Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ystävänpäivä 2014-04-30 09:48:08 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 30, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi urnospecial!

Todella hyvin rakennettu novelli! Alku kenties hieman tahmea, mutta minä todella pidin lukemastani! Teksti on ymmärrettävää ja jouhevaa, joskin ehkä hieman liikaa täytesanoja.

Jos musiikki on aivan erilaista kuin ennen, niin minkälaista se on ennen ollut? :D Kenties hieman lisää pikku yksityiskohtia, rock musiikki oli vaihtunut romanttiseksi valssimusiikiksi.

Kirjoitat: "Tarjoilija huomasi heidät heti ja tuli esittäytymään heille.".
Ajatukseni: "Tarjoilija huomasi heidät heti, ja esittäytyi.".
Eli kerroit että tarjoilija huomasi heidät, niin on selvää että esittäydytään heille. Jos tarjoilija olisikin huomannut heidät, ja esittäytynyt naapuripöytään, se olisi ollut kertomisen arvoista :D

Seuraavassa lainauksessa on hyvää ja huonoa.
Kirjoitat: "Nainen katsoi kaikkialle aivan kuin olisi ensimmäistä kertaa ravintolassa.
”Täällä on henkeäsalpaavaa.”, hän sanoi.".
Ajatukseni: "Nainen katsoi kaikkialle, kuin olisi ensimmäistä kertaa ravintolassa.
”Täällä on henkeäsalpaavaa.”, hän huokaisi hiljaa.".
Eli tuo naisen reaktio kertoi valtavasti, vaikka et kirjoittanut juuri mitään! Paikka oli uudistunut, sillä nainen oli selvästi ollut täällä aikaisemminkin, ja muutos oli huomattava! Hyvä!
Ja huonoa. Monesti kun kirjoitetaan dialogia, kirjoitetaan että joku sanoi tai vastasi. Jos on kaksi henkilöä, ja ymmärrettävissä kuka puhuu, ei tule enää kertoa kuka sanoo, vaan enemmänkin elävöittää tekstiä ilmeiden, eleiden, reaktioiden jne kuvailuna. Eli sen sijaan että kertoo kuka sanoo tai vastaa, kertoo miten ja millä reaktioilla vastataan.

Tuo yllätys, ja sen tuoma naisen reaktio ja pohdinta wc:ssä oli mahtavaa! Todella hyvin luot tilanteen, joka saa lukijan miettimään mikä se yllätys on, ja sitten käännät tarinan suunnan aivan täysin! Mahtavaa!!! :D

Muuten kirjoitat todella mahtavasti, mutta tällainen kankea kappale oli eksynyt joukkoon.
"Nainen istui vessanpöntöllä kaunis asunsa tummentunut verestä. Pää oli irrotettu ja seinät täynnä verta, joka vieläkin pulppuaa pois siitä mistä kaulaa on vielä jäljellä. Iso verilätäkkö lillui naisen alla.".
Kankeaa kuvailua, ja jotenkin tunnelmatonta kerrontaa.
Ajatukseni: "Naisen päätön ruumis retkotti vessanpöntöllä, kaunis asu oli värjäytynyt tummaksi verestä. Verta oli roiskunut seinille, ja irvokas verivana norui vielä käsivartta myöden sormenpäihin, tipotellen lopulta lattialle. Valkoinen kaakelilattia lainehti mustanpunaisena.".
Onko tuo parempi, niin sitä en tiedä, mutta koetin hieman lisätä tunnelmaa.

Mahtava lopetus! :D Täysin odottamaton!

Hyvää työtä!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS