kuten osasto THX 77, mikä on sinänsä hyvä ja antaa vaikutelman maailmasta, joka voisi olla todellinen, mutta se ei yksinään vielä riitä. Millainen maailma tuo on, miten noita oikeudenkäyntejä järjestetään, millaisia eri mainitut paikat, tuo alus, tai psykoskannaajat ym ym ovat? Jotta tuo maailma tuntuisi oikeasti todelliselta, niin tällaisia täytyisi avata enemmän.

Kirjoitustyyli esim oikeidenkäynnissä on vähän hassu, ikään kuin lukisi sen pöytäkirjaa, mihin kaikki puheenvuorot on kirjattu. Kaunokirjallisessa tekstissä tämä pistää silmään. Ehkä se voi joskus harvoin toimia, mutta yleensä ei.

Välillä kerrotaan ehkä myös turhan paljon turhia yksityiskohtia. Esim: "Salissa seurasi viiden minuutin tauko. Sillä aikaa jotkut kävivät wc:ssä tai juomassa virvoitusjuomia. Sitten kaikki palasivat taas saliin." Tuo katkaisi vähän kerrontaa, tuli sellainen olo että miksi tässä nyt näitä kerrotaan, ja huomio siirtyi pois tuomiosta, jota oltiin heti perään lausumassa, ja joka tuossa lienee se oleellisin asia. Eli kannattaisi mielestäni keskittyä miettimään, että mitkä ovat tärkeitä asioita kuvailla, ja keskittyä niihin ja jättää vähemmän tärkeitä pois.

Tarinan pointti ei myöskään oikein aukea, koska Robertin taustoista selviää niin vähän. Hän on murhannut vaimonsa, ja myöntää sen oikeudessa, mutta vetoaa mielenvikaisuuteen ja on sitä mieltä että vaimo sai mitä ansaitsi. Hän sanoo että asia ei ole niin mustavalkoinen, mutta nuo tiedot ei vielä tuo siihen ihan hirveän paljon värisävyjä. Lukijana on mahdotonta asettua Robertin asemaan ja ottaa kantaa hänen tekoihinsa, kun niistä ei tiedä tämän enempää.

Kirjoitat ihan mielenkiintoisella tavalla, tekstistä löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, kuten kaikki nuo jännät nimet ja Elämän aakkoset -kirja vangeille, mutta kenties yllä kuvaamanieni asioiden pohtiminen voisi olla hyödyllistä.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS