Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Singing blues has been getting old
QR-Code dieser Seite

Singing blues has been getting old Hot

Olin tuntenut hänet vain hetken. Vain hetki. Yhden sekunnin ajan en uhrannut ajatustakaan hänen vaaroilleen, hänen vaikeuksilleen. Hän tarjosi minulle Jackia ja Jimiä, joista tuli myöhemmin elämäni ainoat miehet. Ainoat, jotka nielisivät kyyneleeni puolestani. Rakkaat sijaiskärsijäni. Pullotettuina, etiketit hohtaen laihojen sormien välissä roikkumassa. Avoin tie otti minut avosylin vastaan.

Harley Davidson käynnistyi minun ja harrikkasankarini alla. Ei, en todellakaan tiennyt miten se toimi. En tiennyt mitään moottoreista, en kaasuhanoista. Tiesin vain, että sen jäykät pyörät käyttäisivät jokaisen tuumansa tummalla asfaltilla yhä uudestaan ja uudestaan. Oi, kuinka vapaaksi ihminen voi itsensä tuntea. Kovaääninen moottoripyörä sai peräänsä yhä useampia kulkuneuvoja. Nahkapenkkien päällä ratsasti ylväänä erilaisia kuskeja. Oli pitkäpartaisia, nuoria, katkeria, ja mopoakin kovaäänisempiä. Ja heidän prinsessansa. Ei saanut, ei voinut unohtaa nuoria tyttöjä nahkatakkeineen, kynnet tiukasti kiinni edessä istuvan mahassa. Missä minun nahkatakkini? Missä niitit ja nahkaremmit? En omistanut. Äidistä erkaantunut punatukka omisti vain ohuen hupparin, harmaan topin, ja farkkushortsit tennareineen. Huppu peitti epätavallisia kutreja. Tupakointi oli yksi lukemattomista paheistani, jotka olivat alkaneet kaksi viikkoa sitten. Lukuiset kirosanat olivat hetki sitten sinkoilleet huulilta, ja nyt otin niitä takaisin filtterin läpi. Keuhkoihin sattui. Hyvittääkö kipuni kaiken?
Äiti. Tottakai rakastin häntä. Oma äitini. Kantanut minua yhdeksän kuukautta hedelmätarhassaan, ja kestänyt minua näinkin kauan. Kiitos, mutta nyt luovutan avaimen.

Moottoripyörät täyttyivät hitaasti bensalla. Savukkeiden kanssa ei edes varottu. Naistenalkujen kimeät naurahdukset kajahtelivat pitkin huoltoaseman betoneita.
- Tietääkö äitisi, että olet ulkona? Mustat plugit korvissa heilahtivat miehen leuan liikkeestä. Karhea naurahdus sai vastaansa puolihellän pukkauksen käsivarteen. Siitä aiheesta ei puhuttaisi. Olin jutellut jo jonkin aikaa tatuoidun miehen kanssa, jonka tumman suklaanruskeat hiuset sojottivat eteenpäin, ja sivut oli ajeltu siileille. Tämän vihreät silmät katsoivat minuun miellytettyinä. Nopealiikkeiset pallot eivät hitaan älyni mukaan huomanneet kirkkaaseen pulloon kohdistunutta rakkauttani. Se taisi olla sokeampi kuin ihastus miehen kauniisiin kasvoihin ja parransänkeen. Hän oli Diego.
Hyvin italialainen nimi minusta. Nenä ei ollut iso. Käsitykseni italialaisesta nenästä mursaksi miehen täydellinen, ensin alaspäin kaartuva, sitten hitusen ylös kohoava nenä.
Miksei hänen kainalossaan ollu alipainoa hipovaa nuorta tyttöä? Se paikka olisi nyt minun. Minä saisin nojata bensa-automaattiin, kun hänen kätensä olisi niskani takana, ja hänen sormensa silittelisivät olkapäätäni. Minä olisin se, joka istuisi Davidsonin päällä. Nahkapenkillä.

Tästä alkoi matkani avoimella tiellä. Ehkä me eläisimme kauemmin kuin minä.

Ylläpidon palaute

 
Singing blues has been getting old 2013-08-27 08:27:19 Alapo80
Arvosana 
 
4.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    August 27, 2013
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei Lady Oscar!

Nyt on pakko tunnustaa, että en tajua tuota otsikkoa :D Tarkoittaako se että on vanhanaikaista laulaa bluesia?
Ei tuo whisky - maku henkilöllä ainakaan ole mikään paras :D Dokailee jotain seitsemänvuotiasta kuraa :D ...anteeksi vain ko. juomien ystäville!

Kirjoitat: "Tupakointi oli yksi lukemattomista paheistani, jotka olivat alkaneet kaksi viikkoa sitten.".
Tuo virke tarkoittaa, että kaikki paheet olisivat alkaneet kaksi viikkoa aikaisemmin...ilmeisesti tästä ei ole kyse.
Ajatukseni: "Tupakointi oli yksi lukemattomista paheistani, jonka olin aloittanut kaksi viikkoa aikaisemmin.".

Täytesanat. Vältä niitä. Jooko? ...ei ole pakko jos ei tahdo...mutta... :D
Kirjoitat: "Savukkeiden kanssa ei edes varottu.".
Ajatukseni: "Savukkeiden kanssa ei varottu.".

Annoin arvosanaksi 4. Tämä johtuu kerronnan hienoisesta sekavuudesta. Kirjoitat hyvin, ja se mikä eniten häiritsi on persoonanmuutokset, nopeat sellaiset.
Esimerkki:
Kirjoitat: "En omistanut. Äidistä erkaantunut punatukka omisti vain ohuen hupparin, harmaan topin, ja farkkushortsit tennareineen. Huppu peitti epätavallisia kutreja. Tupakointi oli yksi lukemattomista paheistani, jotka olivat alkaneet kaksi viikkoa sitten.".
Kerrot ensin "minä muodossa", jonka jälkeen hyppäät kolmanteen persoonaan, ja palaat takaisin. Tyyli antaa kyllä taiteellisen vaikutelman, joka kuitenkaan ei oikein minuun iskenyt.

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.3  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Singing blues has been getting old 2014-09-01 10:56:27 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    September 01, 2014
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Lukuiset kirosanat olivat hetki sitten sinkoilleet huulilta, ja nyt otin niitä takaisin filtterin läpi." Hieno lause, ajatuksia täynnä.

Minäkin ihmettelin, että onko kaikki lukemattomat paheet alkaneet yhtäkkiä kaksi viikkoa sitten... Tarina on vähän sisällötön, enemmänkin suuri ajatuskupla. Juonettomuudesta huolimatta käytät sanoja hyvin, osa on uusia sanasommitelmia, joita luen mielelläni. Osaat kirjoittaa rytmikkäästi ja sointuvasti.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
Singing blues has been getting old 2013-08-11 09:04:30 QueenOFdisaster
Arvosana 
 
5.0
QueenOFdisaster Arvostellut: QueenOFdisaster    August 11, 2013
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Kaunis!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
11
Report this review
Singing blues has been getting old 2013-08-05 19:25:41 Lady Oscar
Arvosana 
 
N/A
Lady Oscar Arvostellut: Lady Oscar    August 05, 2013
Top 100 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Anteeksi kirjoitusvirheistä! D:

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS