Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Ote parannellusta fantasiatarina-projektistani 2017-10-15 16:07:27 Dhanne
Arvosana 
 
2.5
Dhanne Arvostellut: Dhanne    October 15, 2017
Top 50 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

"Piikkien barbaarit, ne vasta kovia paloja ovatkin! Ne seivästivät Oton kuusenlatvaan."

Miten seivästetään ritari kuusen latvaan? Ensinnäkin kuusen oksastoista johtuen seivästäjän on joutunut kiivetä ja kantaa ruumis tai listittävä ritari oksa oksalta niin ylös kuin mahdollista. Aivan huipulle ei olisi kyetty kiivetä, sillä yhdenkään kuusen huippu ei kestä kiipeämistä. (Tiedän, koska on tullut kiivettyä niin monessa kuusessa lapsena.) Kun ruumis tai listittävä ritari, toivottavasti ei kovin pyristelevä eikä levyhaarniskaan puettu, olisi saavuttanut maksimikorkeuden, latva olisi pitänyt katkaista, joko sahalla, kirveellä tai terävällä aseella. Tämän jälkeen katkoskohta olisi pitänyt terottaa niin teräväksi seipääksi, että sillä olisi voinut teurastaa ritarin. Kaiken kaikkiaan seivästäjälle paskaduuni.

Mitähän tästä kappaleesta sanoisi? Kerrot alkuun, että jokaisella sanalla on jokin tarkoitus, mutta lukijana olen selvästi eri mieltä. Tämä ei ole kovin informatiivinen tai tapahtumarikas osuus. Niin paljon enemmän, niin paljon elävämmin ja mielenkiintoisemmin tapahtumia olisi voinut kertoa esimerkiksi henkilökemioista tai enteilevästi tulevista tapahtumista. Yksikään henkilö ei jäänyt mieleen positiivisessa tai edes negatiivisessa mielessä, eikä heillä tuntunut olevan mitään tärkeää sanottavaa. Jos tarkastelen mitä kappale kertoo, tiivistelmä yhteen lauseeseen kertoo paljon puhuvasti, että sisältöä on vähän: Juhana Kruununen pukeutuu aatelisjuhlaan, jossa hän juo itsensä känniin ja muistelee Ottoa ja tämän Kuu-miekkaa, ja herätessään kankkusessa hän ihmettelee missä kaikki ovat.

Mitä neuvoksi? Tarkastele aina onko kappale tai dialogi tarpeellinen tarinan osalta. Onko tarpeellista tietää, että Juhana ei juo viiniä vaan viinaa tai kaljaa. Jos ei, tiivistä pois tarinasta, keksi syy miksi asia pitäisi jotakin kiinnostaa tai keksi uutta tilalle. Onko tarpeellista tietää Kalle Myllysestä tai Ruupertti Kärpäksestä? Jos ei, tiivistä pois. Mitä juhlaosuudessa todella tapahtui sellaista, millä on merkitystä?

Rasvassa keitetyn kanan repiminen hampailla on tarinoissasi toistuva teema, josta voi lukea myös aikaisemmasta tekstistäsi (viimeinen lause).
https://www.youtube.com/watch?v=ac4I2DXxaG4&ab_channel=BenDover

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS