Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Romantiikka Miten sen sanoisin
QR-Code dieser Seite

Miten sen sanoisin Hot

Olimme olleet tyttöjen kanssa illalla siwan takana, kun luoksemme oli tullut poika porukka. Pojat olivat meitä vanhempia ja heillä oli mukanaan alkoholia. Alaikäisiä hekin tosin olivat, mutta en olisi uskonut viime yön menevän sellaiseksi.
Pojat lähestyivät meitä hiljalleen, pian pojat uskaltautuivat kumminkin lähemmäs. ''Moro tytsit! kelpaisko juoma?'' mukavasti humalassa oleva poika kysyi. Me tytöt vilkaisimme toisiian. Sitten ystäväni sanoi: ''Noista kahesta en tiiä, mutta mulle kelpaa.'' Minä ja toinen ystäväni Janita katsahdimme toisiimme pelokkaasti. Mitä ihmettä Emma puhui, koulussa hän oli hyvä ja sääntöjä noudattava oppilas. Hän käyttäytyi muutenkin hyvin, mitä tämä nyt tarkoitti.
''Hei Emma, ootko sä ihan varma?'' kysyin häneltää hiljaa. ''Joo tosi varma Jannaseni!'' hän sanoi hymyissä suin. Minä ja Janita katsahdimme taas toisiimme. ''No hyvä. Tulkaas nyt tytsyt!'' hummalainen poikas sanoi hymyillen, ja lähti kävelemään kömpelösti metsään päin. ''Tulkaa!'' Emma naurahti ja lähti seuraamaan poikia. ''Emma!'' Janita huudahti hiljaa Emmalta, katsahtaen edellä meneviin poikiin. ''Juu tulkaa,'' Emma jatkoi nauraen. Taas Janna ja Emma vaihtoivat katseen. He lähtivät seuraamaan poikia ja Emmaa. Metsässä oli nuotio, ja sen ympärillä oli joukko nuoria. Osalla nuorista oli alkoholia ja muita nautinto aineita, toisilla ei taas näkynyt. Emma meni poikien kanssa nuotion ympärille, mutta Janna ja Janita jäivät kauemmas. ''Tää ei oo kyl kovin hyvä ajatus'', Janita kuiskasi Jannalle. ''Sä oot kyllä oikeessa!'' Janna kuiskasi takaisin. Tytöt olivat lähellä toisiaan ja katsoivat muiden nuorten ilon pitoa.
Pian näimme kuinka luoksemme asteli kaksi poikaa. Näin katsottuna he näyttivät olevan selvin päin. ''Mitä mieltä ootte?'' möreä ääninen poika kysyi. ''Kauheeta!'' Janna tuhahti, miettimättä mitä sanoi. Sitten hän säpsähti, olisiko niin kannattanut sanoa? ''Taidat kyllä olla oikeassa'' toinen pojista sanoi. Janna kiinnitti nyt huomionsa toiseen poikaan. Hän oli pitkä ja komea. Janna tunsi kuinka puna nousi poskillen, hän sai vain nyökkäyksen aikaan. Janna käänsi katseensa Janitaan, joka oli iskenyt silmänsä möreä ääniseen poikaan.
''Tää on kyllä aika kamala paikka. Lähettekö vaikka siwan pihalle? Me ainakin häivytään täältä.'' möreä ääninen poika ehdotti. Janna ja Janita vaihtoivat taas kerran katseet ja nyökkäsivät sitten.
He seurasivat poikia takaisin siwan taakse. Se oli paljon parempi vaihto ehto kun jäädä metsään.
Möreä ääninen poika keroi nimekseen Tomi, ja taas komea poika kertoi nimekseen Lauri. He tutustuivat keskenään ja he tuntuivat pitävän toisistaan.
Kun he olivat matkalla, he kuulivat Emman äänen: ''Mitä te teette? Idiootit tulkaa takas!'' Emma huusi ja juoksi heidät kiinni. SItten hän tarttui Jannaa hiuksista ja alkoi repimään Jannan hiuksia. Janna kiljaisi kivusta ja säikähdyksestä.
Lauri otti ja tönäisi Emman sivuun. Sitten hän otti Jannasta kiinni hellästi ja veti lähelleen. Tomi teki Janitalle samoin. ''Sä et kiusaa näitä yhtään enempää!'' Tomi kirosi Emmalle. Lauri nyökytteli päätään ja sitten lähdettiin taas jatkamaan matkaa.
Loppu yön he viettivät aikaa nelistään. Janita lähti Tomin kanssa noin kahdelta yöllä viettämään loppu yön kahdestaan. He olivat rakastuneet. Yhdessä ainoassa yössä, he olivat rakastuneet toisiinsa palavasti.
Janna ja Lauri istuivat penkillä kun Lauri kysyi: ''Olisko nyt meidän vuoro?'' Janna ei kerennyt tekemään mitään, kun lauri ottii ja painoi kätensä Jannan niskalle. Nopeasti mutta hellästi hän veti Jannan öähelleen ja suuteli tätä.
Kaksi päivää kaiken tapahtuneen jälkeen, Janna ja Janita kävelivät iloisina tyttöinä koululle. He astuivat luokkaan. ''Oletko sä nähny Emmaa?'' tytöt kysyivät Emman poikaystävältä Juholta. ''En..me erottiin...en tiiä siitä mitään...kuulin jotain että se olis kadonnu mettää..'' Juho sanoi vaivautuneena. ''Erositte!'' Janita huudahti. Pian tyttöjen suupielet nousivat kumminkin hymyyn.
Emma ei tullut kouluun koko päivänä, eikä seuraavanakaan. ''Mitä hän Emmalle on tapahtunut? Janita kysyy eräänä päivänä. ''Kuule, miten sen sanoisin...mä en halua tietää..Mutta nyt mennään tapaaaan Tomia ja Lauria!'' Janna sanoi hymyillen. ''Joo!'' Janita hihkaisi.


//Anteeks mitä? Joo luit oikein. Musta ei kyllä oo mikään häppönen. Enemmän semmonen roska! :D

Ylläpidon palaute

 
Miten sen sanoisin 2014-09-26 06:13:04 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    September 26, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moi Vispaaja!

Kenties hieman lisää dramatiikkaa saisi olla, mutta täytyy sanoa että kirjoitat sujuvasti, ja kirjoitustasi on helppo lukea. Tarinan eteni selkeästi, ja mielestäni pidit paketin hyvin kasassa loppuun saakka.

Tuohon alkuun seuraavaa: Mieti kannattaako käyttää pluskvamperfektiä, eli oli ollut, vai imperfektiä.
Ajatukseni: "Olimme tyttöjen kanssa illalla Siwan takana, kun luoksemme tuli poikaporukka.".
Korjasin myös Siwan ja poikaporukan :D Eli imperfekti on mielestäni helpoin aikamuoto pitää koko novellin ajan helposti yhtenevänä.

Sisältöön olisin ehkä kaivannut hieman enemmän jotain, mutta en osaa sanoa että mitä. Kenties tämän tyylisissä novelleissa voisi hieman avata henkilöiden suhteita vanhempiin, eli ovat "kilttejä vai tuhmia", tuoda jotain pohdintaa vaikka siitä, mitä koulussa oli puhuttu alkoholista, raiskauksista ja sitä kautta tuntemattomien mukaan lähtemisestä.

Yhtä kaikki, tuot mielestäni tosi hyvin esille miljöön ja tunnelman, sekä tuon ikäisten tyttöjen ajatuksia ja maailmaa. Dialogi oli uskottavaa!

Kiitos novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 1 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.5  (1)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Miten sen sanoisin 2014-09-01 14:21:54 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 01, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Luin rakkaustarinasi :) Tai tässähän oli oikeastaan kaksi rakkaustarinaa. Ovatko Janna ja Janita sisarukset? He voisivat olla, nimet ovat niin samanlaiset.

Kiinnitä huomiota oikeinkirjoitukseen, erityisesti yhdyssanoihin. Se saattaa tuntua turhalta, kunhan saa asiansa sanottua, mutta lukija jää niihin kiinni ja se vähentää tekstisi sujuvuutta ja ymmärrettävyyttä.

Monet juonenkäänteet etenevät hieman sekavasti ja niille ei jää mitään merkitystä. Mennään sinne ja mennään tänne, mutta miksi? Kun möreä-ääninen poika esittäytyy tytöillä kysymällä "Mitä mieltä ootte?"; mitä tässä tarkoitetaan? Mistä kysytään mielipidettä? Tämä jää valitettavasti täysin hämärän peittoon. Sinulla on varmasti idea siitä,jonka olet mielessäsi nähnyt selvästi ja ymmärrät sen asiayhteydestä, mutta me muut emme, joten selkiytä vähän.

Loppu on pelottava. Emmallehan on selvästi käynyt jotain kamalaa! Ja aivan varmasti siellä metsässä. Vaikka hän ei ollut mukava henkilö yhtenä iltana, tulisi asiasta olla huolissaan. Loppu herätti mielenkiinnon, mutta jätit sen kesken.

Kirjoita ahkerasti lisää, tuleva aikuisuus ja sinnikäs harjoittelu saavat tarinasi varmasti kukoistamaan :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS