Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Jatkonovelli Huojuvan talon siimeksessä
QR-Code dieser Seite

Jatkonovelli Huojuvan talon siimeksessä Hot


Juonitiivistelmä


Elina jätetään juuri kolmekymppisten kynnyksellä. Häntä on petetty ja hänen sydämensä on särjetty. Hän haluaa pois kaupungin hektisestä menosta. Kauas pettävistä miehistä ja ystävistä. Häntä on nöyryytetty julkisesti eikä hän halua näyttäytyä hetkeen kaupungilla tutuille. Sattuman kautta hän huomaa ilmoituksen, jossa myydään edullisesti vanha talo, pohjoisesta. Hänellä on yhä perintörahastoa käyttämättä ja hän tekee ostopäätöksen näkemättä taloa.
Hän lähtee pohjoiseen, käyttäen kaikki pitämättömät lomapäivänsä. Elina aikoo olla kuukauden pois ja mikäli toimittajan etätyö onnistuu, hän ei enää palaa kaupunkiin ja vuokraa kaupunkiasuntonsa.
Huojuva talo on kuitenkin jotain muuta kuin hän osaa odottaa. Seikkailua ja jännitystä on luvassa, kun hän avaa talon erittäin siniseksi maalatun ulko-oven. Mistä ei ole mainittu myynti-ilmoituksessa.
Taloa esittelevä vanha herrasmies Martti on talon entinen omistaja. Martti kertoo, että taloon kuuluvassa vanhassa piilopirtissä on parannettu parinsadan vuoden ajan sydänsuruja. Elina kysyy, että miten sydänsurut on parannettu, sillä hän tarvitsee hoitoa. Vanha mies vain katsoo häntä ja katoaa kuin tuhka tuuleen. Elina pelästyy suunnattomasti ja yrittää päästä ulos talosta, mutta sininen ovi ei aukene. Silloin Huojuvaan taloon astelee kaksi lapin miestä, takaovesta. Veljekset. He olivat tulleet talolle, koska he luulivat siellä olevan ilkivallantekijöitä. He olivat kuulleet toki, että talo oli myynnissä, mutta luulivat, ettei kukaan ostaisi vanhaa rojua, kuten Aslak ylimielisesti kutsuu taloa.
Aslak, komea tummahiuksinen lapin poika, tai niin Aslak väittää olevansa. Varakas poromies. Mutta kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Sen Elina oppii. Lisäksi Aslakin veli Arttu on mielenkiintoinen. Ei järin komea, yksitotinen ja hyvin vähän puhuva. Mutta vahva kuin härkä ja luotettava mies, johon Elina tuntee vetoa, vaikka ympärillä pyörii Aslak, tuo etelänneitojen hurmaaja.

Mitä salaisuuksia Huojuva talo pitääkin sisällään, miksi sen nimi on Huojuva talo, mihin vanha herra Martti katosi, miten Elinan sydänsurujen käy... siitä kerrotaan omassa blogissani... käykää tutustumassa :)


http://novellinkera.blogspot.fi/

Ylläpidon palaute

 
Jatkonovelli Huojuvan talon siimeksessä 2016-06-12 00:18:38 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    June 12, 2016
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka kaiknlaistaTarinaa!

Tämä taitaa olla enemmänkin blogisi mainos. En ole yleensä näihin palautetta laittanut, mutta jotain keräsin.

Tämä lienee takakansi - tyylinen ratkaisu? Siihen tämä on aika pitkä, ja nuo sanoo jutut kannattaa jättää pois. Tiivistelmässä ei kerrota piilopirteistä, ei kerrota, että lapin äijät luulivat talossa olevan pahantekijöitä tai kuvailla liian tarkkaan mitä Elina tulee oppimaan.
Ainoastaan jotain pääkohtia. Elina on petetty nainen, joka ostaa talon pohjoisesta ja jättää vanhan elämän taakseen. Lisäksi vähän talon outoudesta, vähän jänkhään äijistä ja pieni cliffhanger siitä, miten kaikki saattaisikaan päättyä.

Pilkuista. Mieti tarkkaan milloin käytät pilkkua voimakeinona. Mielestäni tuossa "...edullisesti vanha talo, pohjoisesta." Se on tarpeeton, sillä lause toimii jouhevammin ilman.
Taas "...pois ja mikäli toimittajan työ onnistuu,..." Niin tuossa ennen ja - sanaa täytyy olla pilkku, sillä se erottaa sivulauseen virkkeen keskeltä.
Yllä olevaan liittyen tuo takaoven kautta astelu olisi mielestäni sujuvampi ihan siten, että Huojuvaan taloon astelee takaovesta kaksi lapin miestä. Selkeä, eikä turhaa kaunistelua.

Voin nyt suoraan sanoa, että tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta idealta, mutta aika ei anna myöden surffailla blogeissa.

Toivottavasti saat lukijoita sinne!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS