Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Jännitys & toiminta Ystävänpäivä
QR-Code dieser Seite

Ystävänpäivä Hot

Ravintolassa kaikki oli valmisteltu viimeisen päälle. Pöydät oli vaihdettu sydämenmuotoisiin, kynttilöitä oli kaikkialla ja musiikki aivan erilaista kuin normaalisti. Jopa menu oli vaihdettu imelämpään vaaleanpunaiseen isoon sydämeen. Ystävänpäivänilta oli kiihkeimmillään ja paikka täynnä pariskuntia.

Mies ja nainen tulivat sisään. Tarjoilija huomasi heidät heti ja tuli esittäytymään heille. Mies kertoi olleensa varannut pöydän ja tarjoilija ohjasi pariskunnan välittömästi pöydän luokse. Nainen katsoi kaikkialle aivan kuin olisi ensimmäistä kertaa ravintolassa.
”Täällä on henkeäsalpaavaa.”, hän sanoi.

Mies oli hyvin pukeutunut ja komea. Hänellä oli kauniit vihreät silmät ja siisti ruskea tukka. Hänen puvusta pystyi päättelemään miten lihaksikas ja urheilullinen hän oli, mutta ennen kaikkea hän oli herrasmies ja ystävällinen kaikkia kohtaan.

Nainenkin oli sievä, mutta hän oli monen mielestä kovin tavallisen näköinen ja hän tiedosti sen. Moni nainen ottaisi hänen paikkansa juuri nyt. Moni häntä paljon kauniimpi tai omalaatuisempi nainen. Hän ei halunnut kuitenkaan ajatella tätä nyt. Hänen poikaystävänsä näkee hyvän ihmisissä ja on kiinnostunut muustakin kuin suurista tisseistä ja valtavasta takamuksesta. Mies ei ole valinnut häntä seurakseen sattumalta. Hän pitää naisesta oikeasti.

Nainen ei ollut vielä vilkaissutkaan menua. Hän oli liian keskittynyt ravintolaan johon he olivat menneet. ”Yksi kaupungin kalliimpia.”, Hän ajatteli. ”Täällä olen aina halunnut olla.”
”Tiedätkö jo mitä haluat tilata?”, mies kysyi
Nainen hätkähti ajatuksistaan. hän tajusi että oli pohtinut asioita aika pitkään.
”En ole vielä”, hän sanoi hiukan nolostuneena. ”Entä sinä?”
”Mietin tässä parin vaihtoehdon välillä.”, mies naurahti. ”Tässä on aikaa. Ilta on vasta nuori.”

Ja ennen kuin mitään ehti edes kunnolla tapahtua, nainen oli taas vaipunut ajatuksiinsa. ”Toivottavasti hän ei pidä minua hölmönä.”, hän ajatteli. Hänen entisellä poikaystävällä oli tapana sanoa häntä ”Megan Fox 0,5:ksi”, koska hänen mielestä nainen näytti hieman Megan Foxilta. Se oli varsinainen syy miksi poika seurusteli hänen kanssaan, koska hän rakasti Megan Foxia.

Mutta se on kaikki historiaa. Hän oli tyhmä kun seurusteli tällaisen miehen kanssa. Nyt hän on fiksumpi. Hänen nykyinen poikaystävä tykkää hänestä siksi, että hän on hän. Ja hän taas tykkää poikaystävästään samoista syistä. Elämä on nyt sellaista kuin sen pitäisi olla, iloista, rauhallista ja ihanaa.

Ruokalistalla oli niin paljon eri asioita, että nainen tajusi nopeasti ettei valitseminen onnistu aivan hetkessä. Hän pelkäsi turhauttavansa seuralaisensa, mutta päätti sitten olla olematta niin kriittinen itseänsä kohtaan. Hän saisi olla oma itsensä ja miettiä niin pitkään kuin haluaa.

”Minulla on sinulle tänään yllätys.”, mies sanoi.
Nainen nosti katseensa ruokalistalta. ”Yllätys?”, hän hymyili hieman ujosti miehelle.
”Näet sen sitten.”, mies sanoi ja hymyili takaisin. Hänen hymykuopat saivat naisen tuijottamaan häntä hieman normaalia pidempään.
”Anteeksi, minun täytyy käydä nopeasti naistenhuoneessa.”
”Siitä vain. Ei sinun tarvitse sitä minulle ilmoittaa.”

Nainen nousi tuolistansa ja lähti. Hän tunsi olevansa kuin lapsi jouluaattona. ”Yllätys.”, hän ajatteli. Mikä se voisi olla? Ensimmäinen asia mikä tuli hänelle mieleen oli kosinta, vaikkei siinä olisikaan mitään järkeä. Nämä olivat heidän ensimmäiset treffit. Silti hänestä tuntui että hän suostuisi tämän miehen kosintaan vaikka se tulisi jo nyt vastaan. Mies oli komea ja hauska ja hän oli kaiken lisäksi arkkitehti joten naisen äitikin varmasti pitäisi hänestä.

”Hölmö”, hänen ajatuksen muistuttivat häntä. ”Vain hölmö voi olettaa kosintaa tällaisessa tilanteessa ja vain hölmö suostuisi siihen. Sinä et edes tunne tätä miestä!”
Hän koki että olisi tuntenut miehen pitkän aikaa. Mies tunsi samalla tavoin. Mies sanoi että hänestä tuntui kuin he olisivat tunteneet toisensa ikuisuuden. Se ei kuitenkaan varmaan riittäisi järkevään perusteluun kosintaan suostumiseen.

Toinen vaihtoehto voisi olla jokin muu yllätys kaulakoru tai jotain sellaista. Sekin olisi hyvin mahtavaa ja hän odottaa yllätystä innolla olisi se sitten mikä tahansa. Se, että hänen tapaamansa mies haluaa yllättää hänet ensimmäisillä treffeille voi hyvin kertoa siitä kuinka paljon mies naisesta välittää.

Nainen päätti hoitaa asiansa vessassa vaikkei hänellä varsinaista hätää koskaan ollutkaan. Hän vain halusi mennä vessaan purkamaan tunteensa, ettei hän ehkä olisi niin kiusallista seuraa koko illan. Kiusallista tai ei nainen ei muistanut milloin hän oli viimeksi näin onnellinen.

Samaan aikaan mies istui tuolissansa. Hän oli päättänyt jo aikoja sitten mitä ottaisi ruokalistalta, mutta onneksi hänellä ei ollut kauhea nälkä. Hän mietti miksi hänen seuralaisensa oli ollut niin hiljainen äsken. Oliko hän tehnyt jotain väärin? Nainen vaikutti kylläkin olevan vain hieman jännittynyt. Sitä se oli, hän oli vain jännittynyt. Se muuttuu yllätyksen jälkeen.

Nyt kun nainen oli vessassa mies saattoi ottaa laukustaan ison sydämen muotoisen lahjapaketin. Hän avasi sen ja sulki silmänsä. Miettien yllätystään ja hymyili. Pahvinen lahjapaketti oli juuri sopivan kokoinen. Hän oli itse tehnyt sen. Jokainen yksityiskohta on saatava tarkalleen oikein. Muuten yllätys olisi pilalla. Mies oli kuitenkin varsin tyytyväinen lopputulokseen. Mies katsoi vessaan päin ja otti paketin mukaansa sen jälkeen hän poistui pöydästä.

Vähän ajan päästä tarjoilija oli tulossa kysymään onko pariskunta tehnyt valintansa, mutta huomasi hämmästykseensä että he olivat molemmat poistuneet. Hän ihmetteli miksi he olisivat poistuneet kaupungin hienoimmasta ravintolasta. He olivat jo maksaneet pelkästä pöydän varauksesta ja nyt he päättivät valita toisen paikan?

Samalla toisen pöydän nainen halusi mennä vessaan. Hän oli huomannut kadehtivansa naista joka oli tullut sen komean vihreäsilmäisen miehen kanssa. Hänen mielestään mies oli aivan liian hyvä hänelle.

Ravintolassa oli vain yksi vessa. Ja se oli varattu. Nainen tajusi nopeasti että vessassa oli sama nainen joka oli sen komean miehen seurana. ”Nyt hän aikoo omia koko vessankin.”, nainen ajatteli. Hän muisti nähneensä kun nainen meni vessaan puoli tuntia sitten aivan onnellisen näköisenä. Millaista paskaa hän vääntää mikä kestää puoli tuntia? Hän päätti sanoa jotain.
”Muutkin haluaisivat käyttää vessaa.”, hän sanoi suorasti, mutta kuitenkin täysin ystävällisesti. Ei vastausta.
”Olet ollut siellä jo puoli tuntia. Mikä voi kestää noin kauan?”, Hän sanoi hieman töykeämmin. Luulisi sen nyt ainakin antavan jonkinlaisen vastauksen, mutta naisesta ei kuulunut ääntäkään.

Yhtäkkiä nainen tunsi jotain kostaa ja lämmintä osuvan hänen jalkaansa. Hän katsoi alaspäin ja hänen sydämensä hyppäsi kurkkuun.
Lattialla valui verta.

”Hänelle on sattunut jokin onnettomuus”, nainen ajatteli. Hän oli menossa hakemaan apua kunnes huomasi toisen asian.
Ovi oli auki. Lukko on rikottu.

Peloissaan nainen avasi ovea hieman, mutta kauhuissaan nainen oli vasta nähtyään mitä vessassa oli.

Nainen istui vessanpöntöllä kaunis asunsa tummentunut verestä. Pää oli irrotettu ja seinät täynnä verta, joka vieläkin pulppuaa pois siitä mistä kaulaa on vielä jäljellä. Iso verilätäkkö lillui naisen alla.

Seuraavaksi tämän ruumiin nähnyt nainen juoksi kalpeana vessasta ulos kykenemättömänä kiljumaan muuta kuin:
”Murha! MURHA!"

Henkilökunta tuli rauhoittamaan häntä samalla kuin asiakkaat alkoivat hätääntyä keskenään. Henkilökunta kävi vessassa katsomassa mitä siellä oli ja soitti välittömästi hätänumeroon. Ravintola suljettiin sille illalle.

Kauempana sateisella kadulla käveli vihreäsilmäinen mies. Iloisena, iloisempana kuin koskaan. Hänellä on kädessään sydämenmuotoinen lahjapaketti. Se oli juuri sopivan kokoinen. Vain pitkät hiukset aiheuttivat sen että osa niistä meinaa tulla ulos paketista. Myöskin veri on saanut koko paketin vaihtamaan väriä vaaleanpunaisesta tummemmaksi, mutta sillä ei ollut niin paljon väliä. Ajatus on tärkein. Mies kulki tyytyväisenä kaupungin kaduilla. ”Ilta on vasta nuori”, hän ajatteli.

Ylläpidon palaute

 
Ystävänpäivä 2014-04-30 09:48:08 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 30, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi urnospecial!

Todella hyvin rakennettu novelli! Alku kenties hieman tahmea, mutta minä todella pidin lukemastani! Teksti on ymmärrettävää ja jouhevaa, joskin ehkä hieman liikaa täytesanoja.

Jos musiikki on aivan erilaista kuin ennen, niin minkälaista se on ennen ollut? :D Kenties hieman lisää pikku yksityiskohtia, rock musiikki oli vaihtunut romanttiseksi valssimusiikiksi.

Kirjoitat: "Tarjoilija huomasi heidät heti ja tuli esittäytymään heille.".
Ajatukseni: "Tarjoilija huomasi heidät heti, ja esittäytyi.".
Eli kerroit että tarjoilija huomasi heidät, niin on selvää että esittäydytään heille. Jos tarjoilija olisikin huomannut heidät, ja esittäytynyt naapuripöytään, se olisi ollut kertomisen arvoista :D

Seuraavassa lainauksessa on hyvää ja huonoa.
Kirjoitat: "Nainen katsoi kaikkialle aivan kuin olisi ensimmäistä kertaa ravintolassa.
”Täällä on henkeäsalpaavaa.”, hän sanoi.".
Ajatukseni: "Nainen katsoi kaikkialle, kuin olisi ensimmäistä kertaa ravintolassa.
”Täällä on henkeäsalpaavaa.”, hän huokaisi hiljaa.".
Eli tuo naisen reaktio kertoi valtavasti, vaikka et kirjoittanut juuri mitään! Paikka oli uudistunut, sillä nainen oli selvästi ollut täällä aikaisemminkin, ja muutos oli huomattava! Hyvä!
Ja huonoa. Monesti kun kirjoitetaan dialogia, kirjoitetaan että joku sanoi tai vastasi. Jos on kaksi henkilöä, ja ymmärrettävissä kuka puhuu, ei tule enää kertoa kuka sanoo, vaan enemmänkin elävöittää tekstiä ilmeiden, eleiden, reaktioiden jne kuvailuna. Eli sen sijaan että kertoo kuka sanoo tai vastaa, kertoo miten ja millä reaktioilla vastataan.

Tuo yllätys, ja sen tuoma naisen reaktio ja pohdinta wc:ssä oli mahtavaa! Todella hyvin luot tilanteen, joka saa lukijan miettimään mikä se yllätys on, ja sitten käännät tarinan suunnan aivan täysin! Mahtavaa!!! :D

Muuten kirjoitat todella mahtavasti, mutta tällainen kankea kappale oli eksynyt joukkoon.
"Nainen istui vessanpöntöllä kaunis asunsa tummentunut verestä. Pää oli irrotettu ja seinät täynnä verta, joka vieläkin pulppuaa pois siitä mistä kaulaa on vielä jäljellä. Iso verilätäkkö lillui naisen alla.".
Kankeaa kuvailua, ja jotenkin tunnelmatonta kerrontaa.
Ajatukseni: "Naisen päätön ruumis retkotti vessanpöntöllä, kaunis asu oli värjäytynyt tummaksi verestä. Verta oli roiskunut seinille, ja irvokas verivana norui vielä käsivartta myöden sormenpäihin, tipotellen lopulta lattialle. Valkoinen kaakelilattia lainehti mustanpunaisena.".
Onko tuo parempi, niin sitä en tiedä, mutta koetin hieman lisätä tunnelmaa.

Mahtava lopetus! :D Täysin odottamaton!

Hyvää työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ystävänpäivä 2014-08-31 13:22:33 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    August 31, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä pohjustus, mutta homma eskaloituu nopeasti ja selittämättömästi. Jätit myös lopussa minut hämmentyneeksi; miksi? Jokin pienikin vihje auttaisi; miksi mies murhaa naisen?

"katsoi kaikkialle", kaikkialle katsominen ei oikein ole mahdollista, varsinkin kun se asiayhteydessä tuntui tapahtuvan muutaman sekunnin sisällä.
"Moni nainen ottaisi hänen paikkansa juuri nyt." Vähän epäselvä tarkoitus tällä lauseella. Tarkoitatko, että 'haluaisivat hänen paikalleen'?
Mistä toinen nainen tiesi vessan olevan varattu jos lukko oli rikki ja ovi auki?
Kiinnitä huomiota myös oikeinkirjoitukseen ja siihen, että aikamuoto pysyy samana koko kertomuksen.

Käytännöstä: nainen ei kykene istumaan vessanpöntöllä päättömänä, retkottaa ehkä, kuten Alapo80 ehdotti. Myöskään kaulantyngästä ei pulppua veri kuin muutaman viimeisen sydämenlyönnin ajan.

Pidin siitä, että vaihdoit kerrontakuvaa naisesta mieheen ja lopuksi toiseen naiseen. Oli rajoilla, olisiko tämä ollut hieman liikaa, mutta selvisit siitä hyvin.

Tosiaan, potentiaalia sinussa on. Taidat olla vielä nuori henkilö, mutta ikä ja ahkera harjoittelu sekä asiaan paneutuminen tuo varmasti palkinnon.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS