Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Arkinen tappaisi minut 2015-05-21 06:40:22 Alapo80
Arvosana 
 
3.0
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    May 21, 2015
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Tuuli!

Joku herkempi palautteenantaja voisi vetää tästä herneen nenään :D

Nyt kuitenkin on hyvä muistaa yksi asia. Ne, jotka kirjoittavat, EIVÄT ole arkisia. Kirjoittaminen arkisesti ei vain ole mahdollista. Kirjoittaminen on aina taiteellista.

Voit arkisesti keittää kahvia, ruokkia kissoja, katsoa viettelysten saarta, lukea seiskaa, surffata facessa, lukea iltalehteä tai muuten kulkea massan perässä toistaen omia päivittäisiä rutiinejasi.

Proosa:
"Proosa tarkoittaa suorasanaista tekstiä, joka ei noudata riimejä, alkusointua tai mitään runomittaa.

Proosa voidaan jakaa taideproosaan eli kaunokirjallisuuteen ja asiaproosaan, asiateksteihin, joissa voidaan käyttää myös tieteellistä termistöä tai yleensä ammattisanastoa.

Taideproosaan luetaan suorasanainen kaunokirjallisuus, varsinkin romaanit ja novellit. Proosa voidaan määritellä suorasanaiseksi tarinaan pohjaavaksi kertomakirjallisuudeksi, joka jakautuu faktaan ja fiktioon sen mukaan, onko kirjoitus mielikuvituksen tuotetta vai tosiasioihin perustuvaa.

Fiktioon perustuvat tekstit ovat tarinoita, jotka eivät ole tapahtuneet, mutta voisivat tai olisivat voineet tapahtua. Myös fantasiakirjallisuus sekä tieteiskirjallisuus luokitellaan fiktioksi. Faktaan perustuvat tekstit ovat tosipohjaisia asiatekstejä, mutta esimerkiksi elämäkerrat voivat olla osittain kaunokirjallisia teoksia.

Asiateksti, asiaproosa puolestaan on tavallinen ilmaisumuoto sanomalehdissä, aikakauslehdissä, tietosanakirjoissa, filosofiassa, kirjeissä, esseissä, tietokirjoissa ja monissa muissa kirjoitetun kielen lajeissa. Myös taitavien toimittajien tekstit yltävät usein kaunokirjallisiin ansioihin.

Aikoinaan proosaa pidettiin tylsänä ja mielikuvituksettomana kirjoitetun kielen lajina. Silloin sana proosallinen kuvasi noita ominaisuuksia.".
Lainaus wikipediasta :D

Mainitset ontuvat tuotoksesi. Ne ovat kuitenkin vähemmän arkisia, kuin valtaosalla muista suomalaisista! :D

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
00
Report this review

Kommentit

Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS