Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Keho
QR-Code dieser Seite

Keho Hot

Puiston penkille kertyi koko ajan enemmän ja enemmän pehmoista lumipeitettä. Katselin tyhjää lumisateen täyttämää puistoa ja päädyin yhä uudestaan katsomaan puiston penkin toista puolta ja ajattelemaan miksi se oli edelleen tyhjä. Suljin silmäni täristessäni kylmästä ja vaivuin ajattelemaan, että jossain sisälläni on varmasti jotain lämmintä. Tunsin jossain lämmön ja rupesin kaivautumaan kehooni. Veri ja vesi liikkui sisälläni, niiden virrat oliat lämpimiä kuin se kesäpäivä jolloin makasin soutuveneessä ja hyräilin.Olin rauhassa virran vietävänä. Hyräilin kaunista laulua jota äidilläni oli tapana laulaa minulle iltaisin jotta nukahtaisin. Mutta äiti ei ollut sitä laulellut pitkään aikaan muualla kuin muistoissani. Hyräilessäni veneessä säpsähdin kuullessani pikku linnun laulavan kanssani. Avasin silmäni ja veneen toisessa päässä istui pieni kullan keltainen lintu ja lauloi kuin äiti minulle. Ajauduin syvemmälle kehooni ja päädyin virran mukana sydämmeni luo se löi jokaisella iskulla lämpöä ympärilleni. Sydämmeni lämpö oli kuin äidin rakkauden tuulahdus tai äidin syvä välittävä halaus. Lämpö toi takaisin mieleeni sen kauniin linnun, joka oli istunut veneen etupäässä. Lintu lennähti minua kohti ja laskeutui polvelleni siinä se visersi pari kaunista säveltä, kunnes pyrähti kämmenelleni sitä ojentaessani. Lintu katsoi minua visertäessään laulun uudestaan. Lumoutuneena tunsin aivan kuin äiti olisi itse ollut edessäni. Laulun loppuessa lintu pyyhkäisi pääätään hennosti peukalooni ja lensi pois. Ajaduin hetkessä pois kehoni sisältä ja avasin silmäni olin taas siinä kylmässä lumen täyttämässä puistossa, mutta puisto tuntui erillaiselta turvallisemmalta ehkä hieman lämpimämmältä tuntui, kuin äidin lämpö täyttäisi puison. Siinä samassa kuulin sen tutun sävelmän käänsin pääni ja tuolla lumen täyttämällä penkin puoliskolla istui tuo kaunis kullan keltainen pikku lintu laulamassa minulle. Äiti oli taas palannut tervehtimään minua taivaasta.

Ylläpidon palaute

 
Keho 2013-08-17 17:41:32 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 17, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei enskuw!

Pahoittelen palautteen annon viivästymistä!

Tarinasi on kaunis! Mielestäni on tärkeää, että tällaisessa tarinassa kylmä puisto väistyy muistojen tieltä, ja onnistuit tässä mainiosti! Hyvä!

Muutama huomio.
Kirjoitat: "puiston penkille kertyi koko ajan enemmän ja enemmän...".
Mielestäni novellisi tyyliin ei sovi (tai yleensäkään tunnelmaan lumesta) sana kertyi. Itse käyttäisin esimerkiksi leijui tai satoi rauhallisesti.
Muuten tunnelma alussa on hyvä!

Pari juttua pilkuista.
Kirjoitat: "Katselin tyhjää lumisateen peittämää puistoa ja päädyin yhä uudestaan katsomaan puiston penkin toista puolta ja ajattelemaan miksi se oli yhä tyhjä.".
Eli pilkkuja ei ole lainkaan.
Ajatukseni: "Katselin tyhjää, lumisateen peittämää puistoa, ja päädyin yhä uudestaan katsomaan puiston penkin toista puolta, ja ajattelemaan miksi se oli yhä tyhjä.".
Eli erotin virkkeen lauseet toisistaan, sekä erotin "luettelomaisen" tyhjää - sanan loppulauseesta.

Käytät termiä "...rupesin kaivautumaan kehooni.".
Kohtaus on kaunis ja rakaisevassa osassa tarinan etenemisen kannalta, ja siksi puhekielen ilmaus "rupesin" ei mielestäni sovi.
Korvaisin sen "lähdin hakeutumaan sitä kohti" tai "etsin määrätietoisesti sitä lisää.". Tai muuta vastaavaa. En tiedä oletko samaa mieltä, kyseessä on kuitenkin vain minun näkemykseni :)

Olet luonut hienon, ja hyvin kirjoitetun, tunnelman muisteluihin ja lintuun. Hyvä!

Kenties alkuvaikutelma hennosta lumisateesta katoaa, kun monesti kerrot lumen täyttämästä puistosta. Sinulla on selvästi kirkas näkemys puistosta, ja kannattaa tarkkaan miettiä mitä, ja miten, siitä haluaa kertoa.

Kiitos tunteellisesta novellista!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Ei arvosteluja

Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS