Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Täällä
QR-Code dieser Seite

Täällä Hot

Elämäni on ollut tapahtumaton. Tähän saakka ei juuri mitään jännittävää ole ilmennyt. Tuo pihlaja sijaitsi eri kaupungissa aiemmin, siinä kaikki. Käännyn edelleen kadunkulmista vasemmalle tai oikealle, tai kävelen suoraan, kuten olen aina tehnyt. Nimet, ylämäet, tuulensuunta, kaikki samaa. Joskus on meri, joka on vaihtelua, paitsi toistuessaan liian usein. Se on toistunut liian usein. Uuden etsintäni on loppunut.

Voisin muuttaa Tampereelle. Siellä olisi muutama tuttu ja puita ja kadunkulmia, jotka uskottelisivat olevansa uusia jonkin aikaa. Jos olisivat hyviä siinä. Useimmat puut ja kadunkulmat eivät ole, kestävät korkeintaan kuukauden. Vaasassa oli kadunkulma, joka muuttui vanhaksi tutuksi kahdessa päivässä.

Tässä kaupungissa minulla on jopa syy olla. Itsetehty syy, mutta kuitenkin. Teen mitä käsketään, huoneen vuokraa vastaan. Huono syy, tiedän, mutta parempia minulla ei ole. Ei, vaikka olen niitä etsinyt, jopa.

Kaikkien näiden laskeuduttujen, nuorena hypittyjen askelten jälkeen suuttumisen naamanrypistys tuntuu muistolta, mutta hyvältä sellaiselta. Nykyään olisi kovin vaikea kuvitella sellaista tekevänsä. Valittamisen aiheita ei kaiken samankaltaisuuden lisäksi enää juuri ole.

Paikallisessa lehdessä luki, että pallokentällä on tapahtuma. Jos tällä paikkakunnalla olisi niitä useammin, voisin jäädä. On miellyttävää ajatella asuvansa kaupungissa, jossa on tapahtumia. Ne saavat ihmiset iloisiksi ja virkistävät elinkeinoelämää. En tietenkään koskaan käy niissä, mutta ne ovat ajatuksena kannatettavia.

Joskus toivon polttavani tupakkaa. Tupakoivat ihmiset näyttävät aina jotenkin puuhakkailta vaikka vain seisoisivat kadunkulmassa. Niin kuin tietysti usein tekevätkin. Eli ei ehkä sittenkään. Lisäksi on terveyshaitta.

Minusta tuntuu, ettei mene kymmentäkään vuotta, kun löydän paikkani. Tuntuu siltä, vaikka varmaksi en tietenkään osaa sanoa. Voisin kokeilla maaseutua.

Ylläpidon palaute

 
Täällä 2015-02-11 08:41:56 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    February 11, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Unto Laaja!

Onpas jotenkin todella latistava ja ahdista tunnelma! Hyvin kirjoitettu! :D

Jännittäviä mielikuvia. "Teen mitä käsketään, huoneen vuokraa vastaan.". Tämä erityisesti saa pohtimaan, tekeekö henkilö vuokranantajan käskyjen mukaan, eli maksaako luonnossa, haravoiko pihaa jne, vai tekeekö töissä mitä käsketään, saa rahaa ja maksaa sitten. Ja erityisesti tuo sana huone luo ristiriitaa. Hyvää työtä!

Hieman päämäärättömältä vaikuttaa. Varsinaista juonta ei ole, vaan enemmänkin tulee mielikuva ajatusvirrasta ja jonkin tunteen, kenties vain hetkellisen, kuvailusta. Tuo ajatusralli voisi tapahtua ihmismielessä aivan hetkessä, silloin, kun näkee tutun kadunkulman ja ahdistus iskee.

Varasit loppuun hieman uskoa tulevaan. En tiedä onko se hyvä, mutta jotenkin se jää pinnalliseksi ja irralliseksi. Ihan kuin et olisi keksinyt muuta tapaa lopettaa. Eli koetan sanoa, että kun koko tekstin alku on synkkää ja masentavaa, ja viimeisellä rivillä löytyy usko, joka on kuitenkin hatara, ja johon jotenkin oudosti kytket maaseudun, kuin pelastavana voimana. Tuntui omituiselta :D

Yhtä kaikki. Osaat kirjoittaa, ja olisi mukava nähdä Sinulta muunkinlaista kirjoitusta, kuin pelkkää ajatusvirtaa!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
2.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Täällä 2015-02-09 15:36:26 TarraLeguaani
Arvosana 
 
2.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 09, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

- "Käännyn edelleen kadunkulmista vasemmalle tai oikealle, tai kävelen suoraan, kuten olen aina tehnyt. Nimet, ylämäet, tuulensuunta, kaikki samaa. Joskus on meri, joka on vaihtelua, paitsi toistuessaan liian usein. Se on toistunut liian usein." Tämä pätkä on outo. Sille on vaikea saada merkitystä. Kaikki on turhia sanoja. Et saa niillä mitään aikaan.
- "...jotka uskottelisivat olevansa uusia jonkin aikaa." Hyvä!
- "Ei, vaikka olen niitä etsinyt, jopa." Runomainen. Ei ehkä sovi tähän tekstiin, vähän rajoilla.
- Tuota pihlajaa minäkin odotin koko ajan selitettäväksi.

Minusta tämä sopisi enemmän runoksi. En saa tästä novellia, varsinkaan käyttämiesi sanojen ja sanajärjestyksen vuoksi. Jos ne muuttaisi, tästä tulisi novelli.

Jästipään tavoin minäkin ajattelen, että tämä on päämäärätön ajatelma.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Täällä 2015-02-08 10:23:22 Jästipää
Arvosana 
 
2.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 08, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kuvaus elämäntilanteesta, joka lopussa jättää pienen toivonvireen. Tässä oli paikoin hyvää kuvailua ja sanojen käyttöä, mutta oikeinkirjoitus- ja kielioppivirheitä löytyi jonkin verran, joten oikoluku olisi vielä paikallaan. Tekstin alussa on yksi lause mitä en ihan ymmärtänyt "Tuo pihlaja sijaitsi eri kaupungissa aiemmin, siinä kaikki." Tarinan kolmas lause viittaa tiettyyn pihlajaan, mutta sitä ei mainita tekstissä aiemmin eikä myöhemminkään. Kuitenkin lauseen rakenne viittaa siihen kuin pihlajalla olisi jokin erityinen merkitys tarinalle tai tarinan henkilölle, joka kertoo tarinaa. Tämä jää kuitenkin mysteeriksi. Teksti on myös ehkä hieman päämäärätön. Kuvaillaan, että ollaan oltu aiemmin Vaasassa, voisi ehkä muuttaa Tampereelle, ja nyt ollaan jossain muualla, mutta että ei ole oikein hyvä olla missään. Henkilö ei tiedä mitä hänen tulisi tehdä, mutta tätä ei selitetä sen syvällisemmin. Tässä ikään kuin vain todetaan, että asiat ovat näin, niitä sen tarkemmin perustelematta. Kaipaisin tästä syystä enemmän taustoitusta tai henkilön pohdiskelua siitä, miksi näin on kuten on. Olen muuten itse asunut joskus sekä Tampereella että Vaasassa, mikä toi hauskan mielleyhtymän itselleni lukiessa tätä tekstiä... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS