Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Ihan Yksin
QR-Code dieser Seite

Ihan Yksin Hot

Liisa käveli ulko-ovesta ulos ja tuli harmaan pilviseen puutarhaan. Hän alkoi kävellä nopeammilla askelilla kauemmas kotipihasta. Hänen kasvoillaan välkehtivät monet kyyneleet jotka valuivat vuolaasti hänen kasvoillaan. ”Kuinka joku voi olla noin tyhmä, että ihana samaan aikaan.” Olivat Liisan ajatukset hänen kävellessään pois tutulta naapurustolta.

Hänen saavuttuaan tienristeykseen, hän kääntyi hiekkatielle, joka johti suurelle peltoaukealle. Hiekkatie kulki koko suuren sumuisen pellon halki. Tässä vaiheessa Liisa alkoi juosta peltotietä kauemmas ja kauemmas, niin kauan kuin happea vain piisasi. Kylmä ilma jäähdytti, hänen vuolaasti valuvat kyyneleet kasvoille.

Vihdoin hän saapui pienen ladon kohdalle. Liisa hiljensi vauhtia ja käveli ladon taakse peltoheinien ja kukkien sekaan. Siellä hän viimein romahti ladonseinää vasten yrittäen saada henkeä ja rauhoittua, mutta kipu viilsi rinnan kohdalta ja häneen sattui entistä enemmän. ”Miksi, miksi? Mä tein sen kaiken hänelle ja silti ei mitään. Miksei se viitti edes vastata mulle?” Ajatukset virtasivat Liisan mieleen, eikä rauhoittumisesta tullut mitään. Mutta siltikään hän ei itkenyt ääneen. Hiljaisesti nyyhkien hän istui ladon takana. Kun yhtäkkiä hän nosti nyrkkinsä ilmaan ja alkoi hakata sitä ladon seinään ja multaiseen maahan, ja vihdoin hän kaatui kyljelleen maaten ja itkien hysteerisesti, mutta äänettömästi.

Hetken päästä Liisa nousi ylös seisomaan ja hänellä oli päättäväinen ilme. Hän nopeasti pyyhki kaikki kyyneleensä ja hymyili itselleen hyväksymisen merkiksi. Liisa käveli takaisin kotiin niin kuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan.

Liisan avatessa oven hänen äitinsä huudon saattoi kuulla. ”Liisa missä sä olit?” Liisa vain hymyili äitilleen valloittavaa hymyään ”Mä kävin pienellä kävelyllä. Tuli niin kuuma sisällä.” Äiti hymyilee iloisesti ja pyytää Liisaa tuomaan pyykkinsä pestäväksi. Liisa hymyilee ja nyökkää hieman päätään, sitten hän kävelee keittiöön. Siellä hän avaa veitsilaatikon ja valitsee kaikista terävimmän ja suurimman veitsen. Liisa kävelee sen kanssa huoneeseensa ja sulkee oven perässään. Liisa istuu sängylleen kun saa yhtäkkiä viestin kännykkäänsä.
”Sori, en ehtinyt vastata aiemmin on kaveri-ilta jutellaan huomenna lisää! :)”
Liisa katsoo kauan aikaa kännykkää oikeassa ja veistä vasemmassa kädessään.

Yhtäkkiä Liisa siirtää vasemman käden veitsen oikean ranteen päälle. Hetken Liisa on ihan hiljaa vain näin, kunnes vihdoin hän siirtää veitsen pois ranteen päältä ja heittää sen yöpöytänsä päälle. Hän katsoo varttitunti sitten tullutta viestiä ja kirjoittaa vastauksen.
”Joo ei se mitään. Mä ymmärrän :)”
Ja samalla hyvin yksinäinen ja satutettu kyynel vierii poskelle ja kuivuu siihen.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ihan Yksin 2016-08-13 12:01:44 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    August 13, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Yrität ehkä vähän liian lyhyesti saada elämän suurimpia tunteita välitettyä. Tarvitset siihen lisää sanoja.

Tässä ei sanota suoraan miksi tyttö on niin loukkaantunut, että on ajattelee itsensä tappamista tai vähintääkin huomion hakemista viiltelemällä itseään. Tulee sellainen olo, että paha mieli johtui siitä, että poikaystävä ei vastannut viestiin heti (tai tunnin kuluessa). Ja tästä tulee taas sellainen olo, että päähenkilö on emotionaalisesti kehittymätön 12-vuotias :/ Siksi näin aikuisena minun on vaikea suhtautua vakavasti tähän tekstiin. Olihan teini-iän tunnehuurut voimakkaita ja tuntui, että koko elämä on jatkuvasti pelissä, mutta jos hetkellinen mielipaha menee näin pitkälle, on tytössä jotain enemmänkin vialla. Jos pahan mielen aiheuttaja on jokin muu syy, vihjaisin siitä. Muuten lukija pitää syynä tätä, ettei "'poikkis' huomioinut mua heti".

Mutta juonesta itse kirjoittamiseen. Siellä on selvää talenttia pohjalla, olet lukenut kirjoja ja ottanut niistä oppia. Hyvä! Niin se kuuluukin tehdä. Seuraava askel on kirjoittaa, kirjoittaa ja kirjoittaa. Tosiaan preesens ja imperfekti menee sekaisin, mutta sen saa korjattua nopeasti ja helposti. Minä tarkistan aina tekstini niin, että luen sen useaan kertaan läpi ja joka kerralla minulla on 'aihe', jota metsästän, esim. 1. kirjoitusvirheet 2. onko aikamuoto aina sama 3. loogisuus 4. sujuvuus jne.

Käytät turhia täytesanoja aika paljon. Niiden karsimisen oppii vain kirjoittamalla paljon. Myös minä käytin täytesanoja paljon aloittaessani (ensimmäiset tekstini täällä). Eli en tarkoita kuvailevia sanoja, vaan sanoja, joita ilman teksti säilyy samanlaisena. Täytesanojen käyttö ei ole vaarallista, mutta kun kehityt, niitä kannatta alkaa tähyillä. Esim:
"Hiekkatie kulki koko suuren sumuisen pellon halki." -> Hiekkatie kulki suuren sumuisen pellon halki. Jos se menee 'halki', tarkoittaa se koko peltoa. Täten koko-sana on turha.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Ihan Yksin 2016-08-07 18:02:31 Lorenzia
Arvosana 
 
2.5
Lorenzia Arvostellut: Lorenzia    August 07, 2016
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Teksti oli yleisesti ottaen ihan sinällään sujuvaa. Muutamia pilkkuvirheitä ja kirjoittamisen teknisiä asioita kannattaa korjailla. Teksti oli ehkä hivenen lyhyt ja jää pintapuoliseksi. Liisan loukkaantumisen syy jää hieman etäiseksi, kun hän kokee selkeästi tulleensa kovin satutetuksi.

Kirjoittaessa kannattaa välttää fraasia "alkaa tehdä jotakin". Kuten kirjoitat muun muassa "Hän alkoi kävellä nopeammilla askelilla..." voisiko sanoa "Hän kiristi askeliaan päästäkseen nopeammin pois kotipihasta" tai "Hän asteli ripeämmin poispäin kotipihastaan" On varmasti parempiakin tapoja muotoilla asia, mutta ihan vaan esimerkkinä.

Myöskään henkilön ajatuksia ei ole tarpeen merkitä lainausmerkkeihin.

Aikamuodoissa kannattaa myäs olla tarkkana, tekstin lopussa lipsut välillä preesensiin, vaikka muu teksti on imperfektissä.

"Yhtäkkiä Liisa siirtää vasemman käden veitsen oikean ranteen päälle" Tuon lauseen ilmaisisin ihan näin "Yhtäkkiä Liisa siirsi veitsen oikean ranteen päälle". Liisalla on vain kaksi kättä, joten veitsen on pakko olla vasemmassa kädessä, jos se laitetaan oikean käden ranteen päälle.

Jatka kuitenkin kirjoittamista, pienellä hiomisella tulee varmasti todella hyvää tekstiä :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS