Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

Review Detail

 
 
Eskimokäännös helvettiin 2017-04-10 18:09:00 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 10, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Yaman!

En tiedä kuuluuko tämä tuohon kuolemakirjoitushaasteeseen, mutta arvostelen tämän nimen mukaan siihen kategoriaan :) Jännän unenomainen teksti. Tämä noudattaa sellaista sekavaa unista kaavaa, mutta se toimii!

Mielestäni tnuo sulkeet ovat turhat. Ei ainakaan minulle olisi syntynyt mielikuvaa, että ääni muistutti vain etäisesti sitä, minkälaiseksi sen kuvailit.

Tuo toisto, uudelleen tapahtuminen, joka hieman avaa lukijalle jotain uutta, mutta poistaa samalla vanhaa, toimii uskottavasti. Kenties sellainen loppuratkaisu jää hieman leijumaan ilmaan. Oliko tässä kyse elämisen tuskasta ja kärsimyksestä, josta ei ole poispääsyä, ja lopulta elämänlanka karkaa? Vai oliko tämä vain sekava kuvaus jostain unesta, joka ei pääty, kuin korkeintaan lukijan mielessä?
Itselle tuli mielikuva, että tässä oli juurikin kyse kuolemasta, jota langan karkaaminen symboloi. Ja siinä tapauksessa pidin tästä :)

Sekavuus jonkin verran vaiuttaa lukuelämykseen, mutta kokonaisuutena toimiva teksti!

Kiitos!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review

Kommentit

1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Järjestys 

April 17, 2017
Report this comment
Hyvin tulkittu! Ja nimenomaan siksi nimi novellin nimi on "eskimokäännös helvettiin", koska päähenkilö ikään kuin keikkuu kuoleman ja elämän välisessä tilassa. Kunnes elämänlanka siis karkaa.
1 kohdetta - näytetään 1 - 1
Powered by JReviews
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS