Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Ja yhtäkkiä on aamu
QR-Code dieser Seite

Ja yhtäkkiä on aamu Hot

Astetta syvällisempää...



Olen ranta, sateiden piiskaama, auringon paahtama. Luokseni on tultu nauttimaan auringosta, ihmiset ovat rakentaneet minuun omat kauniit hiekkalinnansa. Sateen sattuessa linnat sortuvat, ihmiset kaikkoavat, ja jään yksin. Yksin aaltojen pyyhittäväksi, puhdistettavaksi. Kaikki alkaa alusta. Lempeät laineet silittävät hellästi, ja pimeän tullen nousuvesi hukuttaa minut syleilyynsä.

Päivän kirkastuessa jään taas ihmisten itsekkään mukavuudenhalun alle. Vesi on kauempana, mutta tunnen ja tiedän sen läsnäolon, muistan nousuveden tuoman huolettomuuden. Se saa minut odottamaan seuraavaa yötä.

En tunne muita vesiä, en kuule toisten aaltojen liplatusta enkä tiedä toisten laineiden lämpöä, mutta voi, jos näkisin kuinka mereni nuolee toisia rantoja, kuinka aallot painuvat muihin poukamiin. Kunpa en tietäisi.

Ja taas nousuveden aikaan otan sinut avosylin vastaan, jokaisen pisaran, ja hukuttaudun, annan sinun ympäröidä minut. Ja yhtäkkiä on aamu.

Ylläpidon palaute

 
Ja yhtäkkiä on aamu 2017-03-06 20:53:32 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 06, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka tytöntyllerö!

Kirjoitat kauniisti ja sujuvasti! Miljöö on helppo kokea ja mieltää.

Aikamuotoihin liittyen. Jos olet ranta, niin miksi luoksesi on tultu nauttimaan? Eikö tulla enää? Eli olen ranta ja luokseni tullaan.

Tässä on kaipaus johonkin voimakkaasti läsnä. En kuitenkaan täysin saanut kiinni yhteydestä. Ranta on siis onnellinen, kun yöllä vesi on korkealla, mutta aamulla kun vesi pakenee, se on onneton. En täysin ymmärtänyt onnettomuuden syytä, sillä kuka päättää mihin rata päättyy? Eikö osa siitä ole koko ajan veden alla ja osa koko ajan kuivilla?

Kokonaisuutena kuitenkin pidin!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Ja yhtäkkiä on aamu 2017-04-05 17:20:06 Hanna
Arvosana 
 
4.0
Hanna Arvostellut: Hanna    April 05, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielestäni novellisi on upea! Se houkuttaa lukemaan aina uudelleen ja uudelleen. En osaa oikein muuta sanoa, kun ensimmäistä kertaa täällä kirjoittelen. Mutta ehdottoman kiehtovaa tekstiä!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS