Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Sadan kilon kolibri
QR-Code dieser Seite

Sadan kilon kolibri Hot

Miksi lomalla pitää tehdä jotain mitä ei aina haluaisi niin tehdä? Herätä esim ennen kuin kukkokaan kiekaisee..
Näin kävi lomani toiselle aamulle..emännyys oli hereillä jo hyvissä ajoin. Onneksi olikin koska mies kertoi tilanneensa jonkun "myyntitykin" kotona käymään jo aamutuimaan eli klo 10.
Kiroa päräytin tuttuun tapaani...eikö jumalauta edes lomalla saa olla oma itsensä?! Mitä on olla oma itsensä?
Tukka takussa ja sekaisin, yöpaita päällä tai ei sitä ollenkaan, peti petaamatta...löhötä soffalla eli olla vain!
Ei auttanut muu kuin alkaa siivoamaan ja emäntä siivosikin tämän 160 neliötä hikiotsassa seuraavana olisikin suihku! " Ei se myyntimies siis tähän osoitteeseen tule vaan tulee meidän myymälään!" EI OO TODELLISTA..tein siis turhaa työtä. Tuvassa kun ei ole paljoa vaihdettu kuulumisia niin ei tuotakaan saatu sanottua aikaisemmin että elä emäntä turhaan rehki.
No eihän tuossa mitään nyt on kotikin sit siivottu, suurimmat villakoiratkin imuroitu imurin syövereihin.
Nyt kahvia kitusiin ja hetki notkumista tv:n ääressä ja naattien olostaan.
Ei hitto nyt ei pilata koko päivää lorvailuun joten suihkuun ja uusia seikkailuja kohti!
Ei tiennyt emäntä ei myyntimies raasukaan miten ehkä molempien elämä tulee mullistumaan seuraavan 15 minuutin aikana!
Noinko miehenköriläs koskaan suostuu enään Willa Jussilan porttia avaamaan vai kiertääkö kilometrien päästä tai tuleeko kenties komeasta myyntitykistä tuttukin vieras tuvan perukoille?
Emäntä nautti suihkun lämmöstä ajatukset siinti jonnekkin muualle ja toivoi päivän tuovan jo sitä mitä on kauan haaveillut tai kuvitellut tapahtuvaksi. Ei ei tiennyt mikä odottaa suihkuoven takana ei emäntä eikä myyntimies.
Maallahan ei tarvitse verhoja pitää kiinni ja perhana ketä kiinnostaa edes kenenkään kotiin kurkkia? Jos siihen on aihetta niin katsokoon nyt sitten...ehkä, mutta ei tällä tavalla sentään.
Emäntä tuli kaikessa suloisuudessaan suihkusta vain pyyhe hiusten suojana ettei koko asunto ole suihkuvedellä valeltuna sen jälkeen. Käveli näyttävästi kaikkien kodin ikkunoden ohitse mutta ei osannut kohdistaa katsettaan pihamaalle. Ulko-ovessa komeili miehen kasvot..punaiset kasvot! "ET KATSOT TÄNNE PÄIN!!" Muuta en osannut huutaa...
Voi sitä miehen kuvatusta olisittepa nähneet ilmeen..hän näki varmaan pahimman painajaisensa tai jotain oli ilme niin selvästi shokkitilassa kuin olla voi. Pelkäsi jo emännyys että joutuuko tässä vielä elvytystilanteeseenkin vaikka lomalla ollaankin, mut mielelläänhän tuon näköistä...elvyttelisikin.
Huh onneksi juuri tuli EA kortitkin uusittua eli uudet puhallustekniikat ja kikat on takataskussa mutta hitto kun ei oo niitä taskuja!
Emäntä ilkosenalasti ja myyntimies toki vaatteetpäällä (se siitä puuttuis et hänkii olis alasti ollu) nenä kiinni oven paksussa lasissa...näkyy sinne sisälle...NÄKYY JA HYVINKIN!
Sain puettua päälleni mutta oliko nolo? Olin ja tunsin hetken itseni kuin sadan kilon kolibriksi....yhtä kaunis mutta reilusti painavampana....

Emäntä meni ja liittyi painonpudotusryhmään!
Ei hitto se ei oo niin minun juttu mutta notkutaan nyt virran mukana seuraavat 5 kuukautta ja katsotaan tapahtuuko mitään paino rintamalla.
Nyt joutuu jopa hiukan miettimään mitä suuhunsa laittaa ja kuinka paljon. Vaikeinta on se että pitää syödä. No tokikin emäntäkin syö mutta se että kerran päivässä ei sentään riitä.
Nyt jää kaikki herkut pois...ei syödä kakkuja ei muutakaan imelää saati suolaiset herkut. Perunatkin on mietittävä tarkasti missä muodossa ne mahaansa tunkee...ei salli laihdutuskuuri esim pariisinperunoiden kaltaista herkkua ei.
Tiedän erään joka rakasti aikoinaan pariisinperunoita. Lähti silloisen vaimokokeelaansa kera hienoon ravintolaankin syömään..emännästä kuulemma he eivät kuuluneet jotenkin siihen joukkoon mutta jäi miehenkörilään iloksi syömään...ainakin niitä parisiisinperunoita!
Tuli tarjoilija joka kysyi millä peruna vaihtoehdolla kyseisen pihvin haluaisi..pariisinperunoita niitä sellaisia pieniä 18 kpl. Tiesi miehenkuvatus jopa kappalemääränkin sanoa että näin monta tahtoo ja näin monta mahtuu mahaan.
Emännyys yritti toputtaa että mikä ihmeen luku se 18 oikein on? Ääh et sinä tiedä kyllä noi tarjoilijat tietää mitä ne on...meni hetki ja toinenkin...tuli pari kärryllistä perunoita tilaajalleen itseasiassa 18 kpl uuniperunaa. Oli miehellä siinä syömistä..liekö hänkin on liittynyt painonpudottajiin meinaan tuon satsin jälkeen joko tarvitsee suolihuuhtelun tai kourallisen närästyslääkettä.
Olen myös kuullut että kyseistä miestä kanssa on "haukuttu" sadan kilon kolibriksi liekö se liittyy tuohon perunamäärän syömiseen tai muuten vaan ympärillä olevan elintason näkymisen...mutta ilmeisesti meillä molemmilla on ollut joskus sama fiilis...

Ylläpidon palaute

 
Sadan kilon kolibri 2015-05-14 10:43:59 Alapo80
Arvosana 
 
2.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 14, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Sari68!

Monesti kuuluu, kuinka lomalla pitää tehdä jotain :) Ei tarvitse...ainakaan minun!

Vältä noita lainausmerkkejä, caps lockia, kolmois- ja kaksoispisteitä sekä sulkeita.

Ja ne pilkut... :)
Tuossa etusivulla on linkki kirjoittajan blogiin, jossa kerrotaan pilkuista. Sieltä saa ensiapua.

Kaunokirjallisuudessa on hyvä kirjoittaa numerot, eli 15 on viisitoista. Poikkeus on esimerkiksi moottorityypit, eli vaikka V8 on hyvä kirjoittaa vain V8.

Olen miettinyt pitkään mikä tavassasi kirjoittaa luo todella oudon tunnelman, mutta nyt keksin. Se on se, että kertoja kirjoittaa itsestään kolmannessa persoonassa. Vaikka nämä eivät kertoisikaan Sinusta itsestäsi, niin tyyliin sopisi paremmin minä - muotoinen kerronta. Ainakin minun mielestäni.
Esimerkiksi tuo "Emäntä meni ja liittyi painonpudoturyhmään...".
Seuraavalla rivillä puhut minä - muodossa. Tässä on iso ristiriita.

Odotin, että tuo lomajuttu olisi liittynyt tiiviimmin tarinaan, mutta se jäikin taustalle. Tässä kirjoituksessä, kuten edellisessäkin, oli päämäärä vähän kateissa. Tuo myyntimies juttu vielä jotenkin kuului asiaan, mutta tuo painohomma ja tarjoilijan mukaan vetäminen jäi vähän peittoon.

Kuten viimeksikin sanoin, niin mieti mitä haluat lukijalle sanoa.

Eläväinen, itsekriittinen ja humoristinen pätkä!

Kiitos

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
1.8  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Sadan kilon kolibri 2015-05-14 14:43:06 Jästipää
Arvosana 
 
2.0
Jästipää Arvostellut: Jästipää    May 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hyvä humoristinen ote jatkuu. Kirjoitat sinänsä kyllä hyvin, osaat luoda ilmeikkäitä hahmoja ja kerronta on soljuvaa, mutta tästäkin tekstistä puuttuu se punainen lanka. Tässä mentiin asiasta toiseen ja jollain tapaa se otsikon kolibri tuli kyllä mukaan, mutta sellainen tekstin yhteensitova liima puuttui, mistä syystä tämä on hieman kuin läjä irrallisia papereita, kuin napakka kokonaisuus. Näissä teksteissäsi on Willa Jussilan tapahtumia kerrottu ja erityisesti sen emännän näkökulmasta. Ehkä näitä tarinoita kannattaisi yhdistää ja kirjoittaa niiden perusteella selkeämpi yhtenäinen kokonaisuus. Ja se juoni, joka kuljettaa tarinaa eteenpäin, kertoo sanoman ja antaa oikeutuksen tarinalle on syytä keksiä. Sinä kirjoitat sinänsä hyvin, mutta tietynlaiset perusasiat ovat ehkä jääneet liian vähälle. Vai onko tässä sitten taustalla se, että nämä ovat tosipohjaisia tarinoita jonkun oikean henkilön elämästä? Nämä tarinoiden irrallisuus ja päämäättömyys voisivat johtua siitäkin, että ovat ns. "nuotiotarinan" kaltaisia kertomuksia? Niin, tässäkin sitten oli niitä samoja haasteita mitä edellisissä teksteissä lisäkseni myös Tarra ja Alapo ovat toistaneet...

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Sadan kilon kolibri 2015-05-14 09:48:09 TarraLeguaani
Arvosana 
 
1.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    May 14, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Pilkut, pilkut, pilkut! Siitä unohdin mainita aiemmissa teksteissäsi. Ilman pilkkuja tätä on vaikea lukea, joutuu toistelemaan sanoja kauempaakin asti, että mitä tarkoitat ja mitä haet, liittyykö tämä tähän asiaan vai seuraavaan. Pilkut selkeyttäisivät asiaasi reippaasti enemmän.

Tekstissä ei ollut juonta, eikä oikein järkeäkään. Se oli puhekaveria vailla olevan mamman sepitystä kaikesta, mitä mieleen vain juolahti. Asiasta tulee mieleen eri juttu ja sitten taas eri juttu ja kohta ei ole hajuakaan mistä lähdettiin liikkeelle.

"esim" -> ei lyhenteitä, kirjoita auki
"emännyys" -> äh... Kyllä alkaa vuotaa jo korvista veri, jos tätä joutuu vielä monta kertaa lukemaan........
"klo 10" -> ei lyhenteitä
"hikiotsassa" -> ei yhdyssana
"naattien" -> ymmärrän kyllä, että tarkoitat sanaa 'nauttien', mutta koska 'naatti' on myös sana, älä käytä tällaista erehdyttävää murresanaa sen takia kesken kaiken kirjakielisen tekstin.
"enään" -> enää
"jonnekkin" -> jonnekin
"EA kortitkin" -> EA-kortitkin. Joku ei ehkä tiedä mitä ne ovat, joten kirjoita auki (ensiapukortin)
"mutta oliko nolo?" -> Ei sovi mukaan kirjakieliseen tekstiin. Vai pitäisikö tässä lukea: olinko nolo?
"paino rintamalla" -> yhdyssana
"tokikin emäntäkin" -> ei kahta -kin-päätettä peräkkäin
"ei muutakaan imelää saati suolaiset herkut." -> tämä saati-alkuinen sivulause ei sovi tässä muodossa aiemman lauseen perään.
"peruna vaihtoehdolla" -> yhdyssana
"liekö hänkin on liittynyt" -> pois on-sana

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS