Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Töpseli
QR-Code dieser Seite

Töpseli


Töpseli.

- Huomenta, huomenta. Kuinkas täällä voidaan?
- Eipä oikein kehuttavasti. Päässä surisee ja huiputtaa.
- Herra Jallisto ei voi nyt oikein hyvin. Ei kai herra Jallisto ole jättänyt lääkkeitään ottamatta? hoitaja kysyi ilme vakavana.
- Ei tämä siitä johdu. Tämä johtuu siitä, että veri on vettä sakeampaa, mutta ohuempaa, kuin öljy.
- Nyt en kyllä ymmärrä, ja kyllä ne lääkkeet pitää ottaa ajallaan. Kyllä te sen tiedätte.
- Kyllä minä tiedän paljonkin asioita, herra Jallisto sanoi, ja oli niin viekkaan näköinen kuin vain ihminen, joka on jättänyt lääkkeen ottamatta voi olla. - Kyllä minä tiedän ja ymmärrän, mutta te ette. Se johtuu siitä, että te olette robotti, kuiskasi herra Jallisto.
- Olenko minä robotti? hoitaja naurahti, ja jatkoi. - Nyt taitaa olla jo pitkä aika siitä, kun te olette ottanut viimeksi lääkkeenne. Pitäisiköhän meidän nyt kutsua jo ylilääkäri paikalle?
- Ei se auta, totesi herra Jallisto. - Minä tiedän, että hänkin on.
- Ai robotti? Hänkin? Ei nyt sentään. Nyt teillä on kyllä asiat todella sekaisin. Tehän olette tunteneet ylilääkäri Hakulan jo ainakin kaksikymmentä vuotta. Kuinka hän olisi muuttunut robotiksi? hoitaja yritti vakuuttaa.
- Ei se ole miksikään muuttunut. Kyllä minä huomasin sen heti ensitapaamisella. Robotti se on, niin kuin tekin. Kaikki te täällä olette. Teidät on vain ohjelmoitu luulemaan itseänne ihmisiksi, siksi te ette tiedä olevaanne koneita.
- Kas niin Herra Jallisto, otetaanpa nyt nämä lääkket, niin kohta se alkaa taas normaali aurinko paistaa tähänkin huoneeseen.

Herra Jallisto otti lääkkeet käteensä, ja nappasi ne nopeasti suuhunsa. Hoitajan ojentaessa vesilasia, herra Jallisto sylkäisi pillerit nurkkaan ja kivahti.
-Vai muka lääkkeet? Kyllä minä tiedän, mitä ne oikeasti ovat. Ne ovat niitä mikroprosessoreja ja datapiirejä. Niitä te yritätte syöttää minulle. Ne haluavat tehdä minustakin robotin. Sitten vain mikropiirit päässä pyörivät, eikä omille ajatuksille jää lainkaan tilaa. Luuletteko, etten minä tiedä Hakulan katselevan nytkin tuon peilin lävitse. Kyllä se on niin surullista, ettette te ymmärrä. Koneet ovat ottaneet vallan, ja yrittävät nyt muutta meitä ihmisiä roboteiksi. Eikö tälle enää kukaan voi tehdä mitään? Eikö kukaan voi enää vetää töpseliä seinästä, nyyhkytti herra Jallisto.

Suuren peilin toisella puolella olevassa huoneessa professori Hakula pudistaa päätään ja toteaa.
- Meidän pitänee keskeyttää projekti herra Jallisto. Kaikki meni jo niin lupaavasti, mutta ilmeisesti joku tietokoneviruksen saastuttama komponentti vaurioitti Jalliston prosessoria, ja hänen ohjelmointinsa saa virheinformaation kautta käskyn, jonka mukaan se olettaa olevansa ihminen. Projekti herra Jallisto hylkii kojaussarjan prosessoreita, eikä uuden ohjelmointipiirin luominen näytä onnistuvan. Meidän lienee pakko vetää töpseli irti.

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 3 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.8  (3)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Töpseli 2022-09-15 22:36:56 lukeva33
Arvosana 
 
4.0
lukeva33 Arvostellut: lukeva33    September 16, 2022
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mukava juttu, tykkäsin loppuratkaisusta, vaikka sen suurinpiirtein arvasinkin kun roboteista alkoi Jallisto höpöttään. Sopivan pituinen tarina, tänne vois muutkin (myös minä..ja aion myös yrittää..) siis pykätä tällaisia 4-5 x raapaleen mittaisia iskeviä juttuja...?Heh no saa nähä mitä saa aikaan ja millon..

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Töpseli 2022-06-22 15:34:35 Oriodion
Arvosana 
 
3.5
Oriodion Arvostellut: Oriodion    June 22, 2022
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tosiaan, viimeinen kappale muuttaakin tilanteen hyvin päälaelleen. Hauska keksintö, että tosiaan oikeasti onkin joku tuollainen robottiprojekti meneillään! Ihan täysin en ymmärtänyt millainen tilanne siinä varsinaisesti on, niin olisi ehkä voinut vähän pidentääkin tuota vikaa kappaletta, selittää enemmän auki. Mutta hyvä, odottamaton käänne.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Töpseli 2022-06-19 14:44:53 Lasmund
Arvosana 
 
4.0
Lasmund Arvostellut: Lasmund    June 19, 2022
Top 500 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Tarinan alussa saa käsityksen vainoharhaisesta papparaisesta, mutta viimeinen kappale kääntää kyllä juonen aivan odottamattomasti!
Oivaltavaa ja viihdyttävää!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS