Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Tyttö aavikolta - Puheita 2015-03-02 08:11:30 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 02, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Lil Sparrow!

Mielenkiintoinen pohjustus! Hyvin rakennettu ja kannateltu! Todella jopa erikoinen "prologi", ja kuten sanoitkin, niin tuo otsikko ei kyllä liity tähän mitenkään :D No mutta kyllä työnimi täytyy olla!

Tämä oli omituinen :D
"Kuningas tahtoo välillämme välittää Teille...".
Tuo "välillämme" on mielestäni turha, eikä vaan turha, vaan jopa täysin tarpeeton ja sekoittava.

Toinen kappale on eeppistä saagaa :D
Tämän olisi kuitenkin voinut jättää pois: "Viettäkää päivä lakia noudattaen, hiljaisuudessa ja hartain mielin.". Siksi, että ensin kuningas kehottaa kaikkia juhlimaan ja iloitsemaan, ja seuraavaksi on jopa uskonnollista hartautta ja hiljaisuutta. Miten kummassa kansan täytyy juhlia? :D Tuntuu armeijan juhlinnalta...Paraati on sotilaan juhlaa, ja kun sotilas juhlii, sotilas on iloinen! Mutta katsoppa vain sotilaiden vakavia ilmeitä paraatissa! Vakavia naamoja...ei ole juuri iloa!

Tuo kolmas puhe on mielestäni kaikkein ontuvin. Otan muutaman huomion.
"Damaris on menettänyt...", ajatukseni "Me olemme menettäneet...". Eli kun tuleva kuningatar puhuu menettämistään kansalaisista, olisi outoa puhua valtakunnasta eikä meistä. Me menemme sotaan, me taistelemme verissä päin ja me voitamme.
Olen huomaavinani ristiriidan tässä. Eli kuningas puhui etunenässä taistelusta, vaikkakin oli ensin maininnut, että ei vastaa sodanjulistukseen. Ja nyt tytär puhuu, kuin kymmeneen vuoteen ei olisi tehty muuta, kun annettu vihollisin edetä ja tuhota rajaseutuja. En oikein ymmärrä.
Jos jätetään vastaamatta sodanjulistukseen, se on kuin poliittinen itsemurha. Se on lausunto, että minua ei kiinnosta puolustaa maatani eikä kansaani (teitä). Eli tämä ristiriita jäi vähän vaivaamaan.

Yhtä kaikki. Erinomainen ajatus ja hyvin suunniteltu kokonaisuus. Nyt on jännä nähdä, miten tämä tästä etenee :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS