Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Operaatio Tähti Luku 1 2014-04-28 19:53:41 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 28, 2014
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Hei carprincess!

Kiva että kirjoitat! Kirjoitat sujuvasti ja helppolukuisesti! Novelli lähtee nopeasti käyntiin, ja tilanteet kehittyvät uskottavasti. Kappaleet ovat hyvän mittaisia...paitsi kamppailukappale, josta enemmän palautetta myöhemmin.

Mieti aina tarkasti miten sanot jonkin asian. Puhut öljypohjasta sanalla se. Öljypohjaan oli tullut reikä, ja viimeiset öljyrippeet olivat valineet naamalleni.
Ihmettelen kuitenkin aikamuotoa, sillä ensin kirjoitat imperfektissä (makasin ja manailin), ja sitten seuraava virke on pluskvamperfektissä (oli tullut ja oli valuttanut).
Olisiko voinut vain kirjoittaa, että öljypohjassa oli reikä, ja se valutti viimeist öljynrippeet naamalleni?
Ajatuksena vain :)

Vältä turhia sanoja, joita lause ei tarvitse. Esimerkkinä kyllä sana, kun kerrot isän muistista. Tähän on hyvä tapa, kun luet kirjoittamaasi ääneen itsellesi, niin voit samalla koettaa jättää joitain sanoja pois. Ja jos lauseen merkitys pysyy samana, niin kirjoita mahsollisimman lyhyesti.

Samaan yksinkertaisesti kirjoittamiseen. Hyppäsin oman autoni penkille vs hyppäsin autooni.

Muista tarkkuus viimeistelyyn ja oikolukuun. Kiihytin on kiihdytin, ja mittinyt on miettinyt. :)

Hehkutan yksinkertaisesti kirjoittamisen puolesta. Tarkoitan sillä lauseita. Toisinaan on hyvä miettiä käyttääkö pistettä vai pilkkua. Annan esimerkin. Auto lähti vastahakoisesti käyntiin, ja kiihdytin pihatielle, kun auto sammui.

Voit kaunokirjallisuudessa kirjoittaa myös vittu ja muut kirosanat ronskisti vain niin kuin ne kirjoitetaan :)

Luot hienon tilanteen, ja samalla yllättävän käänteen, kun mies koettaakin vangita tyttöä. Kirjoitat hyvän kamppailun, ja sitten päästät tilanteen kuivumaan.
Mielestäni olisit voinut jatkaa tilannetta tytön näkökulmasta aina toisen miehen kanssa kamppailuun saakka. Hieman puremista, kiljumista ja rimpuilua.

Kun kirjoitat eri ihmisten näkökulmasta, niin ei ole välttämättä tarvetta kertoa kenestä on kysymys. Kirjoittaa vaan omana kappaleena, ja ujuttaa nimet dialogiin, ja kuvailut juuri siten kuten teit, eli kun mies katseli tyttöä, niin kuvailu oli ujutettu osaksi kerrontaa. Hyvä!

Ihmeessä jatkoa tälle! Hyvin lähtee käyntiin!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS