Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Mielipiteet Arvostelua ja arviointia
QR-Code dieser Seite

Arvostelua ja arviointia Hot

Palautteen antaminen on kokolailla vaikea laji. Ei ole aivan yksiselitteistä arvioida toisten tekemisiä.

Arvosteluun pystyy varmasti meistä jokainen, mutta arviointi on asia erikseen. Arviointi vaatii ainakin jonkinmoista asiaan paneutumista. Se vaatii päänvaivaa ja pohdiskelua. Rohkeuttakin se vaatii tarttua toimeen ja sanoa sanottavansa.
Kun tykkää kirjoituksesta, novellista tai mitä näitä nyt onkaan, on palautteen antaminen helpompaa kuin jos teksti ei miellytä. Aihepiiri, tyyli, kerronta, kaikki vaikuttavat siihen millainen on kokemus luetusta. Kun kaikki natsaa kohdalleen on helppo antaa positiivinen palaute, mutta jos ei, niin jopahan tuli haastetta hommaan.

Huolella, hyvin kirjoitettu teksti, mutta aihepiiri on sellainen, ettei se kiinnosta. Kiinnostava otsikko, mutta teksti petti odotukset. Mielenkiintoinen aihe, mutta kerronta on niin laahaavaa ja itseään toistavaa, ettei jaksa loppuun asti lukea. Kirjoittajan tyyli ei miellytä vaikka aihepiiri kiinnostaisi. Siinä muutama esimerkki joista pitäisi osata antaa arvio sortumatta arvostelun syntiin.

Haasteista huolimatta rohkaisisin lukijoita ja kirjoittajia antamaan palautetta, koska kaikki kirjoittajat sitä varmasti toivovat. Tekstin luettuaan ensituntuma on tärkein. Jäikö hyvä vaiko huono maku? Sano se muutamalla sanalla tai kirjoita pitempi arviointi. Pääasia, että tartut toimeen!
Palaute on kirjoittajille erittäin tärkeä eteenpäin vievä voima. Sen avulla kirjoittajan on mahdollista kehittyä ja kokeilla uutta. Palautetta saavan kirjoittajan kynä ei tylsy, ja tarinoita riittää luettavaksi.

Minne on kadonnut ylläpidon palaute?

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Arvostelua ja arviointia 2016-03-02 16:54:47 E.
Arvosana 
 
5.0
Arvostellut: E.    March 02, 2016

Palauteesta kannattaa keskustella, koska sen vastaanottaminen ja kirjoittaminen ovat yhtä tärkeitä kuin muutkin omaan kirjoittamiseen liittyvät asiat. Ilman palautetta kirjoittajana ei voi kehittyä ja mielestäni jokainen palaute - vaikka se olisi epäasiallinen tai pelkkä tähti - opettaa kirjoittajaa suhtautumaan tekstiinsä objektiivisemmin.

Itse jätän lähes kaikista lukemistani teksteistä palautteen. Välillä palautteet ovat hutaistuja ja harkitsemattomia ja silloin toivon, että joku toinen kirjoittaa perusteellisemman arvion täydennykseksi. Monet tekstit jäävät vain yhden arvion varaan, se on kirjoittajan kannalta harmi.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Arvostelua ja arviointia 2016-03-02 08:03:18 Arska
Arvosana 
 
3.5
Arska Arvostellut: Arska    March 02, 2016
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mietin tuossa, vaatiiko palautteen antaminen joidenkin tiettyjen kriteerien hallitsemista. Voiko toisen kirjoittamaa kertomusta arvioida ja arvostella puhtaan "mutu" tuntuman perusteella, vai onko todella osattava asettaa arviointi ja arvostelu johonkin tiukasti säädettyyn kaavaan.

Sen olen kyllä havainnut, että palautteen antaminen on vaikeaa. Sen näkee eri kirjoitusten saamasta palautteen määrästä. Mitä sanoisin siitä, ettei itseltänikään oikein palaute aina lähde silloin, kun siihen aihetta olisi. Yhtenä tekijänä tietysti voi olla se, ettei into riitä kirjoittaa palautetta , jollei itse sellaista saa juuri joltakin tietyltä kirjoittajalta. Täällä on erinomaisia novelleja kirjoittavia, joilta itseltään ei lähde ollenkaan palautetta.
Fooumille tulee paljon tekstejä, eikä itselläni riitä aika niiden kaikkien lukemiseen, mutta pyrin valitsemaan ainakin ne kirjoittajat, jotka ovat kommentoineet omia tekstejäni, ja ne kirjoittajat, joiden tekstien tasoon olen mieltynyt.

Yhtenä "hyvänä syynä" jättää palaute antamatta on aina se, ettei ole siihen aikaa. Aikahan on suhteellinen käsite. Monestihan aika käy vähiin, mutta onko se koskaan loppunut? Joskus jotain jää, koska ei ehdi ajoissa, mutta vaikka sanotaan, että: aika loppui kesken, niin kyllä sitä hyvästä kellosta aina löytyy lisää.

Kirjoitellaan, ja annetaan palautetta, mikäli aihetta on. Ainakin entiseen malliin.

----Arska--------

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Arvostelua ja arviointia 2016-02-24 09:42:31 Yaman
Arvosana 
 
2.0
Yaman Arvostellut: Yaman    February 24, 2016
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Et sinä Antero mikään mahdottoman aktiivinen palautteen antaja itsekkään ole ollut. Vuodessa yhdeksän julkaistua tekstiä, mutta(tätä kirjoittaessa) vain kolme lyhyttä palautetta.
http://www.kirjoittaja.fi/component/jreviews/my-reviews?user=845
Jos kaikilla tänne kirjoittavilla tuo, omien tekstien ja palautteen suhde olisi toisin päin, tämä olisi luultavasti jo paljon toimivampi sivusto.
Ylläpidon palaute lienee kadonnut siviilikiireiden ja tänne julkaistujen tekstien määrän kasvun myötä. Ihan ymmärrettävää. Annettuja palautteita 1000+! Se on melkoinen työmäärä ja uhraus omassa ajankäytössä. Tällä sivustolla ei ole kovin montaa, jotka pääsisivät luvuissa lähellekkään samaa. Enkä nyt sano tässä yhteydessä mitään palautteiden laadusta. Kukin omalla tavallaan ja kykyjensä mukaan.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS