Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Fantasia Tyttö aavikolta - Puheita
QR-Code dieser Seite

Tyttö aavikolta - Puheita Hot

Tyttö aavikolta on kokonaisuuden väliaikainen nimi. On vain helpompi kirjoittaa, kun on tekstillä edes jonkinlainen otsikko... Tässä on koko pitkän jutun alku. Toivottavasti pidätte... Minulla oli oikein hauskaa tätä kirjoittaessani. Jatkoa piisaa sivukaupalla, kirjoitin kaiken eilen suuren inspiraation vallassa.... :-P

~*~

Hovin edustajan puhe kansalle armon vuonna 1500

”Hyvä juhlaväki!

Tänä armon vuonna on valtakuntaamme syntynyt tuleva kuningatar. Nimekseen on prinsessa saanut Ingrid Etna Estrella Geraldintytär. On koittanut se päivä, jona valtakunnassa on jokaisen miehen ja naisen sekä lapsen keskeytettävä arkiset askarensa, puettava ylleen parhaimpansa ja korkealla kannatettava valtakunnan lippua. Käyttäytyköön jokainen arvollensa sopivasti, koreasti ja toisiansa kunnioittakoon. Eläköön jokainen asujain rauhassa, sillä valtakunnan tulevaisuus on korkeasti kunnioitetun kuninkaamme, maamme isän ja paimenen, pyhän kuningas Geraldin käsissä.

Kuningas tahtoo välillämme välittää Teille, hyvä kansa, kiitoksen siitä alamaisuudesta, nöyryydestä ja ahkeruudesta, jolla olette valtakuntaa palvelleet. Siksi siis julistetaan prinsessa Ingrid Etna Estrella Geraldintyttären syntymäpäivälle kansallinen vapaapäivä niin työstä kuin velvollisuudestakin. Kumartakaatte tulevaa kuningatarta, kuningashuoneen uutta aamutähteä, kansamme toivoa!
Kauan eläköön kuninkaamme, kauemmin eläköön hänen maineensa ja kunniansa! Iloitkaatte, oi Damariksen kansa, iloitkaatte! Rukoilkaamme kuninkaallemme pitkää ikää ja viisautta sekä voimaa, jotta hän meitä hallitsisi hyvin. Näillä sanoilla suljen Teidät, hyvä kansa, herranne ja kuninkaanne suosioon.”


Kuninkaan puhe kansalle prinsessan 10. syntymäpäivänä armon vuonna 1510

”Oi Damariksen kansa!

On kulunut kymmenen vuotta siitä, kun hovimme päivänsäde, prinsessa Ingrid, syntyi maailmaan. Hänet on nimetty Meidän, kuningas Geraldin, seuraajaksi kruununperijänä. Kun Meistä aika jättää, ottaa prinsessa Ingrid valtakunnan hoivaansa. Kauan eläköön prinsessamme! Iloitkaamme ja juhlikaamme tänä pyhänä päivänä hänen kanssaan! Jättäkää työnne ja velvollisuutenne, pukeutukaa parhaimpiinne ja juhlikaa prinsessa Ingridin nimeen! Viettäkää päivä lakia noudattaen, hiljaisuudessa ja hartain mielin.

Vaikka tänään on ilon päivä, on valtakuntaamme kohdannut myös menetys. Itäisen naapurimme, Tirionin valtakunnan, kunnioitettu kuningas Aryon on siirtynyt ajasta tähtien joukkoon. Kuningas Aryon kaatui uljaasti ja arvolleen sopivasti taistelussa isänmaansa puolesta. Kapinalliset ovat ottaneet vallan Tirionin pääkaupungissa. Heitä johtaa moneen kertaan kirottu Amondil Raravelainen, joka oli saanut kyllikseen poismenneen ystävämme kuningas Aryonin lempeydestä. Amondil Raravelainen on julistanut Damarikselle sodan, sillä hän ahneudessaan tahtoo laajentaa Tirionin maita.

Kuningas Aryon ei jättänyt jälkeensä kruununperillisiä. Jesmainen hallitsijasuku on nyt sammunut. Me, kuningas Gerald, emme tunnusta Tirionin uutta johtoa emmekä vastaa sodanjulistukseen. Eläkää silti rauhassa: taistelemme isänmaamme puolesta viimeiseen mieheen etunenässä Me, jumalten armosta kuninkaanne, Gerald Ensimmäinen.
Jääkää rauhaan, Damariksen kansa. Iloitkaamme yhdessä siitä, että vielä on rauhan päivä, jota saamme juhlistaa prinsessamme nimeen!”


Prinsessa Ingridin puhe kuninkaan lähimmille armon vuonna 1525

”Hyvät isäni ja kuninkaani ystävät, arvoisat aateliset!

Tänään on kulunut päivälleen kymmenen vuotta Tirionin ensi hyökkäyksestä valtakuntaamme vastaan. Kirottu Amondil Raravelainen on julistanut, että niin kauan kuin hänessä henki pihisee, ei hän anna sodan päättyä. Damaris on menettänyt monia uljaita miehiä taistelussa tyrannia vastaan. Monet vaimot ja lapset ovat nyt ilman isiä, ja katkeruuksissaan hekin ryntäävät rintamalle. Menetykset ovat koskettaneet myös kuningashuonetta. Korkeasti kunnioitetun isäni serkku Anton Ernold Emile Gerard on siirtynyt taivaan tähtien joukkoon. Onko Damariksesta kohta jäljellä mitään? Minkä tähden emme tee tästä verenvuodatuksesta loppua?

Olemmehan me toki vannoneet uskollisuutta herrallemme ja kuninkaallemme, isälleni Gerald Ensimmäiselle. Kuninkaamme alkaa kuitenkin olla jo vanha. Hänen päiviensä määrä on tutkimaton. Vaikka hän onkin suuressa arvossa pidetty, alkaa hänen hallintokautensa olla päättymäisillään. Jätämmekö vanhenevan kuninkaamme ja hänen kallisarvoisen valtakuntansa? Emme! Vaan mitä siis teemme? Minulla on ehdotus Teille, arvon aateliset.
Kootkaamme parhaat miehemme kuninkaan tietämättä. Ei, me emme ole aikeissa pettää häntä. Sen sijaan kutsun tätä auttamiseksi. Kuten sanottua, kokoamme parhaat miehemme ja teemme iskuja Amondilille tärkeisiin kohteisiin. Kun hän ihmettelee tätä äkkinäistä päättäväisyyttämme, annamme lopullisen armoniskun. Valtakuntamme olisi täten turvassa. Tarttukaamme toimeen, kuten isäni kunnioitettu poismennyt veli, prinssi Miguel, tapasi sanoa.
Hyvästi jää, oi tyranni Amondil! Kauan eläköön Damaris!”

Ylläpidon palaute

 
Tyttö aavikolta - Puheita 2015-03-02 08:11:30 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    March 02, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Lil Sparrow!

Mielenkiintoinen pohjustus! Hyvin rakennettu ja kannateltu! Todella jopa erikoinen "prologi", ja kuten sanoitkin, niin tuo otsikko ei kyllä liity tähän mitenkään :D No mutta kyllä työnimi täytyy olla!

Tämä oli omituinen :D
"Kuningas tahtoo välillämme välittää Teille...".
Tuo "välillämme" on mielestäni turha, eikä vaan turha, vaan jopa täysin tarpeeton ja sekoittava.

Toinen kappale on eeppistä saagaa :D
Tämän olisi kuitenkin voinut jättää pois: "Viettäkää päivä lakia noudattaen, hiljaisuudessa ja hartain mielin.". Siksi, että ensin kuningas kehottaa kaikkia juhlimaan ja iloitsemaan, ja seuraavaksi on jopa uskonnollista hartautta ja hiljaisuutta. Miten kummassa kansan täytyy juhlia? :D Tuntuu armeijan juhlinnalta...Paraati on sotilaan juhlaa, ja kun sotilas juhlii, sotilas on iloinen! Mutta katsoppa vain sotilaiden vakavia ilmeitä paraatissa! Vakavia naamoja...ei ole juuri iloa!

Tuo kolmas puhe on mielestäni kaikkein ontuvin. Otan muutaman huomion.
"Damaris on menettänyt...", ajatukseni "Me olemme menettäneet...". Eli kun tuleva kuningatar puhuu menettämistään kansalaisista, olisi outoa puhua valtakunnasta eikä meistä. Me menemme sotaan, me taistelemme verissä päin ja me voitamme.
Olen huomaavinani ristiriidan tässä. Eli kuningas puhui etunenässä taistelusta, vaikkakin oli ensin maininnut, että ei vastaa sodanjulistukseen. Ja nyt tytär puhuu, kuin kymmeneen vuoteen ei olisi tehty muuta, kun annettu vihollisin edetä ja tuhota rajaseutuja. En oikein ymmärrä.
Jos jätetään vastaamatta sodanjulistukseen, se on kuin poliittinen itsemurha. Se on lausunto, että minua ei kiinnosta puolustaa maatani eikä kansaani (teitä). Eli tämä ristiriita jäi vähän vaivaamaan.

Yhtä kaikki. Erinomainen ajatus ja hyvin suunniteltu kokonaisuus. Nyt on jännä nähdä, miten tämä tästä etenee :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
3.5  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Tyttö aavikolta - Puheita 2015-02-24 13:09:01 TarraLeguaani
Arvosana 
 
3.5
TarraLeguaani Arvostellut: TarraLeguaani    February 24, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Jos tämän on tarkoitus olla eräänlainen prologi, se on hyvä ja mielenkiintoinen aloitus. Tämän jälkeen on kyllä siirryttävä kertomaan tarinaa 'perinteisesti'. Eli tämä olisi vain kertaus miten homma lähti käyntiin, prinsessa varttui ja sota alkoi. Juoneltaan tämä on aika perusfantasiaa.

Lähes kaikista nimistä tulee mieleen Game of Thrones :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
Tyttö aavikolta - Puheita 2015-02-22 11:47:14 Jästipää
Arvosana 
 
3.5
Jästipää Arvostellut: Jästipää    February 22, 2015
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Mielenkiintoinen tapa kertoa tällaista tarinaa puheiden kautta. En ole ihan varma pidinkö tästä tavasta vai en. Tätä pitää hieman pureskella ensin. Se mikä jää mietityttämään on se, että jääkö, kun kokonaisuuden on jossain vaiheessa lukenut loppuun, harmittamaan, että tapahtumia ja henkilöitä ei kuvata sen tarkemmin, ainoastaan puheiden kautta annetaan vihjeitä, mitä on mahdollisesti tapahtunut. Pääasiat toki tuodaan selvästi esille, mutta erittäin paljon jää lukijan oman mielikuvituksen varaan. Se voi olla toki myös hyvä asia, mutta kääntyykö se tarinaa vastaan?
Juonellisesti tässä jo päästään aika pitkälle eli perusteema alkaa hahmottua hyvin ja kriittisten henkilöiden osuus tuodaan hyvin esille. Aika perustarina kuitenkin vielä tässä vaiheessa.
Yksi kirjoituksellinen seikka pitää nostaa esille. "Kuningas tahtoo välillämme välittää..." -> tämä on minusta hieman tönkkö kohta. Minusta tuo "välillämme" sana on turha, jättäisin kokonaan sen pois.
Pidin tästä joka tapauksessa. Tässä oli jotain, joka sai koukutettua minut lukemaan... :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
20
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS