Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka 77 Kynttilää(Uusi versio)
QR-Code dieser Seite

77 Kynttilää(Uusi versio) Hot

Mustan Ritarin miekka heijasti pedon, joka oli hiipinyt selän taakse. On ihmeellistä, miten miljoonien vuosien ajan sen väijytystaidot olivat kehittyneet niin äärimmilleen. Miehellä kävi hetken mielessä, että hän oli se peto, Suuri Paha. Hitaasti kiertäen päätään taakse, hänen edessä kohosi vuoren kokoinen kaunis olento.
Suuri sininen lohikäärme avasi kitansa. Sen aikomus oli kuitenkin nielaista hänet kokonaisena. Ajatus rauhasta olennon kanssa katosi Mustan Ritarin mielestä, kun hän asetti jalat tukevasti maahan ja otti uhmakkaan asennon. Jalat eivät epäröineet hetkeäkään. Hän potkaisi itsensä vauhtiin, miekan välähtäen auringossa ja jäänkylmä silmissään.

Touko lopetti keskiaikaisen pelinsä. Playstation väsytti silmiä liiallisesta pelaamisesta. Hänellä oli mielessään äijäjooga, josta hän oli jo myöhässä. Hän tapasi myöhästellä joogasta uppoutuessaan peliin. Kuitenkin Touko osasi uppoutua myös joogaan.
Keittiöstä kuului kolinaa, jossa Helga kilisytteli lautasia ja lusikoita. Helga asetti jotain pöydälle, istui ja huokasi.
Jooga rentouttaisi kehoa ja pelaaminen mieltä, Touko ajatteli. Kuitenkin tässä iässä oli itsestään pidettävä huolta, koska milloinkaan ei tiedä milloin tipahtaa. Hän vilkaisi sivusilmällä keittiöön, ennen kuin laittoi villatakkinsa päälle. Jospa jonain päivänä Helgakin ymmärtäisi tämän eikä söisi kakkua yksinään keittiössä.

Ulkona oli viileää, kuten syksyllä kuuluukin. Joogan jälkeen voisi käydä hakemassa yllätyksen, Touko ajatteli. Hän ei ollut piristänyt Helgaa vuosiin. Ehkä nyt olisi aika.

Helga istui kakku edessään. Hänellä ei ollut lapsia. Hänellä ei ollut sukulaisia. Kakku oli itse tehty. Olimme pakottautuneet tähän maailmaan. Miten voi olla viisikymmentäneljä vuotta yhdessä ja kaikki oli ohi? Ei seksiä ja ei lapsia. Ei mitään. Toukokin oli löytänyt pyöräilyshortseista telineen riippuville palleilleen. Sekään mies ei ikinä muista minua. Miksi en vain lähtisi? Miksi minä en voisi tehdä niin? Tätä ajateltuaan hän otti kakkulapion, ajatteli nirhaavansa haavan käteensä ihan muuten vaan. Tylsyys ja elämän turhuus ei jättänyt ajatuksia.

Ovi pamahti kiinni. Helga säpsähti ajatuksistaan. Hän tiesi kuka ovella seisoi, mutta ei kääntänyt päätään. Touko roikotti kukkapuskaa ja piteli lahjapakettia kämmenellä. Siinä oli heidän molempien lempivärit, musta paketti ja kultainen nauha. Touko aukoi suutaan, mutta ei sanonut ensin mitään. Hän vilkuili eteisen ruskeaksi tummuneita lattiapaneeleja, ja ajatteli, että hän oli myöhässä jostain.

”Toin sinulle kukkia”, Touko sanoi. ”Ja lahjan.”

”Minnuu vituttaa tuo siun joogahippeily”, Helga sanoi.

”Voisithan sinäkin yrittää etkä vain istua ja vanhentua.”

Helgan silmät olivat iskettyinä kakkuun. Kynttilät lepattivat edelleen. Aivan kuin päästäen jäähyväisten savumerkkejä.

”Lehdessäkin oli, kuinka nuoret värjäävät hiuksiaan harmaiksi”, Touko sanoi. ”Ei tämä niin kauheaa ole, jos pitää itsestään huolta.”

”Niin varmaan”, Helga sanoi. ”Ikään kuin ikääntyminen olisi uusi trendi, mikä menee ohi. Kaikki haluaisivat värjätä hiukset harmaiksi ja paskoa housuihinsa.”

”Et viitsisi kiroilla.”

”Se on loitsuamista. Se on väkevää voimaa, auttaa ihmisiä ymmärtämään. Sinua ymmärtämään, että olen tosissani. Ja että minnuu vituttaa.”

Helga kääntää katseensa Toukoon, ja elää hetkessä kaikki ne vuodet, jotka heillä on ollut.

”Mie haluan eron. Nyt.”

”Mitä? Miksi?”

”Muistaakseni siut. Aamusuukot ja riidat illalla vuoteessa. Myö ei koskaan harrastettu niitä. Vain tasaista jylinää. Ei ukkosta, ei auringonpaistetta. Mie haluan kokea niitä. Täytyy olla voimaa.”

Mikään ei voisi pysäyttää häntä nyt.

”Voimaa rakastaa. Voimaa ymmärtää ja lähteä.”

Helga laski kakkulapion pöydälle. Hän ei välittänyt vuosista, jotka odottivat pöydällä.

”Sie oot ihan hyvä mies. Mutta pirun tylsä.”

Hän hymyili itselleen, veti keuhkot täyteen ilmaa ja puhalsi seitsemänkymmentäseitsemän kynttilää.

Ylläpidon palaute

 
77 Kynttilää(Uusi versio) 2015-04-10 10:07:35 Alapo80
Arvosana 
 
N/A
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 10, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Repi!

Kirjoittaja.fi palvelun tarkoitus on kehittää kirjoittajia, ei niinkään se, että kirjoitetaan jotain, jonka jälkeen sitä parannetaan ja katsotaan, että joko nyt on täydellistä.
Tarkoitan tällä sitä, että kun saat palautetta, niin pohdi sitä ja luo taas uutta, jolloin palautteiden antajat saavat uutta luettavaa.

Sinulla selvästi on lahjoja kirjoittajana, ja tämänkin aihe ja teema ovat niin hyvin mietitty, että en usko Sinulla olevan ongelmia luoda kokonaan uuttakin tekstiä.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
77 Kynttilää(Uusi versio) 2015-04-14 17:40:02 TarraLeguaani
Arvosana 
 
4.0
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    April 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

En ole lukenut aiempaa versiota, luen mieluummin mahdollisimman pitkälle muokatun.

"Toukokin oli löytänyt pyöräilyshortseista telineen riippuville palleilleen." :D :D
Helgan asetuttua puikkoihin ensimmäisessä kappaleessan kirjoitat ensin kolmantena persoonanana ja sitten kesken kaiken minä-muodossa. Älä sekoita niitä. Jos laitat henkilön ajatuksia sekaan, merkitse ne erilailla tai tee esim näin: Sekään mies ei ikinä muista minua, Helga ajatteli.

"Mikään ei voisi pysäyttää häntä nyt." Kirjoitat molempien näkökulmasta tarinaa, joten tässä kohtaa en enää pysynyt kärryillä, että kumpaa tämä 'hän' tarkoittaa? Oletan, että Helgaa, mutta en voi olla varma.

Juoni oli hyvä. Se päättyi napakkaan pisteeseen. Pieni tarinasi sai paljon ajattelua aikaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
77 Kynttilää(Uusi versio) 2015-04-11 06:14:04 Jästipää
Arvosana 
 
4.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    April 11, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Nyt tämä toimii ihan eri tavalla kuin se ensimmäinen versio. Korjaukset, lisäykset ja muokkaus tekivät selvästi hyvää tälle tekstille. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten kohtalaisen pienillä jutuilla voi saada aikaa suuren muutoksen. Tämä on selvästi eheämpi ja tiiviimpi kokonaisuus. Kirjoituksellisesti en huomannut juuri mitään erityistä. Pidän myös kovasti siitä, että päätit kuitenkin jättää Helgan repliikit murteelle, vaikka alkuperäisen kommenteissa pohdit muuttavasi ne kirjakielelle. Murre tuo tähän syvyyttä ja personallisuutta lisää ja tekee Helgan hahmosta selvästi vahvemman, kuten tässä tarinassa minusta pitääkin. Tämä on hyvä novelli. Mielenkiinnolla odotan, josko saamme lukea lisää kynästäsi lähtöisin olevia juonenkäänteitä... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
77 Kynttilää(Uusi versio) 2015-04-09 20:21:25 Taruh
Arvosana 
 
4.0
Taruh Arvostellut: Taruh    April 09, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Nonnih, uudistukset tekivät novellille terää!

Juoni on sama ja lauseet pääpiirteittäin myös, mutta kuvailet nyt enemmän hahmoja sekä hahmojen taustoja ja luot enemmän tunnelmaa. Helgan puhetyyli on muuttunut luontevammaksi.

Ainoastaan kohta "Olimme pakottautuneet tähän maailmaan" särähtää (joka on muuten myös siinä aiemmassa versiossa ja josta Jästipää onkin kommentoinut), kun sitä ennen olevat lauseet ovat imperfektissä. Aikamuoto olisi hyvä pitää samana koko tekstin ajan.

Muuten hyvää fiksailua! Ei sitten muuta kun uutta novellia kehiin! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS