Käyttäjätunnus:

Salasana:

Liity! Apua

PDF Tulosta Sähköposti
Novellit Muut Kirjoitushaaste: Vaikka sitten helvettiin
QR-Code dieser Seite

Kirjoitushaaste: Vaikka sitten helvettiin Hot

Outoa, mutta eniten ehkä kaipaan vesisadetta. En sellaista kovaa mitä syksyllä tulee, vaan sitä kevyttä kesäsadetta. Sitä kun levittää kädet sivulle, kääntää kämmenet ylöspäin ja antaa veden valua sormien välistä. Muistan sen lapsuudestani kuin elokuvasta, jossa katselen itseäni pyörimässä kädet levällään vesilammikossa. Pystyn melkein haistamaan raikkauden sateen jälkeen, kesän tuoksun. Tiedäthän sen tuoksun? Ja sen, ettei sellainen sade edes kastele? Kai sinä sen tiedät?

Joko mennään?

En minä itseni takia pyydä, vaikka helpotushan se olisi, vaan lasteni takia. He ovat nähneet jo ihan tarpeeksi sairaalaa. Sitähän sanotaan, että lapset maksavat vanhempiensa synneistä. Eivätkö he ole maksaneet jo tarpeeksi? Hyvästelleet tarpeeksi.

En saanut itse hyvästellä isääni...

Ette tainneet vaihtaa sanaakaan, kun tuli hänen aika? Isä oli yhtä hiljainen kuin sinä ja lähti saappaat jalassa rankametsästä, mutta sinähän sen paremmin taidat tietää. Minä olen aina ollut tällainen hitaampi kaikessa...

Kuule? Eihän se enää sitten satu? Et löytänyt minua silloin, mutta en minä sinua syytä. Palomiehilläkin otti aikansa minut sieltä autonromusta löytää. Mutta sitä minä en ymmärrä miksi hylkäsit. Miksi jätit kuoren. Kai sinä tiesit, että niskani katkesi samalla hetkellä, kun he saivat minut irti. Kipu oli kokoajan kova, mutta ehkä minä sen ansaitsin. Ehkä se oli hinta siitä, että ohjasin kallioleikkaukseen. Siitä, että päätin ajankohdan itse.

Eikö nyt olisi jo aika?

Minä olin kuitenkin aina hyvä. Otin muut huomioon ja olin rehti. Olin tarpeeksi. Olinhan minä tarpeeksi? Vaikka ethän sinä sitäkään taida kertoa, ethän?

Voidaanko kuitenkin mennä jo? Minä olen valmis. Olen maannut riittävästi kuin kuollut. Kyllä minä sen osaan.

Mennään jo. Vaikka sitten helvettiin, kunhan mennään.

Ylläpidon palaute

 
Kirjoitushaaste: Vaikka sitten helvettiin 2017-04-10 18:01:09 Alapo80
Arvosana 
 
3.5
Alapo80 Arvostellut: Alapo80    April 10, 2017
#1 Arvostelija  -   Kaikki arvostelut

Moikka Poketopi!

Kiva kun otit haasteen vastaan! :) Kaunis alku. Tunnelmallinen ja mielenkiintoa herättävä. Siitä käy heti ilmi, että jotain on menetetty. Tuli halu, että haluanpa lukea tätä lisää! :) Hyvä!

"En sellaista kovaa mitä syksyllä tulee, vaan sitä kevyttä kesäsadetta".
Ajatukseni:
"En sellaista kovaa mitä syksyllä tulee, vaan kevyttä kesäsadetta".
Eli vältä turhia sanoja. Mieti mitä täytyy lukijalle sanoa ja mitä ei.

"...kun tuli hänen aika?"
"...kun tuli hänen aikansa?"
Sen aika, hänen aikansa, heidän aikansa, minun aikani, sinun aikasi, se aika jne.

Vältä kankeuksia.
"Kipu oli kokoajan kova, mutta ehkä minä sen ansaitsin.".
AJatukseni:
"Viiltävä kipu kesti pitkään, mutta kai minä sen ansaitsin.".

Tämä oli erittäin hyvä! Tunteellinen ja lempeä, odottavan kaunis. Siltikin jäin kaipaamaan jotain syvempää. Toit lapset ja oman isän, ne toimivat hyvin, mutta miksi itsemurha? Se ei tuntunut loogiselta. Jos kerran on lapset ja asiat hyvin (et antanut viitteitä mistään muusta), niin mikä sai ajamaan kallioleikkaukseen?

Kirjoitat kauniisti ja taidokkaasti. Tekstiä on miellyttävä lukea, eikä virheitä juuri ole. Silti mielestäni yksi tällaisen teoksen tärkeimpiä juttuja jäi uupumaan. Ja se on motiivi. Sitä jäin kaipaamaan.

No joka tapauksessa tämä oli mainio! Kiitos, että jaoit sen luettavaksi! :)

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 

Arvostelut

Käyttäjien arvostelu: 2 käyttäjä(ä)

Arvosana 
 
4.0  (2)
Arvostele
Arvosana
Kommentit
    Syötä turvakoodi.
 
 
Kirjoitushaaste: Vaikka sitten helvettiin 2017-03-23 23:07:31 boxo
Arvosana 
 
4.5
boxo Arvostellut: boxo    March 24, 2017
Top 10 Arvostelijat  -   Kaikki arvostelut

Hei, minusta tämä oli kertakaikkiaan upea juttu.Kaikki nuo kysymykset nimenomaan kuuluvat tähän tarinaan täydellisesti. Olisin kai antanut täydet muuten mutta tuossa upeassa alussa oli jotenkin outo se "kuin elokuvasta, jossa katselen itseäni..."
Hienosti kirjoitettu juttu.

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
Kirjoitushaaste: Vaikka sitten helvettiin 2017-03-22 16:37:28 Ryövärintytär
Arvosana 
 
3.5
Ryövärintytär Arvostellut: Ryövärintytär    March 22, 2017
  -   Kaikki arvostelut

Olen vähän odotellut, josko joku muu kommentoisi tätä ensimmäisenä, mutta jostain syystä et ole vieläkään saanut arvosteluja, vaikka olet tähtesi ansainnut, siispä minä kirjoitan ja tähditän tekstisi kolmella ja puolella tähdellä, vaikka kauan pyörittelin sormenpäillä nelostakin.

Otin yhden tähden pois, koska teksti sisälsi vähän liikaa kysymysmerkkejä siihen nähden, että päähenkilö on asiastaan niin varma, ja siitä, ettei tuon onnettoman tragedian taustoista kerrottu juuri mitään. Ja puoli tähteä pois siitä, ettet ole hyödyntänyt hienoa ideaasi niin täydellisesti kuin olisit voinut hyödyntää. Lähtökohta on nimittäin sellainen, että siitä olisit saanut aikaiseksi vaikka mitä! Tästä en voi ottaa pois muuta kuin puoli tähteä, koska täytyy muistaa, että olet kirjoittanut tekstin tähän kirjoitushaasteeseen, ja tähän haasteeseen tuskin kukaan on laittanut kaikkein hiotuimpia tekstejään, tehtävänanto kun tuli jostain muusta kuin omasta päästä.

Tähtiä kerrytti tarinan aisteja ravistelevan kaunis alku, ja pienet koskettavat yksityiskohdat, kuten tapa jolla kuoleva mies antoi itselleen anteeksi, näki tekonsa vääryyden, mutta myös sen, että oli yrittänyt kaikkensa, oli ollut tarpeeksi. Minua tämä kosketti syvältä. Se, että voit välittää tuollaisia tunteita näennäisen pienillä sanoilla, mutta noin väkevästi, on yksi suurista vahvuuksistasi. Hieno teksti!

Oliko tämä arvostelu hyödyllinen? 
10
Report this review
 
Powered by JReviews
 
KIRJOITA   ARVOSTELE    JULKAIS