Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Rekkamies Rahikaisen parta
QR-Code dieser Seite

Rekkamies Rahikaisen parta Hot

Rekkamies Rahikaisen parta Perkele, mikä aamu! Piti lähteä viideltä Venäjälle ostamaan tupakkaa ja bensaa. Tupakkaa naiselleni. En saa kahvia alas, vaan heitän sen viemäriin. Vessan peilistä katsoo ahdistuneet silmät ja naamassa rehottaa ruokkoamaton parta, jota olen alkanut inhota yhtä paljon kuin naistani. Miksi edes kasvatin sen. Perkele, tuon naisen pyynnöstä tietenkin. Koulussa en pystynyt keskittymään, en sorvaamiseen enkä teoriaan. Varsinkaan teoriaan. Leikkasi kiinni, kun vanha lukihäiriöni räjähti taas päälle, jos vain yritinkin kuunnella ja kirjoittaa muistiin yhtä aikaa. Eihän tästä tule lasta ei paskaa. Ahdistaa perkeleesti. En tiedä kertoako nukkuvalle naiselleni. En jaksa enää. Olin jättänyt taakseni vuodet tien päällä ja olin jättänyt taakseni juovan puolisoni, rakkaan exäni. Tämän piti olla uusi alku, kouluineen kaikkineen. Otan naisen antaman partahöylän ja alan kihnuttaa kaulalta ylöspäin. Varmuuteni häviää, enkä enää tiedä jatkaisinko leukaparran kohdalla, mutta kun ensimmäinen jälki on tehty, loppu menee leikiten. Siinä ei näperrelty kun peilistä jo katsoi kalpea, parraton mies, joka oli muhinut mielenpohjalla siitä asti kun aloin naisen pyynnöstä partaa kasvattamaan. Tukka menee samalla vaivalla – kalju ja parraton aivan kuten suhteen alussa, saatana. Ahdistus helpotti hieman ja hymyilin vinosti peilikuvalleni, hyristen hiljaa: - On tyyni nyt, ei tuule nyt, ja tuulikin on tyyntynyt. Maija kuului heräävän ja menevän parvekkeelle aamutakissaan. Menin olohuoneen poikki parvekkeelle muina miehinä hänen viereensä kaiteeseen nojaamaan. Eikös sinun pitänyt lähteä ulkomaille? Eipä sitten huvittanut. No parempi niin, saamme olla koko aamun kahdestaan ennen kuin pojat tulevat. Hän hymyili ja katsahti minuun hätkähtäen. Maijan kasvot kävivät kalvakoiksi ja hymy tippui huulilta. Ohhoh, en ollut tunnistaa. Mitä sinä olet mennyt tekemään? Ajoin parran, totesin hymyillen kierointa hymyäni. Naiseni vetäisi savut tupakastaan ja katseli parvekkeelta ulos sisäpihalle, jossa lapset juoksentelivat leikeissään ja syksy alkoi värittää maisemaa. Minä kun luulin, että sinä pidit siitä että minä pidin siitä. Niin minäkin luulin, aluksi. Nyt tiedän mitä haluan. Maija hätkähti ja nosteli jalkojaan viileästä betonista. Nyt olisi tilaisuus sanoa mitä halusi ja varsinkin mitä ei halunnut. Sydän takoi ja käsiä hiotti, ettei tupakka meinannut pysyä käsissä, mutta nyt sen oli tultava. Sen mitä hän oli jo jonkin aikaa halunnut sanoa. - Nainen, se on loppu nyt.

Ylläpidon palaute

 
Rekkamies Rahikaisen parta 2013-08-18 21:59:15 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 18, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei caphir!

Melko elävän tarinan olet kirjoittanut! :D Ahdistus ja paine ovat mainioita teemoja tällaiseen tekstiin, ja aiheena eroaminen on loistava juuri tuohon teemaan! Hyvä!

Kirjoitat: "Olin jättänyt taakseni vuodet tien päällä ja olin jättänyt taakseni juovan puolisoni, rakkaan exäni.".
Ajatukseni: "Olin jättänyt taakseni vuodet tien päällä, ja juovan puolisoni, rakkaan exäni.".
Eli poistin pienen toiston virkkeestä, sekä lisäsin pilkun. Ei tarvitse olla samaa mieltä kuin minä. Koen kuitenkin että kaikki turha lauseissa ja virkkeissä on turhaa :D Jos sama asia on sama pitkänä ja lyhyenä, tulisi mielestäni olla todella raskauttavat perusteet kirjoittaa pitkän kaavan kautta.

Kirjoitat: "Siinä ei näperrelty kun peilistä jo katsoi kalpea, parraton mies,...".
Tuosta mielestäni puuttuu jotain. "kauaa" - sana tai vastaava.

Toit todella hienosti esiin pari seikkaa parisuhteesta ja eroamisesta. Nainen ottaa kantaa siihen, että on kokenut mukavana sen, että mies on pitänyt partaa, koska hän pitää siitä, sekä lapset.
Todella maanläheisiä aiheita, ja tekijöitä eroissa, sekä ihmisluonteessa. En nyt tarkoita että naiset ovat kaikki tuollaisia, kuitenkin yleistys ja tietynlainen kliseinen kirjoitustapa oli hyvä! :D

Mahtavaa!

Kiitos hyvin rakennetusta novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Rekkamies Rahikaisen parta 2013-05-06 09:14:25 Naispaholainen
Arvosana 
 
4.0
Naispaholainen Arvostellut: Naispaholainen    May 06, 2013
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Suomalaisen ankea tarina, jonka ahdistus mataa lukijaan. Kuinkahan monessa todellismaailman ihmissuhteessa toinen osapuoli luulee, että toinen osapuoli luulee...? Tässä tarinassa mies sentään pystyi sanomaan kumppanilleen haluavansa lopettaa suhteen eikä vain salaa häipynyt tavaroineen. Haluaisin tietää, miten tarina jatkuu - ehkä toisessa novellissa.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS